Uklízení hraček

190
30.7.14 23:03

Uklízení hraček

Ahoj. Prosím pomozte mi někdo!! Jak mám vysvětlit té mé dvouleté, že se hračky musí uklízet a že nesmí být rozházené všechny a všude, po celém domě zakopávám o hračky, když zrovna nelítám a jen je po ní neuklízím. Snažila jsem se to vysvětit, zdálo se že pochopila, že každá věc má místo a když mě vidí uklízet, tak mi jde hned pomáhat. Ale jen co uklidíme, znova všechny rozsype, všechny a všude :? :,( už nevím jak… aby pochopila že si může hrát jen s jednou hračkou a než si vezme další musí uklidit první.. Poradí někdo? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25959
30.7.14 23:05

A nechceš toho po dvouletým dítěti moc? 8o Tomu je nějakej nepořádek putna, má jiný priority :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
30.7.14 23:08
@petrul píše:
A nechceš toho po dvouletým dítěti moc? 8o Tomu je nějakej nepořádek putna, má jiný priority :D

tak to se mam smířit s tim že budu mít všude pořád rozsypaný hračky? :lol: no co nadělám :lol: myslela jsem že někdo třeba ví jak na to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
30.7.14 23:08

No já nevím ale myslím si, že na tohle je ještě brzy. Vysvětlovat dvouletému dítěti, že si může hrát jen s jednou věcí, to si neumím představit. Dcera bude mít v září 2,5 roku a doma to máme stejně, hračky jsou roztahané po celém obýváku, často i v kuchyni a co tak vídám u kamarádek, mají to tak všichni. Tohle bych opravdu neřešila, já dceru naučila zatím to, že hračky uklízíme před obědem (pak jde spát) a večer a nebo během dne když někam jedeme. Chtít po ní aby si hrála jen s jednou věcí, to je podle mě nesmysl v tomto věku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
30.7.14 23:11

No tak vidim že je moc brzo.. řešim to hlavně proto, že si budu otvirat doma takovou miniškolku, budu těch dětí mít doma až 6, tak si to neumim představit :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
30.7.14 23:11

Moje starší dcera má 2,5 roku a u žádné hračky nevydrží déle jak půl minuty - takže se též po celém domě válí hromady hraček, které se co čtvrt hodiny snažím někam uklidit a během pěti minut je to tu opět jak po výbuchu :zed: :zed: :zed: Když zrovna nepotřebuju dělat něco jiného, tak se snažím jí naučit, že když si už s hračkou nehraje, měla by ji uklidit a teprve pak si vzít jinou, ale né vždycky se jí můžu takhle věnovat, takže se tahle výchova zatím míjí účinkem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
30.7.14 23:12
@Verca1989 píše:
No já nevím ale myslím si, že na tohle je ještě brzy. Vysvětlovat dvouletému dítěti, že si může hrát jen s jednou věcí, to si neumím představit. Dcera bude mít v září 2,5 roku a doma to máme stejně, hračky jsou roztahané po celém obýváku, často i v kuchyni a co tak vídám u kamarádek, mají to tak všichni. Tohle bych opravdu neřešila, já dceru naučila zatím to, že hračky uklízíme před obědem (pak jde spát) a večer a nebo během dne když někam jedeme. Chtít po ní aby si hrála jen s jednou věcí, to je podle mě nesmysl v tomto věku…

no dobře, to jsem přehnala tu jednu hračku, ale ona má rozsypaný úplně všechny na zemi, jinak to u nás nejde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29333
30.7.14 23:14

Tak můj dvouletý po sobě uklízí, ale nikdy ne hračky, jen knihy, hrnce, podělané plínky, sklízí talíře ze stolu na linku, skleničky. Ale on je zvláštní :roll: a hračky se nám taky válí všude, ale hlavně, že máme srovnané knihy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
30.7.14 23:14

@Zuza2012 prostě do toho kopneš a jdeš dál :nevim: :mrgreen: Jako vážně, přece v tomhle věku nemůže pochopit, že si má každou hračku uklízet ;) Myšlení jim funguje jinak než nám, je bordel prostě nezajímá. Klidně ji do uklízení zapojuj, nějakou formou hry, ať ví že je to normální, ale určitě jí nenaučíš každou hračku uklidit hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
30.7.14 23:15

@Zuza2012 miniškolku? To bych viděla na hrablo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.7.14 23:16

Nejlepší je, naučit se přeskakovat hračky..a důsledn uklízet jen lego, a podobný věci…na to šlápnout, to mooc bolí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
30.7.14 23:18
@Margery píše:
Tak můj dvouletý po sobě uklízí, ale nikdy ne hračky, jen knihy, hrnce, podělané plínky, sklízí talíře ze stolu na linku, skleničky. Ale on je zvláštní :roll: a hračky se nám taky válí všude, ale hlavně, že máme srovnané knihy :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Daniela strašně ráda vyklízí myčku a když přebaluju mladší, tak hned tu plínku odnese do koše - ale jakmile jí řeknu, aby hračku vrátila kde ji vzala, tak to neslyší :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
30.7.14 23:18

Já vyhrožuju vysavačem a tím, že hračky vyluxuju. Zabírá to

• Citovat
  • Upravit
2575
30.7.14 23:25

@Jemys :mrgreen: :mrgreen: já už jsem je i vyhodila z okna, ale asi mám doma flegmouše - sice to obrečela, ale jinak se hračky válí všude dál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
30.7.14 23:27

To ze maj prvni uklidit jednu (bednu) hracek a pak tepr vysypat jinou pochopily holky az cca kolem 4 let. Ve dvou jsme uklizely spolu vecer pred spanim a gzdycky u nas platilo pravidlo ze do kuchyne hracky nesmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí