Nevím si rady s úkolem - pomůžete?

10.11.20 13:23

úkol nevím si rady

Dobrý den, nemohly by jste někdo dceři s úkolem? Úplně jsem zapomněla jak se počítají lomené výrazy, má udělat 8,9,10. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33176
10.11.20 13:46

@Elenhorkova A někde v učebnici to nemá? Učitelka nekonzultuje? Matematika v kostce, youtube…
Asi těžko Ti tady někdo bude vypisovat postup. A i kdyby hodil řešení i s postupem, tak naučit se to musí především tvoje dcera.

Jestli si matně vzpomíním, tak se musí zbavit zlomků a vynásobit to příslušným výrazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12243
10.11.20 13:49

Musí se převést vše na společný jmenovatel a pak to nahoře posčítat, event. pak pokratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
10.11.20 13:55

Jeee, tohle me vzdycky bavilo :palec: :palec:
Je to jednoduchy, preved to na spolecneho jmenovatele a pak uz je spocitas citatele (to co je nad zlomkovou carou) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
10.11.20 14:13

Původně jsem to chtěl spočítat, ale asi by to nebylo uplně přínosný, protože z opisování se to nikdo nenaučí. Chce to jenom pochopit a pak je to zábava. Prostě taková hra. Základ je převést to na společného jmenovatele. Já to tenkrát potřeboval k přijímačkám a na ZŠ jsme to brali až ke konci roku, takže jsem se to naučil pomocí youtube. Super je Isibalo. Ten týpek to umí krásně vysvětlit, lépe než naše učitelka na ZŠ. Z toho to dcera určitě pochopí a rychle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
10.11.20 15:17

Tady máte vyřešený první příklad, kde vydíte postup, jak se převádí na spol. jmenovatele. Podle toho zvládnete zbytej.
U prikladu 9a) a b) je třeba znát vzorec a2-b2=(a-b)(a+b) a ve tretim příkladu je potřeba vytýkání a již zmiňovaný vzorec.
Na desítku jsem jen hodila oko a je to to same dokola, převeďte na spol. jmenovatele a uvidíte zda tam dostanete nějaký vzorec, nebo se dá něco vytknout, něco sečíst apod.
Snad vám tento návod k něčemu bude. Dejte si před sebe vzorce a počítejte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
10.11.20 15:24

Úkoly mají dělat děti, ne rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie