Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měla bych zvláštní prosbičku na ukolébavku. Já ani manžel nemáme hudební sluch, ale rádi bychom synovi „zpívali“ nějakou ukolébavku s jednoduchou melodií, kterou by třeba mohl odposlouchat od nás „hluchých“ a ne z CD. Hledala jsem na youtube i celkově na netu, ale nic mě nezaujalo
Nemusí být dlouhá, stačí pár slov. Děkuji za rady ![]()
Hele a „Spi, děťátko, spi“, to nic…? To je přece úplně jednoduchoučké… ![]()
U nas jednoznacne vedl „kdyz jde maly bobr spat“. Skrehotam jak vrana, ale malymu to vuubec neva ![]()
A na uspavani jsou vdecne pomale lidovky, treba Talinskej rybnik, Vyletela holubicka ze skaly, Cerny oci jdete spat, O hrebicku zahradnicky…
ALe jo, ale to přeci pokračuje a je to pak složitá melodie
Já si třeba vynýšlná slova a dávám je dohromady, ale to je takové divné ![]()
Halí belí, koně v zelí, a hříbátkááá v petrrrželi!
2 tóny…porád dokola! ![]()
Ajo, Talinskej rybník, ten by šel. Já mu teda přes den zpívám různé dětské, ale ty nechci používat jako uspávačku…spíš něco uklidnujícího.
barbarbucha píše:
Halí belí, koně v zelí, a hříbátkááá v petrrrželi!
2 tóny…porád dokola!
Koukám, že jsem mimo realitu........tohle mě vůbec nenapadlo. Nj, nám nikdo doma nezpíval a ze školky jsme to už zapomněla. Ještě že vás tu mám a hned poradíte ![]()
U nás vede Ukolébavka od Nohavici (Den už se sešeřil…) a Ho ho Watanay od Žalmana.
Potom Když jsem já šel tou Putimskou branou a už výše jmenované - Halí belí, Černé oči jděte spát, Tálinskej rybník. ![]()
Nejsem taky žádnej hudební talent, ale tyhle všechny se docela dají. ![]()
já ještě „zpívám“ Rozvíjej se poupátko z Pyšné princezny.
Jinak jste mi vylepšily repertoár.Dík. ![]()
Tak já občas říkám říkadlo:
„Spinkej Naty, zavři očka, podívej se, spinká kočka. Spinká méďa, spinká míček, už spí celý pokojíček.
Ty už taky musíš spát“
Pozorně mě poslouchá a zklidní se. Ani nevím z čeho to je, znám to od dětství ikdyž asi už to má mojí úpravu ![]()
Když zpívám, tak Rozvíjej se poupátko, Watanay, Vyletěla holubička… Když jí uspává děda, zpívá Jdů valaši jdů - bručí u toho jak medvěd a jí se to od mimina líbí ![]()
Halí belí nebo Hou hou krávy jdou - to je fakt lehký,ne, to zvládnete ![]()
Jevo, to je od Hrubína, ze Špalíčku
Používám to na relaxaci po cvičení s dětmi. Myslím že to je bezva varianta pro toho, kdo zpívá … řekněme trochu méně dokonale - což jsem já. Ale moje děti jsou odchované i Halí belí a přežily to ![]()
Nj, vám se řekne Watnay, Pyšná princezna atd.....ale já měla jedničku ze zpěvu jen za to, že jsem i Skákal pes odříkala jako básničku, jak mě učitelka nemohla poslouchat ![]()
Nejvíc se mi líbí varianta od Jeva, protože se nezpívá
Ale i tak všem děkuji za doplnění mezer v dětských písničkách ![]()
Než půjdeš spát
Nejdřív Ti přeju pěkné usínání
jak v mechu nebo na medové stráni.
Přeju Ti spánek, aby nebyl krátký,
abys v něm mohla doplout do pohádky.
Ty nejkrásnější pohádky Ti přeju,
ty plné draků, plné čarodějů
ale i princů ve stříbrné zbroji,
kterých se sań i černokněžník bojí.
Ať ve tvém spánku nikdy nezhasíná
kouzelná lampa chlapce Aladína.
Ať zlatá jabloň vydá hojnost plodů,
ať třetí bratr najde živou vodu
a sní i poklad nedozírné ceny.
Ať zkamenělé bratry odkamení.
Ať všechno skončí ve svatební slávě.
A Zlatovláska - to jsi Ty teď právě -
ať žije šťastně se statečným princem.
Ať se jí ale stýská po mamince.
Protože řek, těch bývá devatero,
Ty ale musíš umět vybrat kterou
se v noci tiše vplouvá do pohádky
a kterou ráno připlouváme zpátky.
Tak tuhle jsme říkali každý večer, teď už čteme knížky… Zpívám sice ráda, ale synek často říkal „maminko nezpívej“, tak jsem nezpívala
Lehce jsem ji upravila pro kluka, ale Zlatovlásku jsem nechala, on je blonďatý sluníčko ![]()
U nás frčí halíbelí, Majda už to umí zpívat i sama…
A když neumíš zpívat, mimču je to jedno. Ale můžete třeba vždycky přečíst krátkou pohádku, tak jde o ten čas před spaním a je jedno, co děláte.
Ahoj holky. Čtu to tady a měla jsem ten samej problém. Písničky jsou fajn, někdy malej usne. Ale nejlepší jestejně klasické „pš-pš“ tak jsem to večer nahrála a tady to všechny maminky máte zadara a pěkně půl hodinku. Eliška:-)
Zde:https://www.youtube.com/watch?…. Hezké sny ![]()