Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
47+57=104
121+121=242
92+29=121
To mě napadlo jako první možnost, ale je to v případě, že spolu 2. a 3. příklad nesouvisí.
Ano, podle me druhy a treti priklad nesouvisi, jinak to nevychazi.
Souhlas s @mroe . V 2. příkladu musí být K i O < 5, ale ve 3. to tak být nemůže.
zakladatelko a můžu prosím vědět, ve které třídě se tohle učí?
@Kazimíra Olejovka píše:
zakladatelko a můžu prosím vědět, ve které třídě se tohle učí?
Mne to prijde fajn. Zrovna jsem chtela pochvalit ucitele za pristup. Matika nemusi byt nuda.
Ty příklady spolu nesouvisí. Ta kombinace písmen je zvolena tak, aby dávala ta slova nějaký smysl.
nebo 83+38=121
nebo 74+47=121
nebo 65+56=121
@mroe píše:
Mne to prijde fajn. Zrovna jsem chtela pochvalit ucitele za pristup. Matika nemusi byt nuda.
Mi to taky příjde fajn. Protože potom u přijmaček jsou různě šifrované příklady. Je dobře, že se s tím děti setkávají průběžně.
Vy jste úžasné, děkuji Vám, to mě právě zmatlo, že jsem hledala souvislosti, říká se, víc hlav, víc ví, tohle se učí v devátý třídě základní školy, já jsem od včera hledala kombinace…tak aby 2. a 3. příklad souvisel a pořád mi to nevychazelo.
@Anonymní píše:
Vy jste úžasné, děkuji Vám, to mě právě zmatlo, že jsem hledala souvislosti, říká se, víc hlav, víc ví, tohle se učí v devátý třídě základní školy, já jsem od včera hledala kombinace…tak aby 2. a 3. příklad souvisel a pořád mi to nevychazelo.
V devate? Ja bych to dala tak patakovi.
Jé dám to našemu čtvrťákovi, stopnu mu, za jak dlouho na to přijde. Matematiku miluje ![]()
@Anonymní píše:
V deváté? Tohle řeší třeťáci.
Zdravím maminky, dostal se ke nám úkol se kterým si nevím rady, vyloženě si s tím lamem hlavu, zkoušela jsem x kombinací, je tu nějaká duše, která na to přijde?