Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,
jsme v izolaci já i děti. Mně řekla dr., že po 14 dnech mám zavolat. Pokud budu 3 dny bez příznaků, ukončí mi neschopenku i izolaci, pokud ne, izolace se prodlužuje.
Ale jak u dětí? Po těch 14 dnech mám volat pediatrovi? Nebo na hygienu? Nebo je mám po těch 14 dnech poslat do školy? Bez příznaků jsou již teď a izolaci od hygieny mají ještě na 5 dnů.
Možná mi to hygiena řekla, ale bylo mi hodně blbě, tak nevím, kolik jsem toho vnímala. ![]()
Sama píšeš, že ti to ukončí ona.
Tak zavolej k Dr, tak se asi dovolas jistěji
Dětem izolace konci po 14 dnech, jsou-li minimálně 3 dny bez příznaků. Prostě jdou mezi lidi. Nepotřebuješ volat dr ani negativní test ani nic. Leda bys ukoncovala OČR, což nepotřebuješ.
Klííd, nejhorší smrt je z vyděšení
dcerka má taky od 30/11 izolaci.. má covid s mírňoučkým průběhem (bez teplot, občas zakašle, mírná bolest hlavy a říká, že „cítí“ věci jinak a mají jinou chuť, než čeká a je zvyklá-což ji dost štve
)
prostě ji 14/12 pošlu do školy a hotovo ![]()
U syna jsem ukončila OČR a poslala jej do školy U sebe jsem ukončila nemocenskou a šla jsem do práce.
Může mi někdo poradit? Dítě mělo v pondělí 22.11.pozitivni antigen, v úterý 23.11.pozitivní PCR. Dle pokynů z hygieny jsem to chlapala tak, že má být doma 14 dní od PCR, tj. od 23.11.do 7.12.doma, ve středu 8.12.do školy. Učitelka mi dnes napsala, že počítá s návratem v pondělí =14 dní od antigenu.
Jak to je? Nevíte? Děkuji! ![]()
@řeřicha píše:
Může mi někdo poradit? Dítě mělo v pondělí 22.11.pozitivni antigen, v úterý 23.11.pozitivní PCR. Dle pokynů z hygieny jsem to chlapala tak, že má být doma 14 dní od PCR, tj. od 23.11.do 7.12.doma, ve středu 8.12.do školy. Učitelka mi dnes napsala, že počítá s návratem v pondělí =14 dní od antigenu.
Jak to je? Nevíte? Děkuji!
8.12. Dcera mela test pcr 29.11.a do skoly muze az 14.12.
@řeřicha Rozhodující je hygiena, ne učitelka. Mělo by to být od pcr, tedy do 7. izolace a až 8. do školy.
@Yorkmut odběr. Podle mě má jít až 8.12., jen mě ta zpráva od p. ucitelky zmatla.
@řeřicha, mám ten samý případ - období. Dle hygieny má jít do školy 7. 12. Paní mi řekla, že má ještě o jeden den zkrácenou izolaci/karanténu, protože se mu to prý počítá od antigenu. ![]()
@řeřicha píše:
Jak to je? Nevíte? Děkuji!
Podle me mas pravdu ty.