Ukončení kojení ve 14m

Anonymní
27.5.24 14:18

Ukončení kojení ve 14m

Zdravím Vás maminky, prosila bych radu maminek, které řešily podobnou situaci. Přečetla jsem spoustu diskuzí na toto téma, ale žádná nebyla přesně náš případ.

Mám syna 14 měsíců, který se kojí. Tedy kojil do včerejšího dne. Jsem těhotná s druhým miminkem a ač jsem plánovala kojit do podzimu, už to nezvládám. Jde o to, že syn vyžaduje noční kojení zhruba co půl až hodinu. Nebo ne, ani tak kojení jako přisátí na prso. Doteď se to dalo zvládnout, ale se zvětšující se únavou z důvodu těhotenství už nezvládám nespat a kojit co hodinu. Kojení jsem měla vždycky moc ráda, ale co jsem těhotná mám při nočním kojení pocity na zvracení a je to strašně nepříjemné, vůbec nevím jak to popsat.

Včerejší noc jsem se rozhodla s kojením přestat a prso už synovi nedala, nastal velký pláč a křik, který byl dlouho neutišitelný, potom usl, ale ihned asi po dvou minutách se vzbudil a usl až po hodině co jsem pustila pohádky a on u nich usl. Mám neskutečnou hrůzu z dnešní noci, jsem dnes psychicky hodně špatná, protože mi je ho moc líto a celkově špatně zvládám konec kojení, ale vím, že jinak už to nejde.

Prosím maminky, které to zažily a měly děti, které se kojí klidně 20× za noc jak dlouho vám trvalo, než si děti odvykly a pomohlo přestat kojit nebo vstávání pokračovalo stejně? Případně nějaké rady? Zkoušela jsem i UM, ale vůbec neprojevil zájem. Ještě dodám, že přes den se kojil už jen jednou, takže tam to nebude problém, stačí zabavit něčím jiným.

Anonymní příspěvek z důvodu, že o těhotenství ještě nikdo neví.

Děkuji předem za odpovědi. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10775
27.5.24 14:48

Vydrž a do týdne bude klid ;). Pak prso chtít nebude a bude spát třeba celou noc. K posteli jen vodu maximálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10775
27.5.24 14:50

Vytvořila jsi dítěti spací a uklidňovací návyk na prsou. Lepší je dudel ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
27.5.24 14:54
@Anonymní píše: Více

Ve 14 měsících už kojit nepotřebuje, i když samozřejmě nepopírám benefity kojení.
Zažila jsem obdobnou situaci s dcerou a řešila to i s pediatričkou, takže bych ti poradila následující.
V případě takovéhleho závisláčka, přestat kojit úplně. Nepochopí, že přes den jo a v noci ne. A bude to pro vás oba jednodušší.
Dál, nabídla bych mu UM v lahvičce (mně to třeba dcera i vypila, když byla v noci rozespalá), a v případě, že by to ani takto nepřijal, přes den bych mu v UM rozmíchala třeba ovoce a tu dávku, co by dostal v lahvi by akorát dostal lžící (to u nás taky dobře fungovalo).
Dál, podle tvého uvážení, bílý jogurt s něčím, popř. už hotovou mléčnou kaši nebo kaši s UM - tu doporučuju před spaním, malá se mi od té doby budila max. jednou za noc.
Teoreticky ani to UM už dávat nemusíš, ale chce to hlídat příjem mléčných produktů - hlavně sýry a ten bílý jogurt - ten mi doktorka hodně kladla na srdce :D Já jsem ale byla prvomatka úzkostlivka, takže dcera dostávala UM v nějaké formě každý den až do dvou let.
Opět, záleží na tobě, jak to jako matka cítíš a jaký je synek jedlík/nejedlík.
Co se týče prsou, laskavě, ale zatrvzele bych mu opakovala, že prsa už ne, že tam je bebí, a pokud by byl i tak neodbytný, opatrně bych si, už dopředu, přelepila náplastmi bradavky do tvaru písmene x, aby se neměl jak přisát. Ale samozřejmě, pokud se ti podaří říct ne a odvést pozornost jinam, je to ideální řešení.
Uvidíš, že jak se zajedete v nové rutině, hodně se ti uleví. Když budeš mít na starosti dvě takto malé děti, je potřeba mít pevně stanovené hranice a nezapomínat i na sebe, a pokud ti třeba není příjemné kojení, je to naprosto v pořádku. Šťastná matka, šťastné děti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.24 14:55

@Bytsamsebou já vím, dudel mi asi od 6m odmítá, jinak bych mu ho ráda nechala. Ale děkuji 😊

• Citovat
  • Upravit
3029
27.5.24 14:56

Obe moje deti byly zavislaci prvni ligy, druhatko to ve 13 mesicich zvladlo lepe nez prvni v temer 2 letech. 2-3 noci a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.24 14:56

@Sofia_Sofia děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
10775
27.5.24 14:57

Mě odmítalo dudel druhé dítě ve 3.měsíci, ale po zkušenostech s prvním dítětem, jsem mu ho nenásilně nutila tak dlouho, až zase dudlalo :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17093
27.5.24 15:08

Ať spí pár dní s tatínkem, neucítí mlíko a pak už si ani nevzpomene. Mladší byla taky šílený závislák, nic jiného nepomohlo. Co láhev? Mně ji mladá nevzala, ale mohlo by mu to pomoct, i když na zuby to ideální asi není, to spíš fakt to spaní s tátou, což se i může hodit po porodu i na dobu, co budeš v nemocnici, že nebude tak fixovanej jen na tebe.

Příspěvek upraven 27.05.24 v 15:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.24 15:12

@Jahudka82 s tatínkem má nádherný vztah, ale v noci u něho na rukách vyváděl teda neskutečně. U mě teda taky hodně plakal, ale u něho ještě víc :,(.

Jinak láhev nechce, je zvyklý pouze na hrníček a nebo pítko s brčkem a když jsem mu dala UM do láhve na mlíko i do té s brčkem odmítl to a vyplivl.

• Citovat
  • Upravit
17093
27.5.24 15:14

Aha, no u nás byl spíš problém, že tatínek moc uspávat nechtěl, furt potřebuju se vyspat, a já asi ne tyjo :roll: co babička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17093
27.5.24 15:16

Vyváděl možná proto, že věděl, že jste někde nablízku. Možná jít večer úplně někam ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.5.24 15:18

Vydržet :srdce:

Příspěvek upraven 27.05.24 v 15:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8456
27.5.24 15:18

Musíš prostě vydržet a nepovolit, jinak to nepůjde. Neboj, on si zvykne ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.24 15:24

@Jahudka82 to on by chtěl, jsem teprve v prvním trimestru. Takže naštěstí je dostatek času. Ale jak říkám, ke spánku prostě musí být mama. Ale vím, že si za to můžeme sami, on narození jsem ho uspávala já a u prsa, protože to bylo nejrychlejší a hlavně, když se mi tak často budil tak i nejlepší, abych se nemusela pokaždé úplně probrat.

Babičky jsou pracující a za 14m ještě nehlídaly ani jednou :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová