Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše: Více
Už je ve věku, kdy kojit nepotřebuje a ty budeš bez bolesti
proč takhle trpět?
Jak by skousla, řekla bych hodně důrazně “ne”, možná i zarvala dle intenzity, a okamzite ji sundala. Za nějakou dobu bych ještě umožnila to zkusit, ale kdyby se to stalo znova, ta doba by se prodloužila. Ale proč si to necháš vlastně libit? Dite není hloupý a když mu reknes, ze takto ne, pochopi to. Jinak totiž nedostane nic, ze. Taky to děti zkousely, ale utla jsem to hned v zárodku, nejsem zadnej masochista, abych si nechala o sebe brousit zuby ![]()
Měla jsem to asi 2 měsíce zpátky, také skoro dvouleťačka a asi si zkazila přisáni brčkem co má u láhve s vodou a dělala mi to stejné, ne úplně vědomě🙈 po tom, co jsem se asi dva měsíce snažila a každé kojení obrečela jsem se rozhodla pro odstav a zpětně to vidím jako to nejlepší možné řešení, malá to krásně zvládla, prsa se po asi 3 tydnech konečně zahojily a i spánek se nám všem doma zlepšil🙂 takze směle do odstavu, asi je to prostě vážně znamení, za to trápení a tu bolest to nestojí🙂
@Semtex Ani, ja take upozornuju a okriknu ji…Boli to jako cert, takze taky si to nenechvam libi…
Ani ja nejsem masochista, takze to beru jako znameni, ze kojeni uz stacilo…
@Daisy98 Velke diky za napsani vlastni zkusenosti… Muzu se zeptat?? Taky se Vam zakousla jakoby do dvorcu a mela jste tam otlacene zuby? Ta bolest je fakt velka a kojeni uz pro me neni nic prijemneho… Dcerka ma pristi tyden dva roky a ja si myslim, ze s cistym svedomim muzu rict, ze byla opravdu poctive odkojena. ![]()
A jak slo odstaveni? U nas se u prsu i usina, takze nevim, nevim, jak to zvladneme…Spinka s nama v posteli, takze v podstate porad u zdroje
Kdyby nebyl tento problem, tak mi nic z toho nevadi a kojeni se nevzdam…Materske mleko je zazrak a jsem vdecna, ze jsem kojit mohla. ![]()
Ano, přesně tak to u nás také bylo, po každém kojení otlačené zoubky v prsu až se mi kolem bradavky začaly dělat praskliny a bolest fakt neskutečná, utopila jsem v tom tisíce za hydrogelové náplasti, hemagel, canesten proti kvasinkám, trochu pomohl kokosovy olej, ale nic finálního, tak jsem to brala jako znamení, že už je opravdu čas skončit, měla skoro 22 měsíců, bylo to těsně před Velikonocemi, aby měl manzel delší volno, kdyby noci byly teror, ale nakonec úplně v klidu☺️ nalákali jsme ji na to, že už je velká holka, že už bude pít mlíčko od kravičky a že má maminka auau a zalepila jsem si bradavky náplastí. Párkrát vzpomněla, zkontrolovala, ale nakonec usínala krásně, přitulily jsme se a byl klid, v oci to stejné, když se probudila, řekla jsem, že mlíčko došlo, že už je velká holka a že dáme ráno do hrníčku, trošku pokňourala a spala dál a každou noc to bylo lepší a lepší🙂 také jsem nechtěla končit, rostly jí zrovna stoličky a kojení ji uklidňovalo, ale vy výsledku už nebylo zbytí a dívám se na to jako na velmi dobré rozhodnutí, dala jsem jí, co jsem mohla, stejně tak jako Vy❤️
Při odstavení to musíš zvládnout především TY. Musíš si stát za svým a vydržet. Ideální je bradavky zalepit a ukázat, že máš bebí. Dcera už není tak malá aby to nepochopila.
@Daisy98 Tak davam info, ze od vcerejska nekojim… Prvni noc a den za nama… Vysvetlila jsem ji, ze mam velkou bolistku… Nad ranem byl celkem boj, ale ustaly jsme to… Pres den me ovsem bojkotovala… Porad me jakoby placala, vse delala naopak a neposlechla me vubec v nicem
Nejsem z toho vubec v pohode.
Jeste bych se rada zeptala, jestli je dobre mliko odstrikat nebo to nechat na prirode a nijak nezasahovat… Prsa nemam nejak extra nalita, ale urcite by si ted dcera pochutnala bez namahy
Je to pro me poprve a to rozhodnuti prislo bez planovani a nastudovani…
Odstrikat jen do úlevy pokud bude potřeba.
Ono to přejde, u nás bylo vidět, že di na chvilku víc oblíbila tatinka, trošku si tím kompenzovala to, že na mě byla nazlobena, ale teď po necelých dvou měsících je všechno zase normální🙂 prsa jsem odsávala manuálni stříkačkou každé jednou, když už víc bolely, jedno asi po 2 dnech poprvé a druhé po skoro 4 dnech a pak už bylo v pořádku, po tydnu od posledniho kojení už mléko nebylo🙂 vydrž na 100% musíš být rozhodnutá a zvládnete to ![]()
Dobry den, prosim, chtela bych se zeptat, jestli ma nekdo podobnou zkusenost. Dcerka ma temer 2 roky a je stale kojena. Posledni dva mesice se naucila jakoby do prsa (dvorce) zakousnout a stlacit. Okolo bradavky mam uplne cerveny fleky a o bolesti pri kojeni ani nemluvim. Jakoby mi nekdo bradavky snad rezal.
Dceru upozornuju, at pije bez zoubku, ale i tak se pokousi a prsa se nemaji vlastne ani kdy vylecit. Nevim, jestli uz kojeni neutnout. Tohle je mi fakt hodne neprijemne a velmi bolestive. Mel to takhle taky nekdo? Dekuju za kazdou zkusenost.