Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám prosbu. Výpověď nájemní smlouvy jsme dostali 30.4. emailem. Že si máme najít bydlení, našli jsme si bydlení. Ale bylo to narychlo stěhování atd. Teď k věci, nezvládli jsme pobrat všechno z důvodu malého auta, a hlavně jsme si sehnali náhradu a místo bývalého pobytu máme z ruky. Tak se chci optat může mě majitel nějak obeslat nebo donutit vyklidit věci, které by se nám sem nevešli a vůbec nehodili? Novou adresu nezná. Prostě to máme z ruky a hlavně vyklízení s dětmi není snadné. A dojet s dětmi do minulého bydliště taky ne.
Jednu z každé strany a další o futra.
Prober se. Přečti si ten blábol, co jsi ze sebe vyplodila a začni se chovat jak normální člověk.
Byt máš předat v takovém stavu, v jakém jsi ho dostala. Tobě se něco nehodí a on má mít z bytu skladiště nějakýho starýho bordelu, protože panička je lína hýbnout zadnicí? ![]()
Malý auto, děti …. Samá výmluva. A pak takoví budou brečet, že majitelé chtějí velké kauce ….
A fakt by mě zajímalo, jak jste předávali byt. Ono to totiž nefunguje, že se sbalím a zdarec …
Ani po letech mě nepřestává překvapovat, jak jsou lidi hloupí. Přečti si nájemní smlouvu a pak zákony a pak se profackuj
Ty máš byt řádně předat vyklizený, uklizený, ve stavu, v jakém jste ho přebírali, pouze s běžným opotřebením. Pokud tak neučiníš, tak tě to může stát hromadu peněz a problémů. Majitel tam bez řádného předání klíčů nemůže vejít a to ani po vypršení smlouvy, tudíž ti klidně může běžet dál nájem a penále, do toho škody, které mu způsobíš. Pokud jste mu nějakým způsobem někde hodili klíče, tak vás bez řádného předání může osočit, že jste mu tam cokoli zničili, ukradli, protože ty nemáš žádný papír o předání a ještě to bude muset vyklidit na vlastní náklady, fakturu vám pak může poslat. A následně se o to všechno soudit. Takových borců jako vy je a pak se z toho stávají statisícové dluhy…
A přesně kvůli takovým hajzlikum je pak problém sehnat nájem. I my jsme raději nechali být prázdný, než se potahovat s takovými darebáky.
Tys mi zakladatelko pripomnela jednoho najemnika.
Pronajimame byty prazdne, jen s kuchynskou linkou a spotrebici. Tento pan, ktery se v emailech podepisoval zasadne i s titulem RNDr. pri predani bytu na zachode nechal hovnošmouhy a z koupelny si odnesl i sprchovou tyc vcetne zavesu. Ten zaves bych i pochopila, ale tyc fakt ne.
Byt jsem videla cca dva dny pred ukoncenim smlouvy, zavrenou misu jsem fakt nekontrolovala (jen jsem funkcne splachla) - jen to zbezne opotrebeni a stav kuchyne plus funkcnost spotrebicu a domluvili jsme se, ze klice necha u sousedky.
Tak jsem mu cenu nove sprchove tyce a zavesu z Ikea strhla z kauce plus jeste z kauce strhla castku za uklid bytu (na fakturu od uklizeci pani), protoze krom spinaveho hajzlu byly na vane obroucky, u vany byl pri predani polozatazeny sprchzaves plus vsude v rozich psi chlupy (psi a kocky mi v byte nevadi a ani mi dle noveho OZ vadit nesmi).
No nelibilo se to panu doktorovi, ale mel celkem smulu…
Jinak zakladatelko ja mam ve smlouve to, ze pokud byt nevyklidi - jeho veci dam do placenych uschovnich prostor a cena pujde za nim vcetne nakladu na stehovani, taky si jedni nechteli odvezt starou hnusnou skrin, ze pry by se treba libila nekomu dalsimu ![]()
tak jsem je upozornila, ze cenu za odstehovani skrine plus naklady na skladne pujde z jejich kauce a do druheho dne byla ta opicarna se zlate lemovanými zrcadly pryč ![]()
Tak aby ses nedivila az ti prijde faktura a nasledne vymahani zaplaceni ze skladu…
@Hanka1 Známá bydlí v malé bytovce, kde každý zná každého.
A její sousedka se odstěhovala z bytu. Nejen, že neuvedla byt do původního stavu např. vymalovat, ale nechala celý dům zablešený ![]()
S novými majiteli, minulý majitele nekomunikuji, prý oni vrátili dům do původní stavů.
A nový majitele už několik týdnů na vlastní náklady dávají dům do pořádku.
Bytovka patří obci a ta se taky k ničemu nemá ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám prosbu. Výpověď nájemní smlouvy jsme dostali 30.4. emailem. Že si máme najít bydlení, našli jsme si bydlení. Ale bylo to narychlo stěhování atd. Teď k věci, nezvládli jsme pobrat všechno z důvodu malého auta, a hlavně jsme si sehnali náhradu a místo bývalého pobytu máme z ruky. Tak se chci optat může mě majitel nějak obeslat nebo donutit vyklidit věci, které by se nám sem nevešli a vůbec nehodili? Novou adresu nezná. Prostě to máme z ruky a hlavně vyklízení s dětmi není snadné. A dojet s dětmi do minulého bydliště taky ne.
No to snad ne
…jasneze to musis vyklidit..nevim co vam tam zustalo, ale meli jste si objednat stehovaky, co se vam nevejde prodat nebo vyhodit, nebo jste se meli domluvit s majitelem, jestli se mu to tam nehodi nechat…takze te bud zkusi donutit, abyste to vyklidili, nebo to necha vyhodit na svy naklady a bude to po vas chtit zaplatit…jako me to prijde, ze lidi vubec nekdy nepremysli hlavou..to jste si ten byt nepredali? Nejaky predavaci protokol?…co kauce?
No ty musíš předat byt - tedy zajít tam spolu s majitelem a vzájemně zkontrolvoat stav bytu, podepsati že všehcno je v pořádku.
Protože pokud to neuděláš, tak ano, samozřejmě že po tobě může požadovat úhradu škody, třeba za to že bude vyklízet váš bordel.
Stěhovat to samozřejmě nemusíš, ale rozluč se s kaucí a očekávej žalobu na úhradu dalších nákladů. Vystěhovat byt firmou, úklid, vymalování, odvoz věcí na skládku - opustili jste byt, majitel může vše považovat za odpad, tudíž nemusí věci uskladňovat. Ušlý nájem za dobu, než bude byt uveden do přijatelnýho stavu…..
No, hezky to naskakuje…. ![]()
@Janli píše:
Stěhovat to samozřejmě nemusíš, ale rozluč se s kaucí a očekávej žalobu na úhradu dalších nákladů. Vystěhovat byt firmou, úklid, vymalování, odvoz věcí na skládku - opustili jste byt, majitel může vše považovat za odpad, tudíž nemusí věci uskladňovat. Ušlý nájem za dobu, než bude byt uveden do přijatelnýho stavu…..
No, hezky to naskakuje….
No to teda…jen to malování je darda. Jsme poměrně na malém městě a kalkulace byla na 3+1 15tisic. A navíc dva měsíce čekačka na termín. Holt si máknul chlap i se škrábáním a penetrací ![]()
@Anonymní píše:
Na stehovani mate ze zakona den neplacene volno. Tak se domluvte s majitelem, kdy si pro to muzete prijet, vezmete si v praci to volno a odstehujte si to. To je takový problém?
@Gabulle No tak, zas takova narocn operace to neni. Pokud neni byt barevnej jak z animaku, tak obvykle staci par baleni primalexu a volnej vikend. A vim, co to obnasi.