Ukončení nájmu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1254
1.7.12 08:50

Ukončení nájmu ?

Zdravím :)

chci se zeptat - přítel podepsal smlouvu nájemní na byt. Zezačatku radost že bude bydlení, ale potom po prostudování smlouvy sme si všimli že - 3.1. Tato smlouva se uzavíra na dobu… do 29.6.2012. Což je den, kdy se smlouva podepisovala. Je tudíž neplatná?? Už i z reakcí okolí chceme radši od smlouvy odstoupit, a proto mě zajíma zda-li máme na základě tohodle nárok na vrácení kauce a nájemného za červenec. V bytě sme ještě nebydleli, nic, pouze převzali klíče.

Máme za to, že smlouva už de facto skončila toho 29.6., a tudíž by nám měl vše vrátit.

Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1214
1.7.12 09:02

Nájemní smlouvy se obvykle uzavírají na rok, tak se pan pronajímatel možná spletl v datumu. Jinak to takto skutečně vypadá, že nyní již smlouva neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
1.7.12 09:15

Takže myslíš že mám právo na vrácení nájmu za červenec a jistinu?? ( jistunu asi určitě ). Smlouva se dá říct ani nezačla, a už skončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
1.7.12 10:49

Takže peníze za červenec musí také vratit?? Smlouva skončila na konci června, takže červenec ani nezačal a nenastěhovali sme se. Byt je vyklizen, a v protokolu o předání bytu nemam ani doplněno že sme obdrželi klíče od bytu. Mam tam navíc datum narození napsáno 12.10.2012 :D Takže skusit nejdřív se domluvit, a pokud nezabere, tak se ohánět neplatnou smlouvou a snahou o obohacení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
1.7.12 12:45

Ještě jedna věc - doufám že se na todle nevztahuje výpovědní lhůta??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
23.8.15 09:53

Je tady nějaký právnk nebo někdo kdo se vtom vyzvá? něco nám nehraje a chceme se poradit? klidně můžete psát i do soukromé zprávy. děkuji:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.22 05:49

Dobrý den

Dobrý den, mám prosbu. Výpověď nájemní smlouvy jsme dostali 30.4. emailem. Že si máme najít bydlení, našli jsme si bydlení. Ale bylo to narychlo stěhování atd. Teď k věci, nezvládli jsme pobrat všechno z důvodu malého auta, a hlavně jsme si sehnali náhradu a místo bývalého pobytu máme z ruky. Tak se chci optat může mě majitel nějak obeslat nebo donutit vyklidit věci, které by se nám sem nevešli a vůbec nehodili? Novou adresu nezná. Prostě to máme z ruky a hlavně vyklízení s dětmi není snadné. A dojet s dětmi do minulého bydliště taky ne.

• Citovat
  • Upravit
2597
5.8.22 06:13

Výpovědní lhůta je dva měsíce, takže jste měli čas do konce června, pokud nebyla ve výpovědi stanovena delší lhůta. Taky máme děti, jsem ve.32tt a taky jsme se teď v červenci stěhovali, holt chlap prostě zabral šponu, padali jsme už na hubu, ale nedovolila bych si odevzdat byt ve stavu, jako píšeš. Byt jsme museli odevzdat vyklizeny, umyty, okna umyté, vymalovaný… Nehledě na to, že se při odevzdávání bytu vrací klíče a sepisuje předávací protokol, kvůli stavu bytu a stavu vody, elektroměru, plynoměru.. Pokud jste v bytě cokoliv nechali, majitel může tyto věci uskladnit a finance vynaložené za přemístění a uskladnění vymáhat po Vás, totéž další náklady spojené s uvedením bytu do původního stavu. On to nesmí vyhodit. Takové nájemníky tvl to je za trest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4942
5.8.22 06:18
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám prosbu. Výpověď nájemní smlouvy jsme dostali 30.4. emailem. Že si máme najít bydlení, našli jsme si bydlení. Ale bylo to narychlo stěhování atd. Teď k věci, nezvládli jsme pobrat všechno z důvodu malého auta, a hlavně jsme si sehnali náhradu a místo bývalého pobytu máme z ruky. Tak se chci optat může mě majitel nějak obeslat nebo donutit vyklidit věci, které by se nám sem nevešli a vůbec nehodili? Novou adresu nezná. Prostě to máme z ruky a hlavně vyklízení s dětmi není snadné. A dojet s dětmi do minulého bydliště taky ne.

Byt musíte předat v takovém stavu, v jakém vám byl předaný (samozřejmě s ohledem na běžné opotřebení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.8.22 06:22

A předání bytu problehlo? Popř komunikace s majitelem? Místo psaní na eMimino jsi měla zavolat, říct, jaký problém máte a domluvit se na řešení.. je dělat mrtvého brouka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.8.22 06:23
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám prosbu. Výpověď nájemní smlouvy jsme dostali 30.4. emailem. Že si máme najít bydlení, našli jsme si bydlení. Ale bylo to narychlo stěhování atd. Teď k věci, nezvládli jsme pobrat všechno z důvodu malého auta, a hlavně jsme si sehnali náhradu a místo bývalého pobytu máme z ruky. Tak se chci optat může mě majitel nějak obeslat nebo donutit vyklidit věci, které by se nám sem nevešli a vůbec nehodili? Novou adresu nezná. Prostě to máme z ruky a hlavně vyklízení s dětmi není snadné. A dojet s dětmi do minulého bydliště taky ne.

Mmchdm, pokud mu blokujes byt, může chtít třeba další nájem :think: protože evidentně tam asi těžko pustí někoho dalšího. Nebo ti to může vystěhovat, uložit a požadovat po tobě všechny náklady. Prostě jsi měla moře času vše zařídit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33210
5.8.22 06:28
@Anonymní píše:

Tak majitele bytu opravdu nemusí zajímat, že jste měli na stěhování malé auto, byt máš předat ve stavu, v jakém si ho přebrala. Ty si dobrá fakt, vám se to nevejde, nebo nehodí, tak to necháte tam a majitel bytu atˇsi užije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
5.8.22 06:35
@Anonymní píše:
Že se nestydíš. :zed:
Byt máš vyklidit. Majitel bytu nemůže, za to, že máš malé auto. Objednej si stěhováky a byt vykliď.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15391
5.8.22 07:04
@Anonymní píše:

Jednu z každé strany a další o futra. :zed: Prober se. Přečti si ten blábol, co jsi ze sebe vyplodila a začni se chovat jak normální člověk.
Byt máš předat v takovém stavu, v jakém jsi ho dostala. Tobě se něco nehodí a on má mít z bytu skladiště nějakýho starýho bordelu, protože panička je lína hýbnout zadnicí? :roll:
Malý auto, děti …. Samá výmluva. A pak takoví budou brečet, že majitelé chtějí velké kauce ….

A fakt by mě zajímalo, jak jste předávali byt. Ono to totiž nefunguje, že se sbalím a zdarec …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
5.8.22 07:17

:nevim: Ani po letech mě nepřestává překvapovat, jak jsou lidi hloupí. Přečti si nájemní smlouvu a pak zákony a pak se profackuj :palec: Ty máš byt řádně předat vyklizený, uklizený, ve stavu, v jakém jste ho přebírali, pouze s běžným opotřebením. Pokud tak neučiníš, tak tě to může stát hromadu peněz a problémů. Majitel tam bez řádného předání klíčů nemůže vejít a to ani po vypršení smlouvy, tudíž ti klidně může běžet dál nájem a penále, do toho škody, které mu způsobíš. Pokud jste mu nějakým způsobem někde hodili klíče, tak vás bez řádného předání může osočit, že jste mu tam cokoli zničili, ukradli, protože ty nemáš žádný papír o předání a ještě to bude muset vyklidit na vlastní náklady, fakturu vám pak může poslat. A následně se o to všechno soudit. Takových borců jako vy je a pak se z toho stávají statisícové dluhy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí