Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, prosím když mi v pátek lékař ukončí neschopenku, můžu v Sobotu ven? Nebo může přijít kontrola? Potřebuji v sobotu odjet a tak bych nerada zůstala doma. Děkuji za odpovědi.
@Pajinka222 No, na neschopenku se pise schopen od, takže tam ti napíše pondělní datum, leda uz jit v patek do prace, pak tam budes pit páteční.
@j.a.n.i1 když ukončí k pátku, tak ale víkend už muze jit normálně do práce ne?
@g.sandova no, ale tam se pise schopen prace od, takze ano, pokud pracuje i o vikendu, tak ji tam doktor napise sobotni datum, ale pracujicimu po-pa tsm napise pondělí.
@j.a.n.i1 ptala jsem se na Ossz a je to prý v pohodě.
I lékařka se mě ptá, jak to chci ukončit ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@g.sandova no, ale tam se pise schopen prace od, takze ano, pokud pracuje i o vikendu, tak ji tam doktor napise sobotni datum, ale pracujicimu po-pa tsm napise pondělí.
Tak to by to rovnou mohl ukončit v nedeli. Pokud v patek neschopenka konci, v sobotu uz na ni nejsem.
@vokishka píše:
Tak to by to rovnou mohl ukončit v nedeli. Pokud v patek neschopenka konci, v sobotu uz na ni nejsem.
A to by právě nemohl, pokud zakladatelka nepracuje o víkendu. Takže ano, víkend už má volný (ukončovala jsem to takto několikrát)
@j.a.n.i1 píše:
Anebo tam napíše sobota (moje vlastní zkušenost, kdy jsem potřeboval odjet na víkend). Takže se tu dělá problém z ničeho.
@Pajinka222 píše:
Dobrý den, prosím když mi v pátek lékař ukončí neschopenku, můžu v Sobotu ven?
Ptáš se úplně špatně. Je jedno kdy Ti lékař ukončí neschopenku.
Rozhodující je datum od kdy jsi práce schopná.
Tomu rozumí i děcko ze ZŠ. Co se tu řeší?
Příspěvek upraven 30.10.23 v 14:42
@vokishka píše:
Ale ona končí dnem, po kterém jsi práce schopna. Je jedno, kdy to s doktorem domluvíš. Prostě běží až do neděle, pokud jsi práce schopna od pondělí.
Lékař není v uschopnění nijak omezen. Před lety jsem byl uschopněn na velikonoční pondělí, přestože jsem do práce nešel. Co se tu řeší?
Já jsem končila NP 20.10. a o víkendu jsem chodila ven, vůbec mě nenapadlo ani řešit, že bych nemohla
a teď jak to tu řešíte, dohledala jsem si schválně papír, co mi přišel od doktora do emailu a vidím na té neschopence psáno práce neschopen do 20.10., žádná kolonka, kde by bylo uvedeno práce schopen od…tam není…předpokládám, že ČSSZ má stále stejný formulář pro všechny a nemá víc verzí ne?
@bejuna29 píše:
Já jsem končila NP 20.10. a o víkendu jsem chodila ven, vůbec mě nenapadlo ani řešit, že bych nemohla
a teď jak to tu řešíte, dohledala jsem si schválně papír, co mi přišel od doktora do emailu a vidím na té neschopence psáno práce neschopen do 20.10., žádná kolonka, kde by bylo uvedeno práce schopen od…tam není…předpokládám, že ČSSZ má stále stejný formulář pro všechny a nemá víc verzí ne?
Určitě nemá. Já už jsem neschopenku dlouho neviděla. Takhle je to zcela jasné, takže není co řešit. Od druhého dne se může vše. I jít do práce. ![]()
@medvidka píše:
A to by právě nemohl, pokud zakladatelka nepracuje o víkendu. Takže ano, víkend už má volný (ukončovala jsem to takto několikrát)
No a ja jsem kdysi ukoncovala v nedeli, i kdyz jsem nepracovala o vikendu.
@j.a.n.i1 píše:
@Pajinka222 No, na neschopenku se pise schopen od, takže tam ti napíše pondělní datum, leda uz jit v patek do prace, pak tam budes pit páteční.
nepíše se tam schopen od…, ale datum ukončení neschopnosti. Takže když se ukončí pátkem, tak v sobotu už neschopenka netrvá.