ukončení prac. poměru dohodou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
ukončení prac. poměru dohodou
maminky, prosím o radu, 21.7. budou dceři 3 roky, končí mi rodičovská dovolená...........v práci pro mě místo nemají a dohodneme se na výpovědi, zajímá mě k jakému datu bych měla dohodu podepsat, abych měla nárok na podporu v nezaměstnanosti a nedostala pouze minimum.Někde jsem slyšel,a že výpověď musí být datována až po narozeninách, že bych měla podepsat až k datu 22.7. nejdříve...........můžu výpověď podepsat již teď s tím, že tam bude ukončení prac. poměru k 22.7.? díky moc za rady. M
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Výpověď podepsat samozřejmě můžeš, ale když to bude dohodou tak asi příjdeš o odstupné. To ti nevadí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nenapsala jsem to, ale podepíšeme dohodu s odstupným...................
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně, tak to je v pořádku. S tím pracákem fakt nevím… Nechceš si tam raději zavolat nebo zajít?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asi to bude nejlepší, díky, mám strach, že narazím na nějakou nepříjemnou osobu a stejně se nic nedozvím................
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se prosím přidat do diskuse, ať neotvírám novou?
Potřebovala bych vědět, jestli mám nárok na odstupné, jestliže nemohu nastoupit do práce přesně po skončení tříleté mateřské. Ta mi končí 7.6. a školku budu mít samozřejmě od září a hlídání prostě nemám.
Navíc bych potřebovala zkrácení pracovní doby a u toho taky nevím. Pokud mi zaměstnavatel nebude moct nebo chtít vyhovět, mám nárok na dohodu s odstupným?
Děkuji M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sorry, ale odstupné je dáno za to, že pro tebe zaměstnavatel nemá práci nebo musí zrušit tvou pozici. To, že nemáš hlídání nebo potřebuješ kratší pracovní dobu, to bude brát jako překážky z tvý strany a je na jeho rozhodnutí, jestli by ti chtěl dát odstupný. Ale nárok na něj nemáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na podporu budeš mít nárok, ale protože jsi poslední 3 roky neplatila důchodové pojištění bude ti vyměřena z minimální mzdy. První dva měsíce je to necelé čtyři tisíce a pak míň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chjo, tak díky, to jsem tušila. Bohužel fakt nemůžu dělat nic s tím, že mateřská končí v červnu a školky jsou od září ![]()
Zkusím se s nima nějak domluvit. Díky M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Meduza - kamaradka je v podobne situaci a domluvila si se zamestnavatelem na tech par mesicu proste neplacene volno, misto ji podrzi do zari, ale je na neplacene dovolene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Janine,
co se týče změny délky pracovní doby, tak jsem našla toto: § 241 odst. 2 stanoví, že požádá-li zaměstnankyně nebo zaměstnanec pečující o dítě mladší než 15 let o kratší pracovní dobu nebo jinou vhodnou úpravu stanovené týdenní pracovní doby, je zaměstnavatel povinen vyhovět žádosti, nebrání-li tomu vážné provozní důvody. Zaměstnavatel je povinen v případě odmítnutí ty vážné provozní důvody účinně prokázat.
Takže aspon v tomhle ohledu bych snad uspět mohla, ale přes ty prázdniny asi nepojede vlak. Uvidíme, třeba se s nima dohodnu.
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já budu řešit stejný problém jen s tím, že bych měla nastoupit do práce přesně před vánoci. Ptala jsem se a pokud to prý schválí vedoucí, mohu dostat neplacené volno a nastoupit až po Novém roce. Tak to takhle asi vyřeším. Ale dělám ve státním, tam většinou vyjdou vstříc bez problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Meduza píše:
Janine,
co se týče změny délky pracovní doby, tak jsem našla toto: § 241 odst. 2 stanoví, že požádá-li zaměstnankyně nebo zaměstnanec pečující o dítě mladší než 15 let o kratší pracovní dobu nebo jinou vhodnou úpravu stanovené týdenní pracovní doby, je zaměstnavatel povinen vyhovět žádosti, nebrání-li tomu vážné provozní důvody. Zaměstnavatel je povinen v případě odmítnutí ty vážné provozní důvody účinně prokázat.
Takže aspon v tomhle ohledu bych snad uspět mohla, ale přes ty prázdniny asi nepojede vlak. Uvidíme, třeba se s nima dohodnu.
M.
Ale vážné provozní důvody doloží snadno - objem práce, vytíženost ostatních zaměstnanců, neznám moc firem, kde by bylo domluveno snížení pracovní doby. Spíš skousnou home office, pokud to náplň umožňuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak díky, je ještě čas, snad se domluvíme a pokud ne, tak holt o to odstupné přijdu. Stanou se horší věci ![]()
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry vecer pitrebuju radu. Kdyz pritel chce skoncit v praci kvůli alimentum aby mel nizsi nez dosavad. Jen chceme vedet jestli muze nebo ne. Plati velkou castku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit