Ukončení pracovního poměru, brigáda...

2591
29.9.15 21:15

Ukončení pracovního poměru, brigáda...

7.12 budou synovi 3 roky, měla bych nastoupit po rodičáku zpět do práce. Na 12tky které jsem dělala se vrátit nemůžu, zkrácený úvazek je obsazen, takže mi byla nabídnuta brigáda se smlouvou na rok.
Syn nastupuje od ledna do školky, rodičák mám prodloužený do jeho 4 let.

Mohla bych mít prosím dotaz @j.a.n.i1 a ostatní :kytka:
K 7.12. dám výpověď dohodou a na ÚP se kvůli pojištění hlásit nemusím, když budu stále pobírat rodičovský příspěvek?

Jak je to s OČR? Pokud ho bude třeba, budu si ho moci vzít já, i když budu pobírat rodičovský příspěvek?

Díky za info :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102087
29.9.15 21:26

@Alex Adrian Výpověď dohodou je blbost, bude to ukončení pracovního poměru dohodou :-) ale jinak ano, na UP se hlásit nemusíš, díky rodičáku máš zdravotní hrazené, akorát po konci pracovního poměru nahlaš na zdravotní pojišťovnu, že ho stále pobíráš, sami si to nezjistí. Ad OČR - s ohledem na rodičák si ho můžeš vzít pouze ty, resp. pouze ty ho dostaneš zaplacený, ale záleží na tom, jakou budeš mít smlouvu - na OČR je totiž nárok pouze při pracovním poměru, pokud to budeš mít na jiný typ smlouvy, tak máš smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
29.9.15 21:33

@j.a.n.i1 Díky moc! :-)
Ještě dotaz… Jakou smlouvu je tedy potřeba mít, abych na OČR nárok měla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
29.9.15 21:38

@Alex Adrian Musel by to být klasický pracovní poměr, třeba se zkráceným úvazkem, prostě stejný typ smlouvy jako máš teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
29.9.15 21:45

@j.a.n.i1 Hmmm, tak to jsem víš, kde? :roll: :think:
Tak teď nevím, jak to pořešit, protože muž si OČR brát moc nemůže a nedělám si iluze, že mladší po nástupu do školky bude zdráv :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
2.10.15 08:36

@j.a.n.i1 Ještě se prosím ujistím… Syn má narozeniny 7.12. takže ukončení pracovního poměru dohodou bude k 7.12., že?
Děkuji za odpověď :)

Jinak jsem v práci domluvená, že v případě nemoci dítěte se omluvím z práce, ale nebudu mít nahrazováno mzdou, tak snad to nebude často…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.10.15 09:03

@Alex Adrian V případě dohody může být k libovolnému datu, ale pokud už se tam nechceš ukázat, tak musí být nejpozději k tomu 7.12., protože 8. už bys jinak měla pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
8.10.15 10:12

@j.a.n.i1 Prosím, můžu ještě dotaz?

Info od zaměstnavatele: Zaměstnanec se smlouvou na DPP (dohoda o provedení práce) může odpracovat 300 hod. za kalendářní rok. Většinou pak řešíme další navazující smlouvou na DPČ (dohoda o pracovní činnosti), která není počtem hodin omezená.

Je to tak? Děkuju moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
8.10.15 11:52

@Alex Adrian Ano, je to tak, s tím že na DPČ nesmíš v průměru pracovat víc jak na půl úvazku, tedy víc jak 20 hodin týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat