Ukončení pracovního poměru dohodou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
52
19.12.11 17:03

Ukončení prac.poměru dohou

Ahoj holky, omlouvám se za svůj dotaz, určitě to tu už párkrát bylo, ale musím se zeptat a celkem to spěchá:( Jsem na RD do 24.11.2012.Teď jsem znovu těhotná a termín porodu mám 7.8.2012, bohužel firma ve které jsem byla zaměstnaná končí k 29.2.2012, ale dnes mi volali že mi chtějí ukončit pracovní poměr dohodou už k 31.12.2011 s odstupným 64 000. Ale v tom případě bych neměla u druhého dítěte nárok na mateřskou a nevím jak by to bylo s volbou tříleté varianty. Mohla bych si i přesto zvolit tříletou variantu? Byla jsem na úřadě, ale tam neví vůbec jak to bude od roku 2012. Díky za každou radu. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
19.12.11 17:12

Pokud bude mít manžel/partner v den porodu takový příjem, že by měl nárok na volbu RD, tak budeš moct volit i když nebudeš zaměstnaná. Blbý je, že bys určo nedostala mateřskou, ale těžko říct, jestli bys ji vůbec dostala, kdyby firma zanikla a tys dohodu nepodepsala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.12.11 17:12

No,asi si budeš muset prostudovat,jak to platí po Novém roce,ale myslím,že jsem slyšela,ža na tříletou variantu dosáhneš,i pokud si třeba jen partner platil v uplynulém roce zdravotní pojištění. Že tím pádem na tříletou variantu mají nárok i třeba maminky studentky.
jinak hodně info o tom bylo v posledních dnech třeba v MF dnes,stačí dohledat na Idnes.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
19.12.11 17:38

nemám to všechno přesně spočítané a počítat to nebudu, to si zjisti sama. Ale mám takový dojem, že je nějaké hájení, je to okolo 180 dní než nastoupíš na mateřskou - což by ti mělo vyjít. Jestli počítám dobře, na MD můžeš nastoupit 12.6. (8t před porodem) a od 1.1. do 11.6. to je 163 dní -ale přepočítej si to. Takže pokud je správná moje doměnka, že pokud od odejití z firmy nastoupíš na MD do 180 dní, tak bys mohla mít nárok na mateřskou. V tom případě bys jim to mohla podepsat ALE ZJISTI SI, JESTLI NEKECÁM - jsou tu o tom dost podrobné informace, kde to holky popisují. A jinak budeš mít nárok na 220tis RD - jako všichni ostatní. Pokud je otec účastný nemocenského pojištění jako podnikatel, nebo je zaměstnaný a měl by nárok na MD, tak může volit délku RD - bez přepisování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
19.12.11 17:52
ynax píše:
nemám to všechno přesně spočítané a počítat to nebudu, to si zjisti sama. Ale mám takový dojem, že je nějaké hájení, je to okolo 180 dní než nastoupíš na mateřskou - což by ti mělo vyjít. Jestli počítám dobře, na MD můžeš nastoupit 12.6. (8t před porodem) a od 1.1. do 11.6. to je 163 dní -ale přepočítej si to. Takže pokud je správná moje doměnka, že pokud od odejití z firmy nastoupíš na MD do 180 dní, tak bys mohla mít nárok na mateřskou. V tom případě bys jim to mohla podepsat ALE ZJISTI SI, JESTLI NEKECÁM - jsou tu o tom dost podrobné informace, kde to holky popisují. A jinak budeš mít nárok na 220tis RD - jako všichni ostatní. Pokud je otec účastný nemocenského pojištění jako podnikatel, nebo je zaměstnaný a měl by nárok na MD, tak může volit délku RD - bez přepisování.

Jojo, tohle je pravda, je tam 180 dní ochranná lhůta, nepřepočítávala jsem tedy dny, ale vejít by ses do ní měla. A to odstupné je kolik platů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12421
19.12.11 17:55

Souhlasím, ochranná lhůta pro nástup na mateřskou po skončení pracovního poměru je 180 dní, tzn že do konce června můžeš nastoupit na mateřskou a budeš mít na ní nárok, jelikož jsi stejně na rodičáku a těhotná znova, tak bys mateřskou měla pobírat stejnou jako tu první. Takže opravdu se do lhůty vejdeš s nástupem jak 6 tak 8 týdnů před porodem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.12.11 17:58

Omlouvám se, na tu ochrannou lhůtu jsem zapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
19.12.11 21:33

Holky mockrát vám všem děkuju.Potřebovala jsem se ujistit, že nedělám nějakou blbost…Každopádně jste mi řekly víc, než ta ženská na úřadě :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janca20
2.5.12 14:57

odchod na nemocenskou

Ahojky holky,chtela bych se zeptat,jsem tehotna a dnes mi doktor nabidl nastup na neschopenku,ale bojim se ze nebudu mit narok na materskou.muzete mi poradit vy stim urcite mate zkusenosti,je to nase prvni miminko tak se bojim abych mu mim povalanim neublizila:) moc se na nej tesime.a jeste jsem se chtela zeptat jak je to dnes s porodnym?moc Vam dekuji za odpovedi :))

• Citovat
  • Upravit
4986
2.5.12 16:22

Tvoje otázka je nějak mimo téma, ne? Chceš poradit s čím? Jestli máš jít na neschopenku? Nárok na MD máš pokud máš za 2 roky zpětně od nástupu na MD odpracováno 270 dní (cca 9 měsíců) a pokud jsi v době nástupu buď zaměstnaná nebo jsi v ochranné lhůtě 180 dnů od skončení smlouvy.
Nárok na porodné máš, pokud vaše příjmy nepřesahují 2,4 násobek životního minima rodiny a samozřejmě pouze na první dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat