ukončení rodičovské

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
4.5.09 22:32

ukončení rodičovské

Ahoj, taky se mi nechce otevírat další diskuzi, tak využiji tuto. Může mi někdo poradit. 26.9. mi končí 2-letá rodičovská. Když nastoupím od října znamená to, že ty 4 dny budu mít neplacené volno? A jak je to se zdravotním poj.? Děkuju za pomoc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
411
14.5.09 13:23

Ahoj, nevím jestli nepíšu pozdě. Když ti 26.9. končí RD a do zaměstnání nastupuješ 1.10. Tak se můžeš domluvit se zaměstnavatelem na neplaceném volnu. Stát za tebe po tuto dobu platí zdravotní a sociální protože řádně pečuješ o dítě mladší 4 let. Jinak RD se nijek nekrátí ani nepřepočítává, takže v říjnu dostaneš plných 11 400 kč za září. Řeším to samé. RD mi končí 11.7.2009 nástup do práce chce ředitelka až 1.8.2009 kdy budu předčerpávat dovolenou (dělám ve škole). V červenci chce, abych si vzala na ten půl měsíc neplacené volno. Ptala jsem se na sociálce a tím, že se RD nekrátí, tak v srpnu také dostanu celých 11 400 i když budu 14- dni na neplaceném volnu.
Doufám, že je to srozumitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
15.5.09 00:38

Re: ukončení rodičovské

perglik píše:
Ahoj, taky se mi nechce otevírat další diskuzi, tak využiji tuto. Může mi někdo poradit. 26.9. mi končí 2-letá rodičovská. Když nastoupím od října znamená to, že ty 4 dny budu mít neplacené volno? A jak je to se zdravotním poj.? Děkuju za pomoc

Ne, do tří let máš nárok na rodičovskou dovolenou. Tedy pokud se se zaměstnavatelem dohodneš, že nastoupíš až od října, tak jenom dodáš žádost o rodičovskou dovolenou od 27.-31.10.2009, prostě abys neměla mezeru (předpokládám tedy, že máš požádáno o rodičovskou dovolenou do 26.9.2009). Protože chceš volno u dítěte do tří let, žádáš o rodičovskou dovolenou. O neplacené volno bys žádala až u dítěte staršího tří let. Za ženu na rodičovské dovolené hradí zdravotní pojištění stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.5.09 21:57

aha, to mě nenapadlo, chodím do práce a řeším nedostatek dovči a dvouleté dítě mám v jeslích, myslela jsem, že to budu řešit neplaceným volnem…tak to si můžu vzít rodičovskou a nemusím řešit socko a zdravko…mně bylo řečeno, že když si budu brát neplacené volno, že si zdravotní musím zaplatit (nebo sociální, nevím, prostě jen jedno)

• Citovat
  • Upravit
7376
8.3.15 14:14

Ahoj ženy, jen informativně, pač se v tom vůbec nevyznám. Mám dvě děti, rodičák mi končí v lednu 2016, na hpp jsem pracovala jen jednou a jen měsíc (firma šla do insolvence), pak už jen brigády. Jsem student a i v té době budu studovat (prezenčně). Mám na něco nárok? Na úp se pravděpodobně musím jít registrovat? Jedno dítě v té době 4 leté leté mi snad vemou do školky, druhé pujde snad do mini školičky (pouze do 12 hodin). Práci budu hledat, ale bude to těžké vzhledem k tomu, že budu mít možnost od 8-12 hodin. a ještě jeden dotaz.. jak to dělají maminky s normalní prací, když o prázdninách (letních) není školka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
8.3.15 14:22

@MarieOVMUC ahoj, tak nějak nevím jak si přišla na to, že o prázdninách není školka :think:…ono většina lidí fakt musí makat…tzn. že třeba u nás ve městě je to tak, že z nějakých 4 školek, co tu fungují se střídají po týdnu či 14 dnech a funguje vždy jen jedna ve městě…tam jsou přes prádzdniny všechny děti u kterých rodiče nemají možnost jiného hlídání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
8.3.15 14:27
@brumdinka píše:
@MarieOVMUC ahoj, tak nějak nevím jak si přišla na to, že o prázdninách není školka :think:…ono většina lidí fakt musí makat…tzn. že třeba u nás ve městě je to tak, že z nějakých 4 školek, co tu fungují se střídají po týdnu či 14 dnech a funguje vždy jen jedna ve městě…tam jsou přes prádzdniny všechny děti u kterých rodiče nemají možnost jiného hlídání…

aha, ja jsem to četla na strankach jedné, mnou vybrane a nevedela jsem, ze se to nejak strida:) kazdopadne diky za info, ted jeste ten hlavni dotaz musim vyresit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
8.3.15 14:31

@MarieOVMUC no tak takhle se to střídá u nás, předpokládám, že podobný systém mají i v jiných městech :nevim:…ale nemyslím si, že by někde zavřeli uplně všechny školky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
8.3.15 14:43

@MarieOVMUC
A na co by si jako chtěla mít nárok? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
8.3.15 14:43

@brumdinka njn, nějak to fungovat asi musí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
8.3.15 14:47

@zvidavajanca tak přemyslím, jestli mi proste skoncí rodicak a musím jít na urad nebo na pojistovnu nebo kam vsude usím jít rict, že se neco zmenilo a jestli je nejaka pomoc pro maminky po rodicovské. ja nehodlam resit (jak je to tady ve zvyku), jestli jsem prispela do systemu nebo ne (pracovat budu a pravdepodbne si pak akorat z prace prelezu do rakve), proste jsem studovala, pracovala na brigadach (platila si pojistení) a pak mela deti, studovat budu stale a jeste to bude na dlouho. Mam slibenou praci, ale není nic jiste, tak se zajimam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
8.3.15 15:00

@MarieOVMUC budeš studentem do 26 let? Tak na úp nemusíš. Dnes školy mají i prázdninách. A pak přídavek na dítě a dávky hmotné nouze - dle příjmu domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
8.3.15 16:30

@brumdinka tak to možná funguje ve městě, ale věř, že vesnická školka má fakt celé prázdniny zavřeno. A rodiči starej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
8.3.15 17:04

@micta však píšu, že nevim, jak to chodí jinde :) jinak my sme docela malý město obyv.ofic.cca 12 tisíc, ale je to tu, jak na vesnici :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
8.3.15 17:04
@Hadumi píše:
@MarieOVMUC budeš studentem do 26 let? Tak na úp nemusíš. Dnes školy mají i prázdninách. A pak přídavek na dítě a dávky hmotné nouze - dle příjmu domácnosti.

já uz 26 mám, ani na hmotku a ani na rodicovsky pridavek nemam narok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat