Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Denny0409 píše:
@ka2ka ano je, ten úbor slouží jako oděv na praxích. Je to gastronomická škola, která má vlastní styl oděvu
tak jestli je to obor kuchař cukrář i číšník ten úbor snad nemají jeden mají jich víc tak by se to dalo prodat někomu na škole jako náhradní ne?
Tak na žádné škole nedostaneš vysvědčení, diplom apod. dokud nemáš vyrovnané závazky vůči škole.
@Denny0409 píše:
@unuděná
Při nástupu na SŠ jí řekli že pokud dodělá školu tak po ní nebudou chtít peníze za ten úbor jenže ukončila po třech měsících školu a chtějí cca 3000kč za to. Využila ho jen párkrát na praxích
Vždyť tady sama píšeš, že informována byla. ![]()
@ka2ka myslím že by ho nikdo nechtěl, když ho dostávají zadarmo, asi by byla výjimka že by někdo potřeboval dva
@Denny0409 A jak víš o té podmínce, že by úbor neplatila kdyby školu dodělala? A neřekli to dceři první dny nástupu do školy? Pokud to řekli celé třídě a dcera nedávala pozor nebo pokud je to psáno ve školním řádu nebo jiných školních materiálech, tak je to chyba dcery. Ale pokud jim řekli, dostanete zadarmo tady úbor a víc nic. A až po ukončení studia se vytasili s tím, že bude platit celou pořizovací cenu, tak se na ně obraťte že vás nikdo neinformoval o podmínce k darování úboru určenému na praxe, že ta podmínka není ani v žádných materiálech školy nebo školním řádu, atd. a navrhněte poměrovou částku odpovídající nošení úboru 2 měsíce.
@Havlova To ano ale jenom to řekli, nic nepodepisovala že s tím souhlasí
Rozmysli si, co píšeš. Nejdřív píšeš že byla informována o tom, že pokud nedokončí studium musí to zaplatit. Pak najednou píšeš že informována nebyla. Nevidím důvod proč by to neměla zaplatit. Když jsem nastoupila na hotelovku, tak jsme si taky úbory museli na začátku studia koupit.
Prostě to zaplaťte a hotovo, nevím, co tady řešíš. To, že to nevyužije už je její problém.
@Denny0409 píše:
@unuděná
Pokud vím nepotykali jsme si. A to je jako ostuda slušně se zeptat jak to je? 😂
Pokud vim, na tomto foru je tykani stadardem.
@Denny0409 píše:
@ka2ka myslím že by ho nikdo nechtěl, když ho dostávají zadarmo, asi by byla výjimka že by někdo potřeboval dva
to by mě zajímalo co to je za školu pokud chodí jako prasátka pokud je to obor s potravinami tak se zmažou rychle ![]()
@ka2ka píše:
to by mě zajímalo co to je za školu pokud chodí jako prasátka pokud je to obor s potravinami tak se zmažou rychle
Tak zas záleží, jak casto tu praxi maji ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak zas záleží, jak casto tu praxi maji
to je fakt ale beru to tak jak to vídám okolo že praxe je týden v kuse
, ale i kdyby den tak číšnice proboha nemůže na place běhat politá rajskou
kuchař na sebe snadno vylije hrnec s vodou a cukrářka se taky může potřebovat převléknout no nevím přijde mi to divný
@Denny0409 píše:
@chloe07 ale za to oblečení se neplatí při nástupu školy, dá se zadarmo. A když chtěla potvrzení o studiu tak jí ho nechtějí dát dokud nezaplatí
Nedá se zadarmo, půjčí pod podmínkou, že dodělá školu, což nedodělala. Sama to píšeš v úvodním příspěvku. Promiň, ale jsi tak nechápavá nebo to děláš schválně?
@Denny0409 píše:
@unuděná nic takového jsem tam nenašla
Aha, takže vy to chcete očůrat s tím, že jste nikde nic nepodepisovali, tudíž nic nezaplatíte? To je síla tohle. Je to stejné jako učebnice - je to zapůjčené po dobu studia. Pokud s učebnicí naložíš tak, že už jí nemůže používat nikdo další (stejně jako nyní ten úbor), je přece logické, že jí zaplatíš. Víc rodičů jako vy a opravdu už nikdo nebude chtít v tom školství dělat ![]()
@Denny0409 Takže jim to řekli a teď se z toho snažíte vykroutit tím, že to není napsané na papíře? A pročetla sis školní řád a další materiály? Moc se mi nezdá, že by někde nebyla písemná zmínka o tom. Vždyť to oblečení zadarmo musí škola z něčeho platit a když jim nastoupí 30 žáků, odmaturuje 20, tak musejí těch 10 nějak vyúčtovat. Nemůžou kupovat každý rok nové a nové oblečení aniž by případnému auditu prokázali, kam peníze za oblečení zmizeli. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.