Malý ma 10 zubů - ukončit kojení?

Anonymní
18.2.19 10:04

Ukončit kojení? Prosím radu :(

Ahojte, potrebuji něco udělat a nevím co :(. Malý má skoro 11 měsíců. 10 zubů!!! Kojim ho tak 4×denne a pak v noci jak chce. Teď asi 14dni co mě začal kousat… Teď už je to ve stavu, že jsem v noci nemohla spát jak mi rozkousal jednu bradavku… nevím, jestli čekat, že přestane, nebo s kojením přestat. Má hrozný atopak, mám strach, že se mu to pak rozjede ještě víc :(…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Twixinka
18.2.19 10:08

Uprimne,neprestane kousat,ja kvuli tomu samemu odstavila dceru v deseti mesicich,mela taky deset zubu a kousala neskutecne :zed: a nechtela jsem to mit jako Ty,ze nebudu moct bolesti spat a normalne fungovat,takze jsem chvilku cekala,jestli se umoudri a kdyz me kousla asi po desate a bylo videt,ze zcela schvalne (jeste se tomu smala),tak jsem ji proste odstavila :nevim: kojila jsem uz jen rano a v noci,najeli jsme na UM,ktere jsem vedela,ze male chutna ;) co se tyce atopaku,tak neporadim,to bych se spis obratila na pediatra :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12330
18.2.19 10:20

Když te kousne, tak vyjekni a seber prso. Syn to pochopil po druhem kousnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
18.2.19 10:22

Syn měl první zuby ve 4 měsících. Než se s nimi „naučil zacházet“, často mě kousnul do krve. Pak už to bylo v pohodě. Když to zkoušel později, důrazně jsem řekla ne a prso vzala. Brzy pochopil, že jestli chce mlíko, nesmí kousat.
V 11m by už měl chápat slovo ne.
Některé kamarádky radily plácnout po tvářičce ( samozřejmě tím nemyslím facku),
ale tuto metodu jsem nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13319
18.2.19 10:26

Já bych se nejprve ohrazovala, když tě kousne-sebrat prso.
V noci bych už nekojila úplně na požádání, je už velký a spíš než potřeba jídla to je o zvyku.
Pokud by to nepomohlo, tak bych asi kojení ukončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
18.2.19 10:33
@ElisC píše:
Syn měl první zuby ve 4 měsících. Než se s nimi „naučil zacházet“, často mě kousnul do krve. Pak už to bylo v pohodě. Když to zkoušel později, důrazně jsem řekla ne a prso vzala. Brzy pochopil, že jestli chce mlíko, nesmí kousat.
V 11m by už měl chápat slovo ne.
Některé kamarádky radily plácnout po tvářičce ( samozřejmě tím nemyslím facku),
ale tuto metodu jsem nezkoušela.

Jsem uplne premyslela, jestli jsem tento prispevek nepsala ja :-) Nakonec jsem kojila do kompletniho chrupu, ale v tech 4 mesicich jsem byla dost vydesena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.19 10:38

Zkoušela jsem ,,vyjeknout,,, i říkat ne :( ale on se zacvakne ještě víc a nepustí prostě, nemám mu to prso jak vzít :nevim:. A placnout ho po tvaričce asi nedokážu :oops:

• Citovat
  • Upravit
3230
18.2.19 10:41

Brr, jen si to představím a mám husí kůži.., smekám, já bych se zas až tak týrat nenechala, kor jestli to dělá schválně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16802
18.2.19 10:58
@Anonymní píše:
Zkoušela jsem ,,vyjeknout,,, i říkat ne :( ale on se zacvakne ještě víc a nepustí prostě, nemám mu to prso jak vzít :nevim:. A placnout ho po tvaričce asi nedokážu :oops:

To je zvlastni, ze se nepusti. Me obcas kously obe deti, i do krve, ale ja jsem vzdycky ulekem a bolesti tak zarvala a cukla s sebou, ze se akorat rozplakaly nebo okamzite pustily a koukaly jako nevinatka :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.2.19 11:48
@Anonymní píše:
Zkoušela jsem ,,vyjeknout,,, i říkat ne :( ale on se zacvakne ještě víc a nepustí prostě, nemám mu to prso jak vzít :nevim:. A placnout ho po tvaričce asi nedokážu :oops:

Jakože ti tu bradavku zuby vyloženě déle drží?? 8o Tyjo, malej buldoček :mrgreen: To bych ho přes tu papulu klidně lehce plácla, nebo mu strčila prst do koutku úst a prso už nedala. Jedna věc je, jak holky píší, že se děti musí naučit se zuby pracovat a taky že to občas zkusí, co na to máma, ale tohle mi přijde příšerné, trpím jen to čtu :mrgreen: Já děti kojila i se zuby, ale používala jsem od porodnice kloboučky (ploché bradavky), takže to tak nebolelo, pokud kously..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
18.2.19 15:18

Tak ja cekala taky par mesicu, delala vse nemozne… pak mi bradavku prokousla a podepsala si ortel s UM. Mne se ulevilo, 2 mesice jsem kojila s hruzou a uz to bylo za trest.. odstavila jsem v 10 m a myslim ze nam je lip :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23206
18.2.19 20:34

První dcera byla zlatá, ta mě nikd ynekousla,ale také to bylo asi tím, že měla první zub až ve 13.měsíci (kojila jsem do 2,5let), druhá dcera měla už zoubky podle tabulky a kousala příšerně, kolikrát jsem jí i v afektu plácla jak to bolelo, pak mě to vždycky mrzelo, strach jsem měla,ale přestala s tím. Vždycky jsem jí to důsledně řekla, že ne, že to bolí maminku a nechtěla jí to pak dát. Časem pochopila, že mi ubližuje. Těd jí bude rok a půl, občas mi sjede bradavku zoubkama v noci, když usíná,ale já jsme prostě držák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová