Ukončit přátelství? Jak?

3
30.1.21 23:09

Ukončit přátelství? Jak?

Ahoj, obracím se na vás, protože nevím, co mám dělat. Na vysoké škole jsem si našla „kamarádku“ nejprve vypadala v pohodě, ale potom se začalo projevovat její chování. Když byla u nás doma, musela jsem po ní všude zhasínat, zavírat dveře, dokonce i zasouvat židli od stolu… Potom z ní vypadlo, že jí její rodiče uklízí pokoj skoro každý den (je jí 20). Není to její vina, spíše výchovy jejích rodičů. Tohle její „rozmazlení“ by se ještě dalo přežít…
Nejvíc mě asi štve, že hodně hraje na city, aby bylo po jejím a je hodně sebestředná (ale kdo aspoň trochu není).
Hodně se na mě upjala, chce se mnou chodit na všechny zkoušky ve škole a chce mít i stejný rozvrh…
Vím, že z části nemůže za to, jaká je, ale mě její chování často ubližuje. Když pořád mluví o tom, jaká je skvělá a jaké má skvělé známky…No, koho by to neštvalo? Ještě jsem byla tak blbá a pomáhala jí se všemi úkoly do školy. (Já sice nemám nejhorší výsledky, ale ať se učím jakkoliv, tak nemám samá A. A opravdu nepotřebuju někoho, kdo by mi to předhazoval.)
Nevím, co mám dělat. Jestli a JAK tohle „přátelství“ ukončit. Nikoho jiného na vysoké moc neznám a v téhle době se ani nejde moc dobře seznámit.
Nebo jestli si s ní mám promluvit, ale nechci jí ublížit…
Je to těžká situace, ale přece nebudu s někým, s kým se necítím dobře a kdo mi (ikdyž nevědomě) ubližuje…
Děkuju moc za všechny rady. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1063
30.1.21 23:19

Tak si ji nezvi k sobe domu. Ted se navstevovat ani nemuzete, tak toho vyuzij a vymluv se na to. Do skoly nechodite, takze se nepotkavate. Tak co to nechat vysumet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
30.1.21 23:40

Tak jí to řekni. :nevim: Ale teda zbavovat se kontaktů na schopné lidi, byť jsou nepořádní, je pěkná blbost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9036
31.1.21 00:02

Já bych to neukončovala. Každá známost se ti na VŠ může hodit. Ať už kvůli informacím, materiálům, případné spolupráci, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová