Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@debra.morgan píše:
no to je dost zvlastni… spis bych to videla, ze ty prachy vybral na neco a ted dela, ze to byla kradez...... co s tou policii? je svolny tam jit?
Asi tak, to je podle mne hodně pravděpodobný.
@Neeky píše:
Zdravim, chtela jsem se zeptat, zda se nekomu nestalo neco podobneho, pripade poprosit o radu. Manzel byl dnes vecer na akci s prateli, trochu prebral a domu dorazil bez platebni karty. Vybiral si pred cestou domu z bankomatu na taxika a nejaky dobrak mu nasledne kartu odcizil a vybral z ni vsechny penize,15 000kc. A to asi pul hodinu predtim nez jsme to zjistili a kartu blokli. Banka nas odkazala na PČr. Mate nekdo s podobnym pripadem zkusenost. Je vubec realne penize ziskat zpet?
Šli jste na policii? Podle kamerového záznamu se dá lehce dohledat kdo peníze vybíral, jen je mi divné že ten někdo nevybral celou sumu najednou ale po částech, vždytˇi v bankomatu se dá lehce zjistit zůstatek na účtu
Jak manžel zjistil že nemá kartu?
@arinecka zůstatek sice zjistíš, ale nezjistíš limit kolik vybrat můžeš ![]()
@arinecka píše: Šli jste na policii? Podle kamerového záznamu se dá lehce dohledat kdo peníze vybíral, jen je mi divné že ten někdo nevybral celou sumu najednou ale po částech, vždytˇi v bankomatu se dá lehce zjistit zůstatek na účtuJak manžel zjistil že nemá kartu?
Kdyz bude mit zustatek 100 tisic a limit na vyber 10 tisic, tak si proste vic nevybere…proste zkousel kolik mu ten bankomat da…
@Kriss Tina píše:
@arinecka zůstatek sice zjistíš, ale nezjistíš limit kolik vybrat můžeš
To sice ne ale za zkoušku nic nedá ![]()
@Hanka1 píše:
Kdyz bude mit zustatek 100 tisic a limit na vyber 10 tisic, tak si proste vic nevybere…proste zkousel kolik mu ten bankomat da…
To je fakt no, jen mi přijde fakt divný jak se ten někdo dostal k pinu, tom mu koukal přes rameno? To ten chlap tu kartu nechal v bankomatu? Nebo kde jí měl? Normálně jí maj lidi v peněžence, to by se tedy asi ztratila celá peněženka, ne jen karta ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@arinecka Myslis, ze je tak slozity ozralyho okrast?
O složitosti okrást opilce nepíšu, to je jasný že to je brnkačka, jen tam je prostě nějaké to ale ![]()
Jake ale, opilec vybira v bankomatu, odecist pin zvladne kazdy, kdo neni uplne slepy a lohnout kartu taky. Nenapada me zadny trivialnejsi zpusob, jak nekomu vybrat ucet, pokud tedy nepocitam umelce, co mel pin napsany na karte a nechal ji pri placeni v terminalu.
Pro nastineni situace: Manzel si u bankomatu, ktery je na zastavce, vybiral na taxika. Rikal, ze si asi vybavuje, ze se ho nekdo pritom ptal na cigarety. Byl opily jak dan. Ma okno. Ja si myslim, ze mu nekdo koukal pres rameno, pin ma jednoduchy, tak ho odkoukal. Manzel tam bud tu kartu nechal, nebo mu ji nekdo pote vzal. Penezenku nemel. Je ridic z povolani, takze penezenku s doklady sebou nikdy na akci nebere, aby neztratil papiry. Mel u sebe klice, mobil a kartu. Nic vic. Vybral si penize na taxi a chtel jet domu, ale pry zadny taxik nebyl na miste - uz bylo skoro rano. Chtel si nejaky zavolat, ale jak byl opily, tak nebyl schopny zapnout mobil. Zadaval tam pin tolikrat, az si ho bloknul tak, ze telefon vyzadoval PUK. Tak se asi rozhodl jit pesky. K nam domu je to tak 20minut pesky. V jeho stavu to bylo trochu dyl. Prisel domu a rekl mi, ze se cestou stavil vedle v obchode pro cigarety, ale nemel u sebe penize, tak mu je dali na sekeru, jestli bych to dosla srovnat. On sel mezitim do obyvaku, tam se pokoušel najit ten PUK. Ja zabehla do obchodu zaplatit ten jeho dluh. Prisla jsem domu a nasla ho spat u stolu s mobilem v ruce. Dala jsem mu mobil na nabijecku, vzbudila ho a rekla mu, at si jde lehnout do loznice. Uz nebyl schopny, tak jsem mu pomohla do postele. Svlikla ho z tech smradlavych hader a rovnou to sla hodit do pracky. Sacovala jsem mu mikinu, nasla klice. Prohlizela jsem i kalhoty ale nikde nemel kartu. Tak jsem ho sla vzbudit, aby mi rekl, kde ji ma. Ale on uz tvrde spal a nekomunikoval, tak jsem pro jistotu hned volala do banky. Vysvetlila jsem jim situaci, operatorku jsem asi pobavila, a ta mi rekla, ze kartu zablokuje na 24hodin, ale ze do te doby se jim musi ozvat manzel a bud potvrdit ztratu nebo ji opet nechat aktivovat, kdybychom ji treba nasli. Manzel se po par hodinach probral uz v lepsi kondici, tak jsem mu rekla, co se delo. Zprovoznili jsme jeho mobil, prihlasili se do ibankingu. Tam jsme videli v historii ten jeho vyber na taxi z bankomatu na zastavce a pak nasledovaly ty dalsi vybery z jineho bankomatu. Na policii se chysta zitra. Dnes kvuli praci nemel cas.
Tak poučení pro příště, když jde pít, tak jen pár peněz do kapsy a nechat kartu doma.
Presne. Vzdy tomu tak je. Ale tohle byla takova hura akce. Byli jsme venku a zavolal mu kamarad, at za nema dorazi. Ja u sebe nemela hotovost, jen kartu. Tak jsem mu vzala aspon penezenku s doklady k sobe, aby to treba neztratil. Jeste jsem mu rikala, at nic neztrati…