Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, nenašla jsem podobný problém a proto se ptám a doufám, že někdo zažil něco podobného a že je to v pořádku. Dceři je 2,5 měsíce, v pondělí byla naočkovaná, ten večer strašně plakala, ale po podání čípku usla, další den měla teplotu, ale byla usměvavá a hodně spala. Od včerejšího večera se jí vrátil morův reflex (jestli je to ono). Vždy při usínání se jakoby lekala, rozhazovala ručičkami a nožičkami, což jí asi před dvěma týdny vymizelo a začala krásně usínat hned jak jsem jí dala do postýlky. Od včerejšího večera sebou začala zase škubat a trvalo to téměř celou noc. Nemohla zabrat, protože jí pořád lítaly ruce a nožky. A teď to má i přes den a dokonce i když je chvíli v klidu a kouká na mě, tak najednou z ničeho nic se ‚lekne‘, bez jakéhokoli hlasitého nebo pohybového podnětu. Může to být tím očkováním? Máte s tím prosím někdo zkušenost? Proč se to vrátilo a v ještě větší intenzitě? Mám obavy. Děkuji za odpovědi ![]()
@Anonymní píše:
Proč si ji nechala očkovat takhle brzo?
Muže to mít s toho
Co je na tvym dotazu tak intimniho, ze se musis schovat pod anonym? Jestli je to kvuli ty spatny gramatice, tak bych to i pochopila…
@angelswings Jak je na tom miminko ted? Po ockovani muze byt vice zatizena cns, tak se lehce mohla vratit ve vyvoji. Pokud to stale dela, zkus to natocit na video a ukazat doktorce.
Jen pro jistotu, existuje neco jako infantilni spasmy, takova forma epilepsie, zkus si na youtube najit video, zda to neni podobne.
Drzim palce ![]()
@Anonymní píše:
Proč si ji nechala očkovat takhle brzo?
Muže to mít s toho
Protože je to mé první miminko a věřila jsem doktorce, že je to pro ní to nejlepší. Každé dítě reaguje jinak, některé to snese bez potíží a některé se z toho hrabe týdny. Příště budu opatrnější ![]()
Příspěvek upraven 11.04.21 v 21:00
@hipisek84 píše:
@angelswings Jak je na tom miminko ted? Po ockovani muze byt vice zatizena cns, tak se lehce mohla vratit ve vyvoji. Pokud to stale dela, zkus to natocit na video a ukazat doktorce.
Jen pro jistotu, existuje neco jako infantilni spasmy, takova forma epilepsie, zkus si na youtube najit video, zda to neni podobne.
Drzim palce
Děkuji za optání
Naštěstí se to po pár dnech zklidnilo, už spí zase krásně a to lekání má jednou za čas. Na youtube jsem koukala na všechny možný typy epilepsie u dětí a naštěstí se to ničemu z toho nepodobalo. Takže jak jsi psala- zřejmě se trošku vrátila ve vývoji a vrátil se jí ten morův úlekový reflex.
A díky moc za držení palců, taková podpora potěší ![]()