Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím. Máme doma 2 kluky m u obou sme věděli pohlaví od 12 tydne, tedy 1.screeningu, protože to bylo krásně vidět. U druhého syna máme i fotku focenou jakoby ze spodu kde je pindík fakt dobře vidět. U obou synů těhotenství bez příznaků. Ted, 1.screening za sebou, snazili sme aby to bylo děvče… Celé 3 měsíce mi bylo špatně, obličej a dekolt pupínky, zvracení, únava, no děs.. Byl tan teď také záběr ze spodu při ultrazvuku a tam nic.. Říkám nadšeně jeee tam nic není a dr že je ještě brzy ikdyž kluky sem opravdu věděla od tohoto týdne. Holky jsou prý poznat déle. Tento dr dělal z části i 3D ultrazvuk abych si malého mimozemšťana mohla pořádně prohlédnout. A na fotce dítko samozřejmě nohy křížem. My teda jako když doma mluvíme na břicho nebo nebo o dítko mluvíme tak jen jako o Štěpánce 😁 že by to bylo něco jiného nejak neexistuje 😁 😁 😁.
A teď k otázce, měli ste to taky tak některá? Že tehu se synem pohodička a s dcerou nic moc? Že tam nebylo nic vidět a pak přeci jen to děvčátko bylo?
Ne, na pohlavi jsem se ptala na velkem uzv. V 17.tydnu jsem byla na uzv u sve doktorky kvuli kontrole po krvaceni a rekla mi sama od sebe holku, ve 22.tydnu uz to byl kluk. Uvidis no. Ale prijde mi divny takhle natuty pocitat s holkou takhle brzy. Preju at se zadari a hlavne aby bylo miminko zdravy, to je dulezitejsi nez pohlavi, ano, neodpustim si tohle moudro.
Příspěvek upraven 02.04.21 v 08:32
Ne, úplně stejně špatně mi bylo v těhotenství se syny i s dcerou. A jak druhého syna, tak dceru, mi odhalili už na 1.screeningu.
To si počkám s dcerou mi zle skoro nebylo a ted mi je zle mnohem víc, ale na screening jdu cca za 14 dní, takže podle toho jinýho těhotenství čekám kluka ![]()
Měla jsem to přesně naopak, u kluků horší než u holek. A pohlaví vždy doktor tipnul správně už na prvním screeningu, i když je to samozřejmě ještě bez záruky, ale tenhle doktor je tím známý, že má vysokou úspěšnost
Tu holčičku ti přeju, ale zase bych se na to ještě tolik neupínala.
A kdy ste oznamovali rodině že čekáte 3.prirustek? Nám se to zatím díky covidu a taky diky tomu že venku mám pořád ještě mikinu nebo teď zas bundu tak se nam to daří tajit 😁 😁 😁
Všechny těhu stejné, dva kluci, třetí holka, poznali to vždy už ve 12.týdnu
Nedá se říct nic víc, než že je to 50:50. Pohlaví dítěte neovlivníte jakoukoliv snahou, takové to „když je ti zle, bude to holka“ jsou jen pověry s vysokou úspěšností, protože těch možností moc není.
Mimochodem bych fakt chtěla vidět toho „pindíka“ ve 12tt
Vždyť v té době ještě ani není ukončený vývoj pohlavního hrbolku, natož nějaký pindík. Tip tam být může, ale pindík fakt ne.
@JOHNDENVER píše:
@raduška20 můžeš mi prosím popsat, jak jste se snažili, aby to bylo děvče?
Usilovně na to mysleli.
![]()
@JOHNDENVER změnili sme oba stravu, snažila jsem se o kyselé prostředí v pochvě a jeli sme dle plodných dnů (sex před o po nich)
@raduška20 píše:
@SlečnaDahlia snad vidíte? 😁
Myslíš ten pohlavní hrbolek, který mají ve 12tt kluci i holky takřka nerozeznatelný? Jo, tak ten vidím.
@raduška20 píše:
@JOHNDENVER změnili sme oba stravu, snažila jsem se o kyselé prostředí v pochvě a jeli sme dle plodných dnů (sex před o po nich)
Hele a víš, že pohlaví dítěte ovlivňuje spermie, že jo? ![]()
Obě mě těhotenství byly úplně jiné. Poprvé bych bez břicha skoro nevěděla, že jsem těhotná, trochu únava, ale jinak nic. Kopat začal až po 20.tydnu. U druhého jsem od začátku měla problémy, pak se přidaly nevolnosti, ktere přešly až kolem sedmého měsíce. Únava strašná, každou chvili nějaké bolesti, pohyby jsem cítila už kolem 14.tydne, celé to prostě bylo úplně jiné. A nakonec to byl taky kluk, i když jsem byla přesvědčena o holce
(ale jen vnitřně, od lékařů jsme si pohlaví říct nenechali). Takže podle mě se fakt podle průběhu těhotenství nedá říct, jaké je to pohlaví.
Příspěvek upraven 02.04.21 v 09:00