Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Opravdu Vám všem holky děkuji, s Vámi je to čekání trošku snesitelnější .
Koukám že ani doktor ti to čekání neusnadňuje,říká věci které člověka jen ničí a stresují.Katerinko stále držím palečky ať je vše ok ! ![]()
Katerino,
já jsem měla také poslední MS 27.3.2010, takže časově jsme na tom stejně. K dr. jdu až 21.5., protože jsem se přesně toho, čím si teď procházíš, obávala. Všechno může být v naprostém pořádku a já věřím, že to dobře dopadne
. Zpočátku v tom bývají zmatky, protože jsi klidně mohla otěhotnět později než v půlce cyklu a proto tam třeba dr. ještě nic nevidí. U minulého těhu mi HCG stoupalo velice pomalu, pořád mě strašili, že to bude zase ZT, byl to šílený stres. No a mám zdravého krásného klučinu. Každý prostě nejede podle tabulek. Vím, že to asi nepůjde, ale zkus myslet jen pozitivně, určitě to bude ok a mimi bude kde má být ![]()
aHOJ, TAK DNES 1366 JEDNOTEK. PRÝ JE TO TROCHU LEPŠÍ, NEMÁM KLESAT NA MYSLI A V PONDĚLÍ ZNOVU. TO JE BLÁZINEC ![]()
Ahoj holky, tak v pondělí 2891 jednotek. Prý je to lepší, včdoktor era na ultrazvuku jen taková bublinky. Byla jsem docela zklamaná, ale mimoděložní těhotenství doktor vyloučil. UUUF, alespoň něco…
Tak vidíš, mohla jsi otěhotnět později, proto ještě není moc vidět. Gratuluji a určitě budeš v náručí za 8 měsíců držet miminko ![]()
Kate: V tom případě se neboj,já byla mimoděložnží a hcg jsem i po 4 týdnech měla 890, takže si myslim, že tohle už je veliká hodnota, neboj, všechno bude ok ![]()
Ahoj holky, tak jsem teď 14 dnů čekala, jestli na UTZ něco už konečně bude nebo ne. Byl tam, taková pidi tečka a už i bušila. Vlastně ani pořádně nevím jak dlouho to je, sestra se nemohla dopočítat. Když jsem se konečně uklidnila, tak mně dnes začalo píchat v břiše a začala jsem špinit. Začínám z toho být šílená a to doslova. Doktora už jsem nechytla. Nevím jestli mám plašit, nebo prostě čekat a nechat to osudu… ![]()
Ahoj, jelikož jsem nebyla na screeningu vad ve 20tt, chtěla bych vědět jestli muj gynekolog pozna z normálního ultrazvuku jestli je mimi zdravé, jestli nema nějakou vrozenou vadu atd. Zatím doktor nic nerikal, ted jsem ve 31tt, nemam zadne potíže a mala ma pres 2 kg. Moc diky
A na prvním screeningu v 12.tt jsi byla? Vrozené vady poznávají hlavně při něm, plus berou krev. Při běžném UTZ by si určitě všiml, kdyby byl problém se srdíčkem, ledvinami apod. Nám teda zkoumal orgány jestli jsou v pořádku, srdce má 4 komory, močák a tak.
@LucyGrime můžu se zeptat proč jsi nebyla? Na tom screeningu mají lepší ultrazvuky než normálně doktor v ordinaci a vyloženě se zaměřují na vnitřní orgány a průtok krve srdíčkem…
@LucyGrime Záleží na tom, jak tvůj doktor ultrazvuk provádí a co při něm prohlíží (při těch screeningových UZ zkoumají určité „markery“, průtoky srdíčkem a cévami atd., není to jen všeobecná prohlídka) a taky jakou má zkušenost z prenatální diagnostikou.
Nejlepší bude se zeptat jeho ![]()
No, i když v 31tt už spíš buď v klidu, nestresuj se a těš se na miminko ![]()