Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim, moc prosim o radu…V lednu jsem vysadila ze zdraotnich duvodu antikoncepci, pouzivala jsem pharmatex a nakonec jsme se s partnerem dohodli, ze za pripadne tehotenstvi budeme radi a nepouzivali jsme nic. Cyklus jsem mela pravidelny-30-32 dnu. Posledni menstruaci jsem mela 5.4. Nyni jsem misto menstruace jen asi 3 dny lehce spinila. Zhruba 14 dni pred timto terminem jsem zacala mit bolesti podbrisku, zvysenou unavu, velkou zizen, hlad a jakmile nemam plny zaludek, ak je mi spatne. Pravda je, ze to muze byt i pred menstruaci-ta ale neprisla. V den ocekavane menstruace jsem si udelala test a vysel negativni. Dva dny potom slaboucka druha carka. Od te doby nic. Stalo se to nekdy nekomu? Pouzivam testy Wondfu 10jendotek citlivost…Pozna jiz ted lekar, zda jsem tehotna, nebo mam jeste pockat? Moc dekuji za rady:-)
myslim, ze ted to uz pujde poznat z krve, z ultrazvuku jeste asi ne.. ja mela posledni ms 2.4. a ve ctvrtek sla videt jen malinkata tecicka..
kdyz mrknes do podpisu uvidis, ze jsem v nemocnici
takze byla, sla jsem nebot mel jet doktor na mesic pryc no a on me hned poslal na pozorovani,nebot jsem trosku spinila.. ted se nudim a brouzdam na emiminu ![]()
Aha, moc promin, moc se tady jeste nevyznam. Moc ti preju, at jsi v poradku brzy doma ![]()
Pansy,
můžeš ještě pár dní počkat a pak zajít k dr. na UTZ. Nebo i dřív jen na krev - k dr. nebo jako samoplátce do nemocnice. Zkus třeba jiné testy - mamatesty citl. 10 jsou super.
A rozumím tomu dobře, že 2 TT ti vyšli pozitivní a další negativní? Dělala jsi je všechny z ranní moči?
I pokud tam byla slaboulinka čárečka tak je velká pravděpodobnost, že těhotná jsi, teda pokud ten druhý nebyl negativní, já měla druhou čárku taky slabou.. A není pravda, že musí být nutně z ranní moči, dělala jsem si 3TT, všechny odpoledne a vyšly dobře
Ahoj Jude,
ano, dva testy mi vysly velmi slabe pozitivni a dalsi ne. ty dva pozitivni testy byly rapidclear a negativni wondfu. Vsechny delam z ranni moci-hned po probuzeni, kdyz jdu na zachod. Trosku se mi zbetsili prsa a bradavky a udelaly se mi na prsou takove male fialove zilky. Ale to vsechno muze byt syndrom pred menstruaci…V pondeli se tedy objednam k doktorovi. Bojim se odberu:-) Ale budu to muset prezit:-) Diky:-)
PetaP,
jasně, že se TT můžou dělat i z odpolední moči, já je taky dělala. Ale v ranní je větší koncentrace HCG a tak i při nízkém množství se to může ukázat.
Pansy,
jestli ti vyšly pozitivní Rapid a ty dva negativní jiné, tak bych řekla, že jsi těhu a že to ty druhé neukázaly ![]()
pansy nemusis se omlouvat, jsem v pohode
uz se tesim domu.
ja teda taky nesnasim odbery a tady sem mela 3 za 4 dny blee, ale taky jsem to prezila
pokud ti 2 testy ukazaly // tak je to jasny
ja predtim mela testy bile at sem koukala jak sem chtela. ted mi prvni test vysel az po limitu, ale bylo to tam ..
xreni, obdivuji tvou statecnost-ja jsem pri odberech jednou nohou na uteku:-) Kdyz mi zubar chtel dat injekci, tak jsem mu zdrhla, ale sestra mi zatarasila dvere:-)) Co se tyce mych testu tak taky byly pozitivni po limitu ale byla tam slaboucka carka…tak uvidim:-)
Rapidclear dělá často falešné //, tak bych raději vyčkala a koupila mamatest. Ten je opravdu nejspolehlivější.
Kokni na třeba na toto http://www.mojetehotenstvi.cz/…-rapid-clear
Moc bych ti přála, aby to těhotenství bylo, ale u výběru testů buď opatrná.
Mamatest nemam, ale objednala jsem si z netu testy wondfo…a ty mi vysli dvakrat negativni…ach jo…asi budu muset pockat na doktora..
A nemůžeš si ten mamatest koupit někde v lékárně? Ve velký supermarketech v lékárnách mají otevřeno i v neděli.
jj me ukazovaly // mamatesty, pepino slabsi a pak dr.max .. rapiclear mi ale ukazal / kdyz jsem testovala kdysi, takze falesne pozitivni nebyl ![]()