Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ve 12tt jsem nebyla na screeningu. V te dobe jsem jeste ami nevěděla, že jsem tehotna. Dobre tak diky za rady, zeptam se doktora, to bude asi nejlepší.
Ahoj, nevím zda je další příspěvek do této diskuze ještě požadován, ale napíšu své případy. Při 1. těhotenství doktor také dlouho nic na UTZ neviděl až v 6tt viděl malinké embryo, ale ještě bez srdeční akce, v 8tt pak byla už i ta akce. No a při 2. těhotenství u mě zase v 6tt nic neviděl, jen vysokou sliznici a říkal, že už by to mělo být vidět (těhu testy jsem měla pozitivní)no a nakonec se přišlo na to, že mimi vidět nebylo, protože se pustilo a mě čekala revize
Takže dle jeho slov v 6tt už by na UTZ něco být vidět mělo jinak je dost velká pravděpodobnost potratu nebo mimodělož. těhot. Omlouvám se za negativní zprávy, ale i to je život a je fakt lepší si vyčkat a počítat se všema variantama než se přehnaně těšit a chtít vše vědět moooc brzo. Všem přeju štěstí ![]()
Dobry den mne by zajimalo zda si myslite, kdybych byla ve 4.tydnu tehotenstvi zda by to ultrazvuk ukazal? Dekuji.
Byla sem na utz v 6tt a nic videt nebylo. Vzali mi krev za 3 dny sem mela vysledky, ale rekli mi ze HCG neni moc vysoke ze to nevidi na tehotenstvi. V 9tt dalsi utz a spuntik uz tam byl krasne videt. ![]()
@burdova.simona91 já byla ve 4tt a mělla jsem vysokou sliznici Dr nic neviděla a to má kvalitní UZ… (měla jsme dlouhé cykly myslela jsme že jsem tak 7tt)… o týden později dutinka a v t¨7tt srdíčko..ale nemá cenu chodit tak brzo jsou to pak akorát nervy…
@Kajka9 ja mam take dlouhe cykly, rekla mi, ze 4tydny od poceti by to videt bylo, jakoze by to bylo jakoby 6 od te posledni mesntruace. A mela sem se objednat, tak sem se objednala.
Ja jsem dnes 4+2 na uz jenom zvysena sliznice, hcg 306, 15dpo