Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
V 7 měsících to u nás bylo takhle: mlíko nad ránem, pak žužlal rohlík ke snídani, dopoledne ovocná přesnídávka, pak oběd, odpoledne mlíko, občas nějaký piškot do ruky nebo dětskou sušenku a večer kaše do flašky.
Dělám UM 2 minimálně 5-6× denně, večer dávám kaši, přes den různě dle potřeby křupky, pomalu zavádět kousíčky ovoce, jogurt
@Včelička992 píše:
Takze u vas mleko bylo 2× denne. Ja mam prave nedonosence s lehkou nezralosti narozene ve 35tt, tak prave nevim co stim, chci, aby to bylo pro ne jenom dobre. @stinga
Kousicky atd mi jeste nedaji i kdyz uz zoubky jsou, i tak je natahuje a vse mixuju, mala je nachylna, ze kdyz ji trochu natahne i kdyz treba blbe polkne tak ihned zvraci, takze okamzite koncim vzdy s mlekem i s jidlem kdyz ji natahne jednou tak pak uz neriskuji, aby ji obsah zaludku zustal a neskoncil venku
Zkus třeba vynechat jedno odpolední mlíko a nahradit jogurtem s ovocem. A večer tu kaši, klidně ve flašce. 35tt není zas tak velká hrůza, a oni si ty děti řeknou. Neboj.
@Včelička992 píše:
No jenze zase bude chybet tekutinavodu ani caj mi moc nedaji.
Mlíko není tekutina, mlíko je jídlo. Z čeho jim dáváš pít vodu nebo čaj? Nebála bych se klidně přisladit nebo dávat hodně zředěný jablečný džus.
U nás je to následovně:
Ráno mlíko
Jogurt s ovocem nebo ovoce s cereáliemi ke svačině
Maso+zelenina k obědu
Kaše nebo polévka odpoledne
Mléko před spaním
Během dne křupky, kousek rohlíku nebo chleba popřípadě menší mléko když je krize????
Po jídle dávám napít - vodu ani čaj nepije, dělám zředěné mléko, je to spíš ochucená voda
dávám na hraní láhev s vodou, starší se tak naučil postupně vodu pít ![]()
Příspěvek upraven 14.07.17 v 09:55
@Včelička992 píše:
Dela se to z vody a piji jen mleko, zkousim csje atd ale nic moc a jsou dobre zavodneni. Vim, ze je to hlavne jidlo, ale je to proste i tekutina.
Ono je důležitý z čeho jim dáváš ty čaje a ostatní. Některé děti prostě nechtějí ty pítka se sosákama, u prvního jsem měla doma asi 20 pítek a vzal na milost jedno jediný a stejně pil většinou z obyč flašky z DM s větší dírou, která dobře tekla.
@Mollify83 píše:
U nás je to následovně:
Ráno mlíko
Jogurt s ovocem nebo ovoce s cereáliemi ke svačině
Maso+zelenina k obědu
Kaše nebo polévka odpoledne
Mléko před spanímBěhem dne křupky, kousek rohlíku nebo chleba popřípadě menší mléko když je krize????
Po jídle dávám napít - vodu ani čaj nepije, dělám zředěné mléko, je to spíš ochucená voda
Příspěvek upraven 14.07.17 v 09:55dávám na hraní láhev s vodou, starší se tak naučil postupně vodu pít
Taky zkousim dst na hrani hrnek, ale jak vidim, kdyz se stim dusi a s pomoci se napit nechceji. Proste u nas vede jako hlavni tekutina proste UM ![]()
Tak mate zavedene presnidavky a masozeleninove tak ted postupne jogurty a nebo jsem delala puding z nutrilonu a postupne to mlicko odbouravat po roce a kousek kdy jsme zaradili pres dne ovoce, masozeleninu, jogurt, kasicky tak stacilo mliko jen rano a vecer na spani ted ma za chvilinku 2 r uz si mlicko sosa jen vecer. A od malinka jsem davala vodu do stejne lahvinky jako mliko a trosinku nahrala mela pocit ze pije mliko tak se mi naucila pit vodu, po case to byl caj pak naredeny dzus atd ![]()
.
Příspěvek upraven 30.05.20 v 16:40