UM a pitný režim

Anonymní
29.3.23 19:11

UM a pitný režim

Zdravím, měla bych takový dotaz, byla u nas na návštěvě tchyně a vyčetla mi ze můj syn kterému budou za týden 4 měsíce nepije vodu, je od začátku plně na UM a ja se ptám jestli jsem tohle opravdu zanedbala? Nejsou horka ještě a krásně prospívá, podle ni bych měla dávat vodu a za týden už koupit lahvičku s prikrmem, tak prosím o názor vás zkušené, moc dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11851
29.3.23 19:14

Není důvod dávat vodu…až bude bastit prikrmu ve množství větším než par lžiček tak potom jo..bylo by fajn kdyby to něčím třeba zapíjel..vodou, čajem…a taky to že mu za týden budou 4m neznamená že se musí hned začít dávat příkrm…ano u dětí na um se začíná cca kolem toho 4m ale záleží třeba i na tom jestli třeba jeví zájem o jídlo co jíte vy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7473
29.3.23 19:43

Přesně tak není třeba dávat vodu. UM je pitný režim…je z vody. A začít potom s příkrmy dávat pomalu vodu, neslazený čaj. A začínat taky nemusíš hned…můžeš zkusit třeba kolem 4,5-5m.. uvidíš i podle miminka zda má zájem… nejdříve pár lžiček se zkouší… pomalu, nespěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.3.23 20:20
@Anonymní píše:
Zdravím, měla bych takový dotaz, byla u nas na návštěvě tchyně a vyčetla mi ze můj syn kterému budou za týden 4 měsíce nepije vodu, je od začátku plně na UM a ja se ptám jestli jsem tohle opravdu zanedbala? Nejsou horka ještě a krásně prospívá, podle ni bych měla dávat vodu a za týden už koupit lahvičku s prikrmem, tak prosím o názor vás zkušené, moc dekuji.

Není důvod, aby měl pití :think: ve vedrech ani, jinak zbytečnost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.23 21:49

My dávali až s příkrmy jen ne moc. Vysloveně pitný režim jsem zavedla až v létě s pokračujícími příkrmy. Občas ale opravdu občas jsem dávala vodu po lžičce když byla škytavka. To se nevyplatilo míchat mlíko

• Citovat
  • Upravit
563
30.3.23 09:40

Až ti dítě sní celý příkrm, v podobném množství jako by vypil dávku UM, pak se zavádí pití, voda nebo čaje. Do té doby stejně, když začneš s příkrmy, tak dítě sní málo, pár lžiček, pak hned nabídneš UM a ono se „dojí“ toho UM, takže není vůbec nutné dávat ještě další tekutinu dokud nesní prostě celou dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22928
30.3.23 10:35

Vodu podávej až k příkrmu. Já po jídle i třeba dokojila, když to bylo ještě ve fázi ochutnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
30.3.23 10:45

Pokud nemá propadlou fontanelu a/nebo suché rty a/nebo tuhou stolici, tak vodu nepotřebuje, pokud má dostatek UM (správně připraveného).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2211
30.3.23 11:24

@Kometa2022 Trošku blbej dotaz, ale co se dá zkazit na přípravě UM? Smíchám správný poměr vody a mléka, ohreju a podávám, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
30.3.23 12:00

@aiera Právě ten správný poměr vody a odměrek. :P Jsem se na začátku kolikrát přistihla, že nevím, jestli jsem tam dala třeba 3 nebo 4 odměrky. :andel: Naštěstí si je ale vždy nejdříve dávám do krabičky a pak teprve do vody, takže jsem Sunar vysypala zpět do plechovky a počítala znova. :lol: Manželovi se to také už někdy stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2211
30.3.23 12:13

@Kometa2022 jo, takhle:). Mě pomáhá si nahlas počítat, jedna, dva, tři… Vyslovuju nahlas a pomalu:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5163
30.3.23 12:25

Já jsem dávala dětem k UM čaj, ze začátku fenyklový a pak dle nabídky a dle měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
8.4.23 18:14

Když nejsou horka tak bych toto vůbec neřešila jelikoz mléko má v sobě dost vody takže k dehydrataci dojít nemůže. Mám 7 měsíčního syna a ten také nepije jelikož to plive vodu i fenykl. Čaj a krásné se mu daří a prospívá. Řešila bych to až budou přicházet velká tepla. Tchýně toho nakecaji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí