Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
A sranda je, že jsem doktorce ve třech týdnech na kontrole řekla, že nekojím a ona mi v očkovacím průkazu u malýho vždycky zaškrtne
PLNĚ KOJEN
![]()
@chozin píše:
A sranda je, že jsem doktorce ve třech týdnech na kontrole řekla, že nekojím a ona mi v očkovacím průkazu u malýho vždycky zaškrtne
PLNĚ KOJEN![]()
![]()
Tak to opravdu nechápu proč, když to tak není? ![]()
To já taky ne, ale asi to bude z nějaké zavedené zvyklosti, že prostě miminka jsou kojený a basta ![]()
jinak je naše mudr v poho a fakt normální, rozumná ženská ![]()
Já fakt u kojení nevidím výhody
nevyspí se, jsou nervní, brečí, mají zničený prsa, nemůžou nic sníst a natož si jít někam sednout. Bože, je to tak strašně omezující..Neznám žádno kojičku, co by si na něco neztěžovala..ale bohužel má strach, protože od porodu do vás hustí jen koj, koj, koj
podle mě jak může mít větší kontakt miminko s vystresovanou matkou než s tou co je v pohodě? kdybych někdy chtěla druhý mimčo kojit nebudu a už bych se nenechala šikanovat v porodnici a trapit sebe a Lukáška ![]()
@yum-yum26 fakt? mě to tam zaškrtli normálně, že není kojenej..
@Monča1985
Hlavně je mi jako dospělému člověku úplně jedno, jestli mě mamka kojila týden nebo rok, stejně si nic nepamatuju. ![]()
@Monča1985
To tam napsali @chozin, mně také Mudr. napsala, že není kojená.
Jj to já mám zaškrtnuto, že je plně kojen a je na sunaru skoro od narození ![]()
mudr asi chce, aby to tam dobře vypadalo nebo já nevím ![]()
Já musím říct, že v tomhle máme super doktorku. Když jsme k ní šli po propuštění z nemocnice byla sem z toho nekojení úplně hotová. A ona se na mě jen podívala a řekla něco v tom smyslu, že jsem taky ze sunarový generace a žiju
. Pak mi dala pár rad ještě na rozkojení jestli to chci jěště zkoušet. A na další kontrole se jen zeptala tak co? Já řekla umělko a ona jen aspoň se zapojí i tatínek. A tím to skončilo.
@chozin JO TO ZNÁÁM. nikdy jsem nekojila, malá nikdy nekojená a stejně v papírech z porodky plně kojena a asi 2 poradny taky plně kojena pak částečně, tak vznikají ty statistiky že každý může kojit:-)
jájsem opravdu byla hrozně s flaškou spokojená, nemusela jsem řešit nic, malá krásně spala žádné koliky, spurty nic, kámošky věčně nevyspané, děcka uřvané, osypané protože dotyčná snědla třeba rajče, pořád řešili kolik mimčo přibralo no děs. já pohodička že jsem z nudy začala háčkovat a vlastně první půlrok jsem se totálně na mateřské nudila, chodila jsem krásně oblečená, nalíčená a moje kojo kamarádky nechápali jak to stíhám vč. toho že jsme jezdili s manžou na prodloužené víkendy, když bylo malé 5 měs. jeli jsme k moři prostě pohodička, kámošky tvrdili že si nestihnou ani umýt zuby, já stíhala chodit i na gelovky ![]()
@martulkasloník píše:
@chozin JO TO ZNÁÁM. nikdy jsem nekojila, malá nikdy nekojená a stejně v papírech z porodky plně kojena a asi 2 poradny taky plně kojena pak částečně, tak vznikají ty statistiky že každý může kojit:-)
Teď jsi na to asi kápla ![]()
No jasný… ty statistiky ![]()
docela by mě zajímal roční obrat firmy, která vyrábí sunar a nutrilon ![]()
@yum-yum26 no mě to řekli v porodce rovnou, z toho pramení moje nenávist k těm kecům o kojení, v porodce se mnou mluvili tak že v podstatě je jim fuk jestli malá bude či nebude kojená, ale kazím jim tabulky
několik dnů jí tam nechali o hladu, a pak když donesli sunar tak mi řekli že x let nemuseli pro nikoho shánět sunar, tam prý všichni kojí nebo jsou dokrmováni cizí MM jen já že jsem si musela prosadit sunar
a pak koukám do papírů plně kojená to jsem se fakt zasmála ale bylo mi to fuk, pediatra jsem pak změnila narychlo, ten co jsem ho měla vybráno od těhu je prý hrozný kojomaniak takže jsem šla k mladé doktorce a ta to měla na háku jestli kojím nebo ne.
Mně tak trochu vytačí, že se k některým matkám chovají jako k nesvéprávným.