UM jednou denně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anro
30.5.15 22:32

@pavla_adam @scentini Mě malý UM pije, ten zblajzne všechno, já se jen tak ptám, jestli může jen jednou denně UM, abych trochu zpestřila jídelníček ;)

• Citovat
  • Upravit
2263
30.5.15 22:35

@Anro Ano plně na příkrmech. Večer měla jen tu mléčnou kaši, ale jinak jedla normální jídlo, přiměřené jejímu věku (maso, zeleninu, ovoce, pečivo, přílohy (brambory, těstoviny, rýže), sýry, jogurty, tvarohy…). Dr. taky nerada viděla, že nechce UM, ale sama se přesvědčila, že to do ní nejde dostat :)
U syna to byl větší problém, ten UM začal bojkotovat v půl roce, což tak jednoduché nebylo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
30.5.15 22:41

@kaackaaa Tak to se nedivím, přece jen ještě potřebovala aspoň nějaké mlíko. Ale zas na druhou stranu, jak by to těm dětem mohlo ublížit, že? :)
A jak jsi to u syna nakonec vyřešila?

• Citovat
  • Upravit
2263
30.5.15 22:55

@Anro no řešila jsem to těžko. Snažila jsem se ho dávat do různých jídel, třeba brambor, kdy mu z toho vznikla bramborová kaše, do vloček, vařila jsem mu v něm kukuřičné, hrachové nebo rýžové vločky, mixovala jsem mu v tom měkké ovoce (banán, broskev, nekrarinka, kiwi…), tak aspoň takhle ho „snědl“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
30.5.15 22:58
@jessikka píše:
A jak to udělat radu máš?Mám dceru necelých 9 měsíců a už asi dva měsáce vůbec přes den nepije mléko. Dokonce jsem kvůli tomu zavedla odpolední jogurt dřív, než jsem chtěla, protože UM jako odpolední svačinu odmítala úplně a byla hlady až do večeře. Takže pije jen dvakrát za noc mléko, vtšinou 120-150 ml, ráno ho nechce, protože už je moc probuzená. Pokud má to druhé noční až po čtvrté hodině, tak snídani neřeším a kolem osmé už dostává ovoce jako dopo svačinu. Pak má masozeleninu k obědu, jogurt ke svačině (taky ho moc neprožívá) a kaši k večeři. Výjimečně se vzbudí v noci jen na jedno mléko. Naštěstí docela pije vodu, takže tekutiny má.
Nenaděláš nic.

No tak bych prostě dala mléčnou kaši, nebo kaši z UM… Nakoupila bych více příchutí a střídala.. třeba ráno nějakou s příchutí ovoce a večer třeba krupičku, nebo jakkoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
30.5.15 23:00
@Anro píše:
@Lejaa No teď má právě denně 420 ml, na dvakrát(ráno+večer)+ten jogurt, a že bych dala večer právě místo mléka mléčnou kaši. To by mohlo stačit, ty mléčné dávky? Nemusí to být zrovna samotné mléko?

řekla bych, že nemusí.. když připravíš kaši z běžné dávky UM, tak to UM taky vypije-sní, akorát je zahuštěné navíc kaší:) A pokud jinak hodně pije vodu/čaj, není co řešit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
30.5.15 23:14
@Lejaa píše: řekla bych, že nemusí.. když připravíš kaši z běžné dávky UM, tak to UM taky vypije-sní, akorát je zahuštěné navíc kaší:) A pokud jinak hodně pije vodu/čaj, není co řešit:)

Jj, ale UM do kaše dávat nechci, chci dělat už z kravského plnotučného :)Do ostatních jídel už taky používám.

• Citovat
  • Upravit
Anro
30.5.15 23:14

Jinak holky díky ;)

• Citovat
  • Upravit
8959
30.5.15 23:19
@Anro píše:
Jj, ale UM do kaše dávat nechci, chci dělat už z kravského plnotučného :)Do ostatních jídel už taky používám.

Já bych tedy počkala až do roku s kravským.. Už jen proto, že pořád ještě nejí „normálně“ všechno a v tom UM je přece jen víc vitamínů. Kravský je prakticky na prd.. Jako jo, je tam nějakej vápník, ale to je asi všechno.
Zkrátka, pokud chceš UM nahradit kravským, tak zbytečně spěcháš…
Jako jasný, můžeš udělat třeba krupičku z kravského, čas od času, o nic nejde.. Ale tím se jen „zaplácne“ hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
30.5.15 23:36
@Lejaa píše:
Já bych tedy počkala až do roku s kravským.. Už jen proto, že pořád ještě nejí „normálně“ všechno a v tom UM je přece jen víc vitamínů. Kravský je prakticky na prd.. Jako jo, je tam nějakej vápník, ale to je asi všechno.
Zkrátka, pokud chceš UM nahradit kravským, tak zbytečně spěcháš…
Jako jasný, můžeš udělat třeba krupičku z kravského, čas od času, o nic nejde.. Ale tím se jen „zaplácne“ hlad.

Jj, já nechci nahradit UM kravským, jen do některých jídel ho dám. Jako třeba koprovka, br. kaše, atd. A tak jsem to i myslela, krupičku sem tam z kravského ;)

• Citovat
  • Upravit
2263
31.5.15 00:59

@Anro mala poprve ochutnala kravske mleko v pul roce. Vrhla se totiz synovi do talire s krupicovou kasi a nakrmila se sama i bez lzicky. Zustali jsme stat „prikovani k zemi“ a jen zirali. Od te doby dostavala krupici zhruba jednou za 2 mesice.
Ale vim jedno, pokud dite nechce UM v jakekoli forme, tak bych ho nenutila a nedelala z toho tragedii (8 mesicu a vic). Je to dite od ditete. Nektere miluje UM a nejde jej odnaucit ani ve skolkovem veku a nektere ho odmitne brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí