Co mám (můžu) malému vařit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co mám (můžu) malému vařit?
Dobrý večer, chtěla by jsem poprosit o rady a napady co vařit 9. měsíčnímu mimču už mě nic nového nenapadá a na internetu jsem nic moc nenašla… za jakekoli recepty či ruzné kombinace zeleniny masa a pod. děkuji… a taky co všechno můžů už dávat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Z netradicnejsich treba rozmackane avokado, dynova polevka, losos s brokolici, ryzovy nakyp, kuskus s kurecim a spenatem, mrkvova polevka s ricottou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na ty první jídla jsem hledala inspiraci tady http://www.maminkam.cz/…y-na-prikrmy?… nebo jsem koukala, co je k mání ve skleničkách a opisovala z nich ![]()
Mě zas chybí inspirace teď, malá má 14m a už jíme spolu. Nebaví mě pořád vymýšlet, co by tak mohla, bylo to dobré a abych si i já trochu pochutnala
Odmítám vařit pro každou zvlášť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Suzuveverka
tak ja dneska s touto ideou varila testoviny se spenatem, ricottou a piniovymi orisky (rozdrcene kvuli detem). odmitla mi to jist i ta mladsi 18m i ten starsi 3r. aspon, ze manzel si pochutnal… jedno dite nakonec jedlo suche testoviny, druhe jogurt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávala dohromady vždy jeden druh masa a k tomu pár druhů zeleniny - vždy jsem vařila v jednom hrnci.Dala jsem vařit např. telecí maso, na kostky, když bylo vařený tak jsem ho vidličkou vyndala, nechala vychladnout a nakrájela na malinký kousíčky, vrátila zpátky do vývaru z masa a k tomu hodila např. brambory na kostičky, nastrouhanou mrkev, kousek květáku a brokolice. Když byla zelenina měkká, rozmačkala jsem šťouchátkem na br. kaši, i se zbytkem vody. Pokud Ještě nemá zuby a nekouše, tak rozmixovat.Nebo dělám z krůtího maa, těstovin a zeleniny polívky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak moje devítiměsíční ratolest odmítla jakékoli miminkovske jídlo, takže už ji vařím společně s námi. Příklad: dělám zeleninovou polévku, uvádím ve vodě zeleninu na kostky, odeberou pro ni a zbytek osolim. Nebo maso na kousky, k tomu par nudli… A podobně. Přestože nemá zatím žádné zuby, tak si s tím tak nějak poradí, nic nemixuju.
Takže nevymyslim žádné zvláštní recepty, prostě jí dám to, co máme my.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali U nás je to jak kdy, odmítá jídla podle nálady. Jednou se něčeho nacpe, po čase, když vařím to samé znovu, sní tři lžičky a konec. Ale tak od roka vařím pro obě to samé, zvykla jsem si na neslané, tak ani nedosoluju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit