Lahvička Avent - krmíme správně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Lahvička Avent - krmíme správně?
Dobrý den,
ráda mám chlapečka, který se narodil o 3 týdny dřív, takže neumí moc sosat. Koupila jsem mu na dokrmování lahvičky Avent (zatím dokrmujeme přes stříkačku) a přijde mi, že krmím blbě ![]()
Vždycky jednou za pár dní zkusím krmit lahvičkou a dopadne to stejně - vezme si, cucá, vypadá to, že pije, ale když se podívám na pusinku, tak je vidět, že to mléko v ní má. Nevím, jestli to tak má být, že mu do pusy třeba nateče víc a on to postupně polyká
Jenže jakmile lahvičku vyndám, tak mi přijde, že všechno vyteče z pusinky ven.
Měly jste to tak také tak? Že to takto teklo? Nebo jak je nedonošený, tak mu bude chvilku trvat, než se z toho naučí pít? Případně mám zkusit jinou lahvičku?
Moc díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Syn je taky dřív narozený a ten se u flašky dusil, pomohlo mlíko zahustit nutritonem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evelynka82 Tak především, pokud chceš kojit, na lahvičku se vybodni a dál dokrmuj stříkačkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@čarodějka1311 Jedničku mám, zkusili jsme jak moje mléko, tak umělé a stejně to cintá
@AliTad Já bych ráda kojila, ale malému to od začátku nejde, vzteká se i u kloboučku, takže odsávám a dokrmuju půl mým mlékem a půl umělým. No a jelikož toho už vypije dost, tak ty stříkačky jsou na dlouho, lahvička by byla rychlejší a nemusel by čekat, než natáhnu další dávku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evelynka82 Možná je to nevyžádaná rada, ale u třítýdenního bych ještě za normální kojení zabojovala. Mluvím po zkušenosti, kdy jsem staršímu 15 měsíců odsávala a mladšího kojím skoro 2 a půl roku. To odsávání je fakt strašná dřina, navíc spousta maminek pak toho MM prostě dost nemá. Zavolala bych si nějakou laktační poradkyni a prostě zkoušela kojit, bez kloboučku, normálně kojit, kontakt kůže na kůži, správné přisátí, věřím, že takto malé dítě se chytne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam tedy dceru 2.5 tydne drive, ale kojim. Zkousela jsem lahvicku, (kdyz jdeme ven, beru si lahev pro pripad, ze mala dostane hlad a nebude vhodne kojit verejne), ale zatim lahev take odmita a zkusi pit jen, kdyz ma asi opravdu velkou zizen. Zkusila jsem uz no-name z nemocnice, tomme tippee (mam dobre zkusenosti od syna) i Avent od Philips. No, mam to stesti, ze kojim, tak to neni takovy problem. Prvorozeny syn, take plne kojeny, lahev prijal a nemel problem byt kojeny i pit z lahve. U nej jsem zkusila jen tu tomme tippee. Ale je pravda, ze syn pil lepe, kdyz nemel v lahvi savicku 0, ale x. Premyslim, ze to tedy zkusim i u dcery, jestli ji nevadi, ze to tece az moc pomalu. Nakojena je z prsa stejne jako syn behem par minut, zatimco z lahve jednou tahala 5 minut (uz fakt mela hlad) a vypila jen 20 ml.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evelynka82 Podle mně má savičku špatně v pusince, můj malý ji chytá taky jako kdyby dvojím způsobem. Jednou mu to teče a hrozně u toho mlaská, tak mu lahvičku z pusy vytáhnu a dám znova, dokud nedá jazyk dolů a nechytne to pořádně jako u kojení.
My máme taky Avent lahvičku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Avent je super láhev, má dobrý tvar, ale nesmoš se bát dát ji miminku hluboko do pusy. Rty musí objímat až tu širší část. Saje malý efektivně? Hýbou se mu toho uši? Polyká? Myslím si, že trochu mlíka po vytažení láhve z pusy ve špatnou chvíli, se objevit může. A je potřeba opravdu dávat pozor na to, jak se dítw přisaje. Pokud by to fakt teklo moc, můžeš zkusit láhev Medela Calma pro kojene děti, z ní něco vytáhnout je fuška, ale moje děti z ní měly bolavé bříško, polykaly i vzduch, brzy jsem přecházela orávě na Avent..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evelynka82 Můj syn se narodil na 36tt. Kojila jsem sice jen 5 měsíců, ale o to nejde. To že mléko vytéká z pusinky, když vyndáš lahvičku (i prso) je normální. Nemá tak silný sací reflex a tím pádem mu mlíčko spíš do pusinky teče, než že by vysával. Jelikož mu dáváš lahvičku, narušuješ mu ten sací reflex. Rozhodně bych se taky pokusila o kojení pokud o to stojíš. Odsávání je podle mě dost náročné. Takže nastuduj si nějaké video správného přisátí. Kroužíš bradavkou kolem pusinky, automaticky začne otvírat a ty mu tam to prso vyloženě vecpeš. Pobízíš pod bradičkou. Tak malému miminku stačí pár minutek sání. Je slyšet polykání. Čím častěji budeš mít dítě u prsu, tím dříve se naučí sát. Musí mít celou pusu okolo dokořán otevřenou. Přesně jak tu někdo píše že u té lahvičky se nesmíš bát dát jí dál. Souhlasím s tím, že je to výborná lahvička. Miminko má maličkou pusinku, ten dudel je ohromný a jelikož nemá pořádný stisk tak cintá. Zalez si nahá pod peřinu a polož si nahé miminko na hrudník poblíž prsu. Většinou si mimino samo tu bradavku najde
To nahé tělo dělá divy, když se malý špatně přisával, zalezli jsme do pelechu klidně jsme se půl dne váleli a on si dudal kdy chtěl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit