Helicid a nechutenství dítěte

25.5.15 17:53

Helicid a nechutenství dítěte

Ahoj maminky, chci se prosím zeptat, zda nemáte některá zkušenost s tím, že by po užívání helicidu/omeprazol atd/ vaše dítko začalo mít nechutenství a sníženou potřebu jídla? Nevím, jestli to s tím souvisí, le již přes týden užíváme a před třemi dny mi malá začala stávkovat u jídlaú8 měsíců/..sní jen pár lžiček a sevře rtíky a už do ni nic nedostanu, i když předtím jedla pěkně:-(.
Nevím, jestli by to mohlo mít souvislost, ve vedlejších účincích to je, ale nezažila jste to některá?:-(Nechce se mi přestat podávat-čekají nás ještě 3 týdn..ale moc mě to trápí!!Začala i méně pít. Děkuji za jakékoliv postřehy a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
688
25.5.15 18:37

Já to teda nezažila u dítěte ale u sebe.
Po pár dnech užívání se mi žaludek doslova zabetonoval a měla jsem pocit, jako bych tam měla kámen. Vůbec jsem neměla hlad ani chuť k jídlu.

Ale netuším, na co přesně ti to u malé dali. U mě dávali místo toho Ranisan, ale ten nejde dát pro děti. Mohli byste snad místo toho zkusit Loseprazol, který neobsahuje lactosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.15 19:00

@hellivete Ono je to všechno stejné-helicid-omeprazol-loseprazol, všechno je to stejná léčebná látka omeprazolum:-(..dostala to na reflux..
Já už také kdysi brala..jednou mi nic nebylo a podruhé-přesně jak říkáš ty:-(..
ale nevím, jestli u malé to může být také tak a nebo jestli je normální, že dítě zničehož nic začne takhle stávkovat?:-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
25.5.15 20:26

Já vím, účinná látka je stejná, ale pomocné se liší. Doktoři to většinou neřeší, ale třeba u mě to byl značný rozdíl. Loseprazol narozdíl od Helicidu neobsahuje lactosu, Ranisan neobsahuje na rozdíl od dvou předchozích ani sacharozu.
No a mně nakonec zjistili potíže s trávením cukrů, takže proto asi.

Ale těžko radit. Malí škvoři občas zlobí s jídlem i bez nějaké příčiny a navíc tyhle preparáty trávení a pocit hladu opravdu snižují. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
26.5.15 06:07

Fakt nechutenstvi? ja si uz davno rikala, ze ho zacnu uzivat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.15 09:10

@Pudloslava Nechutenství a takový divný „diskomfort“ v zažívání!!:-(Ten je hodně nepříjemný tedy..ale pokud to na Vás bude působit stejně, jídla se moc nedotknete :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí