Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoooj maminky, mám dotázek … už sem tu psala skrz kakání jednou, ale chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho se upravilo Vašim potomkům kakání po přechodu z MM na UM? Nutrilon Comfort papkáme i s Lactulosou a tři dny kadil každý den, teď jednou za tři dny a další za 4 dny …
My jsme na UM přešli postupně. Začla jsem jí Um dávat večer před spaním. Kojila jsem ráno a ještě určité doby, které jsem nahradila pevnou stravou. Když jsme odstavili, tak žádný problém nebyl. Kaká každý den dopoledne 2× a někdy 1× odpoledne po polední spánku, ale to málo kdy.
No malý má něco málo přes 2 měsíce … nedělalo se mi MM ať jsem se snažila jak … takže jsme přešli na ten Nutrilon a poprvé kadil za týden, pak zase … a pak jak sem psala, tak nevím, jak dlouho potrvá, než se to upraví, vyzkoušeli jsme různé kapky, ale nic …, až po té Lactulose začal chodit, ale teďka to zase pokulhává
Jen co jsem začla trochu dokrmovat UM, stolice se zastavila na 1× týdně po zavedení masozeleniny to bylo ještě horší! Sice taky 1× týdně ale úplně šutry.
Pomohlo až zavedení ovoce, halvně hrušek a šťávy z nich. Dr nám napsla Hylak, tak asi pomohl i ten… Taky už pak UM moc nepil ani nepije, takže už kadí několikrtát denně. Um jsem vyzkoušela několik a stavily ho všechny… ![]()
Mě doktorka radila nastrouhat trochu jablíčka(podporuje vyprazdňování), když by měla problémy se zácpou, ale u nás to bylo jen v přechodu na pevnou stravu a to jen, že nekakala 2-3dny, ale to bylo snad jen jednou nebo 2×. Jenže to jablíčko né každému miminku chutná. Samča si na něj zvykla po 1měs.
No nejde o zavádění pevné stravy…i když zeptej se mudry, jestli by mu to jablíčko nemohlo pomoc. Nebo si ho dej ty sama s vločkama(ty též podporujou vyprazdňování) a uvidíš ráno.
Doktor řekl, že při UM kakání jednou za týden je běžné … já mu chtěla pomoct, aby to bylo častěji, doktora se zeptám, ale moc tak malému broučkovi cpát do bříška už teď nechci
Já to chápu. No já jsem třeba Samče pomáhala rektární trubičkou, když jsem fakt viděla, že má nefouklé bříško. Sice říkají, že je to ryziko, že si dítko zvykne, ale Samča už 1,5měs kaká sama a bez problémů.
mně zas dr říkala, že jablko a banán naopak staví. Což je pravda. Na vyprazdňování je hruška, švestky.
Pokud tvoje mimčo nemá s nekaděním problém, nemá tvrdé bříško,nepláče, nebolí ho to. Tak to neřeš a s 1× týdně se smiř ![]()
Jj banán staví. Ale je fakt, že i mě bylo jednou řečeno, že kojený miminka klidně nemusí kakat týden…tak jestli s tím nemá mimčo problém, tak bych to nechala.
Ahoj,chci se zeptat,mám měsíční holčičku,od 14 dnů na UM-nejdřív Sunar nyní Babydream.Malá kaká každý den, ale toto všechno je provázeno strašným pláčem,tlačením a je to takhle celý den,než vyjde stolice.ve stolici měla již něklikrát velké hrudky skoro 5 mm.jindy jsou tyto hrudky menší.Myslíte že mám změnit UM a že je to příčinou jejího pláče? děkuji za radu
jinka užíváme Baby Calm,sabíka, mastičky na bříška,pravidelně cvičíme s nožičkama,nahřívám bříško,…
zabkakvak píše:
jinka užíváme Baby Calm,sabíka, mastičky na bříška,pravidelně cvičíme s nožičkama,nahřívám bříško,…
A co takhle prdíky? Nebublá ji někdy v bříšku? Ono se s tím někdy nic nenadělá.
Moje malá trpěla na prdíky a někdy pak na vykakání neměla sílu. U nás se osvědčila rektární trubička. Sice je prý návyková, ale Samča už 2,5měs kaká sama(museli jsme ji pomáhat, když se srovnávala s pevnou stravou).
zabkakvak, změň UM? evidetně jí nesedí, my měli nutrilon, bebu, ham, sunar, nutrilon comfort a nějakou franzcoukou značku a výsledek? Nesedí nám nic, bud má po jídle křeče nebo pak zácpu. Ted zkoušíme hip a mám objedanou nějakou novou značku.