Trable s dlouhodobým odsáváním

12332
19.6.10 12:26

Trable s dlouhodobým odsáváním

ahoj, možná máte někdo podobnou zkušenost a poradíte mi.
Malého plně kojím, malé odstříkávám medelou mini electric, ale nevím, jak u této odsávačky umít tu prostřední část - sterilizace v páře mi nepřijde, že pomáhá, pravda, jsem ostuda, nedělám to zcela pravidelně :oops: .Přidám foto -mlíko tam zůstává a co s tím?
a dále mám druhý problém, mám jakoby modřinu pod pravým prsem a bolí to, je to trochu horké – je to na tom, z kterého odstříkávám -bohužel ne zcela pravidelně, podle toho jak stíhám (když malého kojím v posteli v noci, tak holt ne…)

díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
19.6.10 12:27

a fotka
snažila jsem se to i nechat dlouho ve vodní lázni či prolívat vařící vodou a bez velkého efektu :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
19.6.10 12:36

Borisko to žlutý jde sundat a pak šmrdlám vnitřek ušní štětkou namočenou ve vodě a saponátu

modřina - já mám na prsu (asi z odsávání) křečáky, jediné co mi pomáhalo bylo sprchovat studenou (ale to zas bylo peklo vzhledem k mému syndromu bělavých bradavek). A Bára by se pořád nepřisála? Máš supláč? Kdyžtak bych Ti ho poslala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
19.6.10 12:38

Co to strčit do myčky? Já teď řešila ventilek od pítka, není jak se tam dostat, strčila jsem do myčky a kam dohlédnu, tam je zase krásně čisťounké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
19.6.10 12:55

myčka je dobrá věc ale to MM je potvora, tam se pořádně neumejou ani lahvičky. Po vyndání vypadají čisté ale z 3 dni už z toho to mlíko smrdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
19.6.10 13:24

madli jsi zlatá,díky, já nemůžu najít krabici - manžel jí někam dal a je pryč…a na netu jsem to v příbalovém letáku k výrobku nenašla.. jsem si říkala,že by to mělo jít…takže to jakoby odšroubuju nebo vytáhnu? bojím se použít násilí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
19.6.10 13:50

tahej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
19.6.10 14:00

díky madli :huban: já potáhnu :mrgreen: a ta modřina - právě že váhám, jestli je to retencí nebo odsávačkou, jak zároveň kojím malého,tak možná dole tlačím víc než bych měla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
19.6.10 14:42

Ahojky, taky jsem dlouho odsavala a Medelu jsem chvili mela. Tuto cast jsem vyvarovala ve vode, do ktere jsem nasypala kuchynskou kyselinu citronovou a vzdy to zabralo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.10 20:50

Borisko to žlutý jde sundat a pak šmrdlám vnitřek ušní štětkou namočenou ve vodě a saponátu

Přesně tak jsem to dělala také, jen jsem nedávala saponát, ale sůl. S modřinou neporadím, ale možná bych typovala na retenci.

• Citovat
  • Upravit
Ivi
1839
19.6.10 21:34

Podobnou jakoby modřinu (bolavé, horké místo) občas mívám. Navíc je to místo tvrdší, je pod ním taková boulička. Co jsem vyčetla, tak jde o „retenci“.
Nejčastěji se mi dělá buď když mne někde chvíli škrtí podprsenka, třeba v noci, nebo když se malá párkrát za sebou špatně přisaje. U tebe bych si tipla, že to bude moc přitlačeným spodním okrajem odsávačky (aby to neteklo).
Pokud je to ono, tak pomůže postup - před kojením/odsáváním hodně nahřát a rozmasírovat zatvrdlinu, potom pořádně vyprázdnit (klidně pomoct ručním odstříkáním) a nakonec chladit. Často se mi k tomu přidává horečka, v tom případě si na noc beru paralen, abych se aspoň trochu vyspala. Většinou je to tak za půl dne pryč.
A ještě bych ti doporučila stránky www.kojeni.net, které mi s podobnými problémy strašně pomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
20.6.10 08:59

díky, taky to vidím na retenci, po paralenu,chlazení,nahřívání před kojením, ručním odstříkávání a napojení syna na toto prso se to zdá lepší :pankac: a modřina se menší :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
savina
20.6.10 10:45

Existuje spešl „jar“ TADY Rozkládá mlíko a mám oceňuju na něm, že sterilizuje - dle návodu jedno pumpnutí na 1 L vody a nechat v tom 3 min ponořené a pak omýt a vypláchnout čistou vodou. Nesmrdí (narozdíl od chlorových sterilizačních tablet - např Milton) a je pro ty, kdo nechce nebo už nemusí ortodoxně vyvařovat ve vodě v hrnci … meju v něm i dudlíky a kousací hračky.

• ničí veškeré bakterie
  • vhodný nejen k mytí nádobí, ale i ovoce, zeleniny, hraček…
  • přírodní složení s PH 5,5
  • neobsahuje umělá barviva, vůně ani fosfor
  • Citovat
  • Upravit
12332
20.6.10 14:11
savina píše:
Existuje spešl „jar“ TADY Rozkládá mlíko a mám oceňuju na něm, že sterilizuje - dle návodu jedno pumpnutí na 1 L vody a nechat v tom 3 min ponořené a pak omýt a vypláchnout čistou vodou. Nesmrdí (narozdíl od chlorových sterilizačních tablet - např Milton) a je pro ty, kdo nechce nebo už nemusí ortodoxně vyvařovat ve vodě v hrnci … meju v něm i dudlíky a kousací hračky.
  • ničí veškeré bakterie
  • vhodný nejen k mytí nádobí, ale i ovoce, zeleniny, hraček…
  • přírodní složení s PH 5,5
  • neobsahuje umělá barviva, vůně ani fosfor

díky, dostala jsem vzorek a přijde mi dobrý,ale už tak se mi zdá, že ty bebechy se doma množí nebo co,takže zatím dávám přednost sterilizaci v páře v mikrovlnce :wink:

a už mám vytaženo a umyto :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna