Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj, možná máte někdo podobnou zkušenost a poradíte mi.
Malého plně kojím, malé odstříkávám medelou mini electric, ale nevím, jak u této odsávačky umít tu prostřední část - sterilizace v páře mi nepřijde, že pomáhá, pravda, jsem ostuda, nedělám to zcela pravidelně
.Přidám foto -mlíko tam zůstává a co s tím?
a dále mám druhý problém, mám jakoby modřinu pod pravým prsem a bolí to, je to trochu horké – je to na tom, z kterého odstříkávám -bohužel ne zcela pravidelně, podle toho jak stíhám (když malého kojím v posteli v noci, tak holt ne…)
díky moc
a fotka
snažila jsem se to i nechat dlouho ve vodní lázni či prolívat vařící vodou a bez velkého efektu
![]()
Borisko to žlutý jde sundat a pak šmrdlám vnitřek ušní štětkou namočenou ve vodě a saponátu
modřina - já mám na prsu (asi z odsávání) křečáky, jediné co mi pomáhalo bylo sprchovat studenou (ale to zas bylo peklo vzhledem k mému syndromu bělavých bradavek). A Bára by se pořád nepřisála? Máš supláč? Kdyžtak bych Ti ho poslala.
Co to strčit do myčky? Já teď řešila ventilek od pítka, není jak se tam dostat, strčila jsem do myčky a kam dohlédnu, tam je zase krásně čisťounké.
myčka je dobrá věc ale to MM je potvora, tam se pořádně neumejou ani lahvičky. Po vyndání vypadají čisté ale z 3 dni už z toho to mlíko smrdí
madli jsi zlatá,díky, já nemůžu najít krabici - manžel jí někam dal a je pryč…a na netu jsem to v příbalovém letáku k výrobku nenašla.. jsem si říkala,že by to mělo jít…takže to jakoby odšroubuju nebo vytáhnu? bojím se použít násilí
díky madli
já potáhnu
a ta modřina - právě že váhám, jestli je to retencí nebo odsávačkou, jak zároveň kojím malého,tak možná dole tlačím víc než bych měla ![]()
Ahojky, taky jsem dlouho odsavala a Medelu jsem chvili mela. Tuto cast jsem vyvarovala ve vode, do ktere jsem nasypala kuchynskou kyselinu citronovou a vzdy to zabralo ![]()
Borisko to žlutý jde sundat a pak šmrdlám vnitřek ušní štětkou namočenou ve vodě a saponátu
Přesně tak jsem to dělala také, jen jsem nedávala saponát, ale sůl. S modřinou neporadím, ale možná bych typovala na retenci.
Podobnou jakoby modřinu (bolavé, horké místo) občas mívám. Navíc je to místo tvrdší, je pod ním taková boulička. Co jsem vyčetla, tak jde o „retenci“.
Nejčastěji se mi dělá buď když mne někde chvíli škrtí podprsenka, třeba v noci, nebo když se malá párkrát za sebou špatně přisaje. U tebe bych si tipla, že to bude moc přitlačeným spodním okrajem odsávačky (aby to neteklo).
Pokud je to ono, tak pomůže postup - před kojením/odsáváním hodně nahřát a rozmasírovat zatvrdlinu, potom pořádně vyprázdnit (klidně pomoct ručním odstříkáním) a nakonec chladit. Často se mi k tomu přidává horečka, v tom případě si na noc beru paralen, abych se aspoň trochu vyspala. Většinou je to tak za půl dne pryč.
A ještě bych ti doporučila stránky www.kojeni.net, které mi s podobnými problémy strašně pomohly.
díky, taky to vidím na retenci, po paralenu,chlazení,nahřívání před kojením, ručním odstříkávání a napojení syna na toto prso se to zdá lepší
a modřina se menší ![]()
Existuje spešl „jar“ TADY Rozkládá mlíko a mám oceňuju na něm, že sterilizuje - dle návodu jedno pumpnutí na 1 L vody a nechat v tom 3 min ponořené a pak omýt a vypláchnout čistou vodou. Nesmrdí (narozdíl od chlorových sterilizačních tablet - např Milton) a je pro ty, kdo nechce nebo už nemusí ortodoxně vyvařovat ve vodě v hrnci … meju v něm i dudlíky a kousací hračky.
savina píše:
Existuje spešl „jar“ TADY Rozkládá mlíko a mám oceňuju na něm, že sterilizuje - dle návodu jedno pumpnutí na 1 L vody a nechat v tom 3 min ponořené a pak omýt a vypláchnout čistou vodou. Nesmrdí (narozdíl od chlorových sterilizačních tablet - např Milton) a je pro ty, kdo nechce nebo už nemusí ortodoxně vyvařovat ve vodě v hrnci … meju v něm i dudlíky a kousací hračky.
- ničí veškeré bakterie
- vhodný nejen k mytí nádobí, ale i ovoce, zeleniny, hraček…
- přírodní složení s PH 5,5
- neobsahuje umělá barviva, vůně ani fosfor
díky, dostala jsem vzorek a přijde mi dobrý,ale už tak se mi zdá, že ty bebechy se doma množí nebo co,takže zatím dávám přednost sterilizaci v páře v mikrovlnce ![]()
a už mám vytaženo a umyto ![]()