UM - nepravidelné množství

2346
22.12.12 17:03

UM - nepravidelné ml

Ahojky holky co máte děti na um, mám 6 týdenní holčičku a jsme na um týden, malá vypije průměrně 90-100ml, ale někdy si dá jen třeba 60ml a někdy zase třeba 120ml, dnes si dala 170ml a teď po 4 hod. jen 30ml, mám ji nechat být, ona spinká klidně, tak by si asi řekla že? je to tak ale každou chvilku, dá si třeba jen 60ml, ale za hodinu m, á hlad a dá si 30ml k tomu, pak jí až za tři hodiny. Nedělám něco špatně, když vypije 100 a pláče, tak jí přidáváma, le pak mi další krmení jí méně, je to ok? Kolik vám tak děti v tomtověku pijou, vím že je to individuální, ale pro představu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1666
22.12.12 17:20

Je to úplně normální, ty taky nejis ve stejnou hodinu stejný množství stravy. A ma to mlicko i ma pití, takže pokud si dá treba jenom těch 30 tak to může být kvůli tomu, že měla jenom žízeň. Hlavní je, že ti prospiva a je celkove spokojený mimi;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.12.12 17:21

To je normální. Jednou si vypije víc, podruhé stačí málo.
Krm, až se přihlásí. Když to bude 4-5 hodin, ničemu to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
22.12.12 17:37

@berry4 Oběma holky díky moc, to víte, sice je to druhé, ale um je teď pro nás nové :-) tak se musíme zaběhnout, já mám hned v hlavě aby mi malá nepohubla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
22.12.12 18:53

Týjo já do maleho nedostanu vic jak 60ml. a to spíš pije jen těch 40ml, už sem z toho na palici, jak vidím, že někdo pije tolik :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
28.12.12 22:36

Taky to tak máme (7 týdnů staré mimi), malý vypije někdy jen 90ml najednou, jindy 120ml a chce ještě přidat, ale stalo se, že vypil třeba jen 60ml. Dáváme mu, jak si řekne a nebudím ho, když spí déle a nemá hlad.
A jeden den vypije více než je dávkování, ale třeba další zase méně. Neřídíme se úplně tím na krabici. Nenecháme ho hlady :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
28.12.12 22:45

@Esterkaaa Tak to děláme stejně, taky už to neřeším, dávám jak si poví, ale dodržuji alespoň dvě hodiny mezi jídli, pokud chce po 4 hod, tak ok a stálevypijeme 90-120ml i 150ml, ale vyjímečně. Kdy je tvůj malý? naše 6.11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
29.12.12 10:38

@cezet jééé náš prcek je taky 6.11 :-D to je sranda.
Jj, taky se snažím dodržet ty dvě hodky, ale když pláče hodně, tak mu dám i za 1,5 hodky.
A ptala jsem se doktorka na to, že jsem četla, že by se neměla dávat UM brzo (nejdříve za ty dvě hodky), že se kvůli tomu dělá kolika, že se staré a nové mléko v bříšku pomíchá, koukala na mě jak z jara :oops:, že to není pravda. Ale že bych mu neměla dávat třeba hned po hodině, aby jsme si nerozházely ty intervaly na krmení a nechtěl papat po troškách pořád :mrgreen: Tak předávám info dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
29.12.12 10:52

Ahoj, mám 8.týdenního chlapečka a od 6.týdne je na UM, my to meli pravidelný, pil 135ml každé 3 h, vždycky to vypil, k tomu ještě dávám pít feniklový čaj přes den, protože má žízeň, no a teď už si navýšil dávku a vypije mi 165ml :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
29.12.12 12:33

Taky dáváme čajík, na ten jsme úplně zapomněla. Vypije i 100ml za den sunarek fenyklový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.13 05:44

AHOJ mamimny my jsme na umělym skoro od začatku, male byli ted 3 měsíce vypije tak kolem 170 ale take jak kdy zlobí u jidla, někdy to vypije hned někdy po troškách, někdy veme i mín a já se neustále rozčiluji. ale je spokojená přibírá, uklidnily jste mě žeje to normální že pokaždé vypije jinak :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
7.1.13 07:16

@iveta kotrcova buď v klidu :-) u nás je to taky tak. Pokaždé pije jiné množství, někdy nechá, jindy přiděláváme. U nás není stanoveno že vždy vypije tolik a tolik. A celodenní dávka není víc než 900ml spíše se to pohybuje mezi 750-850ml (včera nám byli 2 měsíce). A u jídla se mi někdy hrozně moc kroutí, tak beru na říhnutí a pak pokračujeme a tohle děláme i na několoikrát. Doktorka mi říkala, že když si říhne, tak se mu ještě udělá místo a dojí se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.1.13 16:12

Zdravím, chtěla bych se zeptat zda opravdu musí dítko kadit každý den jak někdo píše, že 3-4 krát + k tomu i čůrat? Nás měsíční Toník totiž vlastně pořád jen čůrá (a to dost podle toho kolik vypije), ale stoličku měl jen když jsem ho nakojila, a protože mám málo mlíka tak jsem dokrmila nejdřív 30ml a protože pořád řval tak ještě jednou 30ml. Děkuju moc za Vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
7.1.13 18:19

@kacka104 ahoj, náš kakal snad obden a teprve 2-3 týdny tomu jsou co začal kakat 1× denně, víc z něj nedostanu :mrgreen: a je zdravý a plně na UM. (včera měl 2 měsíce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
12.1.13 11:26

....

Myslím, že je to v naprostém pořádku. Mě malá vypije taky jednou méně, někdy více…řekne si sama. Každé dítě je jiné a nechápu mámy, které se výhradně řídí co je napsáno na obalu. Třena moje holka by měla vypít 150 ml jednou za 5 hodin. Po 3 hodinách mi řve hlady, tak jí dám prostě dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová