UM - nepravidelné množství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6
28.2.13 16:53

Většina z vás je na tom dobře, milé maminky....

… naše Anežka je na UM, jsou jí dva měsíce a pije jak mraveneček :( Nejdřív pila za den tak 730, ale úderem 2. měsíce pije od 55ml - 90ml na dávku, takže jí musím dávat po dvou hodinách, abysme dosáhli aspoň na 690 nebo minimálně 650ml za 24 hodin. Vím, že 650 je minimální hranice, konzultovala jsem to s doktorkou, ta mi poradila, že důležitý je, jestli má počůranou plenku tak 8-9 denně. To má, skoro pravidelně, ale když čtu, jak vás trápí, že vám dítě jí moc, tak tiše závidím. Kojení se mi nikdy nerozjelo, tak jsme na UM od počátku, už v porodnici nám dali Bebu. Nevím, proč teď pije častějc a míň, snad je to přechodný, trápí mě to :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
28.2.13 17:11

@greenerin podotýkám předem, že máme doma Otesánka už od porodnice. Dávka 55-90ml se u nás taky objevila, trvalo mu to klidně týden až 14 dní, prostě neměl potřebu více jíst. Nejsem si jistá těmi 2 hodinami, jestli je tak často vhodné jí krmit. Vím, že minimální odstup by měl být 2,5 hodiny, jinak může mít z toho bolení bříška :think: Po těch dvou hodinách si řekne sama o jídlo, nebo jí to prostě vnutíš? Jak se tváří doktorka na vaši váhu, přibíráte i přes takové minimum jídla? Pokud ano, tak prostě nemá potřebu hodně jíst, neboj, za chvilku budete mít růstový spurty a to se budeš divit, kolik toho Anežka pak s prominutím „sežere“ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
28.2.13 17:19

@kacka104 my jsme taky na UM a kadí ob den, někdy 1× denně, ale to vyjímečně. Známé malý kadí 1× za týden, to je také normální. Buď v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
28.2.13 17:20

Tak já psala, že malý jíc víc než by měl a už asi víc jak měsíc teď mu budou 4 měsíce ji hooodně málo :mrgreen: Prostě mi za celý den sní od 540-700 max. víc do něj nedostanu. Na jednu dávku mi sní 90ml a vydrží na ní 4 hodiny, jindy sní třeba jen 70ml, ale zase třeba později sní i 120ml. Nenutím ho, ptala jsem se doktorky a říkala, že pokud kaká a čůrá, tak je to v pohodě, stačí mu to a nemám ho nutit a přibírá dobře. Ale v noci jak krmíme v polospánku tak žahne běžne 120-150ml :-)
Prostě mu to stačí, taky jsem z toho byla na nervy, ale teď to neřeším, prcek je spokojený, takže mu nic nechybí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.2.13 18:09

Holky, díky...

…uklidnily jste mě. Je to první dítě a řeším prostě každej prd a krk, co Anežka dá nebo nedá. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
28.2.13 18:44

Na UM jsme byli od 2.měsíce plně. Nikdy jsem neměla intervaly po 2-3 hodinách, jedl tak, jak chtěl. Ze začátku byla dávka 50-90 ml, víc nevypil, dnes je mu přes 8 měsíců a na dávku vypije 120 ml a výjimečně 150 ml. Nechápala jsem, že některé děti vypijí na dávku od 200 ml…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
28.2.13 19:16

@greenerin já mám taky první a taky jsem z toho byla vykulená 8o ale pokaždé když už něco vyřešíme a víme co dělat, tak se objeví něco nového a pořád nás něco překvapuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
23.5.13 12:12

Náš malý má 6 týdnu, bohužel už týden jsme částěnčně na UM. Vždy odstříkám MM a dokrmím nutrilonem. Někdy vypije 100 ml, někdy 130 ml a po dlouhém spánku cca 5 hodin vypije i 150 ml. Dávky se mi zdají na tak malé miminko docela vysoké, je to v pořádku? Nechci nechat malého řvát hlady a nechci mít ani doma otesánka. Hlásí se někdy po hodině a půl a někdy zase až po 4 hodinách. Prostě jako na houpačce a vůbec žádná pravidelnost. Když se hlásí po té hodině a půl tak většinou vypije jen 80-90ml. A krmíme asi hodinu, než to všechno vypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
23.5.13 12:21

@Sehnule když se přihlásí po té hodině a půl nabídla bych místo UM čaj nebo kojeneckou vodu, třeba má jen žízeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leninek.O
23.5.13 17:10

Není to pravda že musí kakat tak často. Pokud ho nebolí bříško tak bych to neřešila. Mě malý kaká jednou denně někdy ani to nee. Ono taky záleží na UM odskoušeli jsme BEBu ta byla dobrá, ale byl problém s kakáním po delším užívání a jako největší hnus byl Sunar ten malého totálně ucpal a byl pořád hladový a moc mu nechutnal. :?

• Citovat
  • Upravit
Anejdana
26.8.13 07:37

Prosím o radu,
mám syna 12náct týdnů. Jsme na Nutrilonu. Dávkuji podle návadu což je 5odměrek na 150ml. Ale pokaždé, když dopije a lahvičku mu vezmu začne šíleně ječet takže mu musím dát hned dudlík aby se uklidnil. 150ml mu dávám každé tři hodiny ale posledních pár dní pořád pláče. Může to být hladem (bolením bříška to nejspíš nebude, kaká krásně)? Můžu mu dávku zvýšit? Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
3
26.8.13 10:35

Zkusila bych mu dat pred papanim cajik, ale myslim si ze ten prdolka si rekne jestli ma hlad nebo nee asi mate velkeho jedlika:-D.Ja bych mu vic dala. Zkusila bych mu namichat vic a uvidis. Tabulky jsou naprd je to jen na odpichnuti v jakem pomeru to michat a zbytek bych uz neresila, mimi si rekne say mo. U kojeni taky sni pokazde jinou davku :-D. Muj maly by mel dneska snist uz 210 ml, ale spapa jen 120 kazde 2-3 hodiny a krasne pribira i roste takze je to vsechno ok. Brisko ho bolet muze pokud hodne sponuje nozicky, ale to by nedelal hne :D d po papani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
26.8.13 20:04

@Anejdana Urcite bych mu zkusila davku navysit, za to nic nedas, rid se svym rozumem a ne tim co pisou na obalech a vsim co radi dr. Nase holcicka pije uz od miminka 60-120ml vic jak 540ml nesni je to proste jeji hranice, a to ma uz 7mesicu, je jen proste drobnejsi, ale pribira (nekdy ve 2-3mesicich pila dokonce jen 30-40ml)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová