Umělé mléko podle tabulek

30.6.16 08:34

UM podle tabulek

Ahoj maminky. Mam dotaz - malej je na Nutrilonu a jedu podle tabulky vzadu. Jebze MUDr rikala ze moc pribira - cca 500g/10dnu a ze mam snizit davky 8o… jenze zo mu nestaci. Jake mate vy zkusenosti? Malymu jsou tri tydny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
999
30.6.16 08:41

Ahoj, moje dítě nikdy ty tabulkove dávky zase nesnedlo…ani se k nim nepřiblížilo…zkus si dávku vypočítat, melo by pít 150ml/kg/den.. Tj 150×vaha dítěte a vydelit poctem denních dávek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
30.6.16 08:57

@PetronelaNufkova mne malej přibiral podobne, nevim presne, musela bych se jit kouknout. Mela jsem kolikrat pocit, ze kdyby byl kojeny, tak dr rekne jak krasne přibírá a jakmile jsem zminila, ze je na UM, tak hned dr ze ho prekrmuju :roll: Řídila bych se spise potřebami ditete nez tabulkami a doktorkou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
30.6.16 09:13

Nám drobec vypije zhruba to co se píše. souhrně pod 900 za 24 hodin, váha 5,9 kg a skoro 10 týdnů. rozhodně ale nepije 5 porcí denně, chce častějc. pres noc a na noc zducne víc, přes den míň. a ať se snažím sebevíc, tak ten interval jsem zatím neprodloužila na víc 3,5 hodiny přes den :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
30.6.16 09:23

@PetronelaNufkova tak jeste doplním, ze mne kluk během 14 dnu pribral 700g. Tj uplne stejny tempo, jako mate vy.
Kdyz mu byly 2 tydny, mel 3580 a ve 4 týdnech 4280g. Ted mu bude rok, ma 10 kilo a 76cm, tlustej neni, ale drobek taky ne. Ma velkyho tatinka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
30.6.16 10:21

@PetronelaNufkova jo a taky bych doktorku neřešila. Prostě možná měl zrovna žravou a pak se to zlepší. Důležité je jak se tváří dítě - jestli spokojeně, tak to je důležité!
A ještě záleží na startovací váze. ale dej na svůj pocit a ne na Mudru, která má síce tabulky, ale dítě vidí 5 minut i se svlíkáním :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
30.6.16 10:22

Naše děti jsou malé, podle tabulek nepilo ani jedno, pily méně a přírůstky byly i tak, navíc váha jde nahoru skokově, možná jste vážili zrovna v době, kdy to šlo rapidně nahoru, lepší je vážit doma průběžně (náš malý na kontrole přibral 100g/týden a tento týden podle domácího vážení přibral 250g/týden), takže spíš zapisovat a doktroce pak ukázat průběžný stav
pediatři to moc řeší, naše se na těch 100g dost kysele šklíbila, tak jí to v srpnu „nandáme“ 8) děti mají své tempo, rozhodně bych mu dávky neubírala, bude leda békat a ve stresu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.16 10:29

Holky dekuju moc. Ja mu ted davam 120ml a rekla bych ze akorat, ze mu to staci.. a doktorka chtela abych mu davala 60 8o 8o tak jsem to jednou zkusila a jen rval.. jsem jeste ze vseho vyjukana :nevim: takze se radeji 100× zeptam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
30.6.16 10:54

@PetronelaNufkova 60??? To jsem měla nakojit když jsme byly 3.den v porodnici… To je blbost. A taky máme řvouna když dostane míň… Jsem si myslela, že ji ukecám a vydrží pak do koupání a pak ji dám víc. No nebyl to dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.16 11:08

Joo 60 taky jsem cumela.. donedavna mu jeste stacilo 90 ale uz chxe proste vic no, takze to budu delat podle jeho potreb - kdyztak budu mit malyho Michelina :srdce:… pprad lepsi nez kdyby nepribiral. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
30.6.16 11:48

@PetronelaNufkova myslím, že děláš správně :palec: Tabulkami se neřiď - je to jen orientační…
Můj syn když se narodil, tak měl 2500g a 120ml mléka vypil nejdřív v měsíci… Pil méně, ale častěji. Vůbec jsem se tabulkami neřídila, bolestmi bříška syn netrpěl… Švagrovým vstávaly vlasy hrůzou na hlavě, když viděly jak často malého krmím, mě bylo do pláče, když jsem viděla je jak krmily své děti podle tabulek. Synovec řval hlady a další dávku dostal až za hodinu, protože podle tabulek to bylo správně, podle mě úplně špatně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
30.6.16 11:56

@PetronelaNufkova neboj, až začne lézt, tak to „vyběhá“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
30.6.16 11:57

@PetronelaNufkova přesně. Počkej az prijde prvni nemoc, pak nebude chtit treba papat a budes rada, ze ma z čeho brat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.16 12:28

Holky jeste jednou dekujii - dost jste me uklidnili ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová