UM při ztrátě mléka

1540
12.1.23 21:53

UM při ztrátě mléka

Ahoj, chci se zeptat. Mám desetiměsíční kojenou dcerku. Dostala jsem horečky a ztratilo se mi mléko. Samozřejmě se to pokusím rozjet, ale kdyby se do rána nepovedlo, budu muset zavést umělé mléko. Dcerka zatím nikdy žádné neměla, ani v kaši a tak. Občas trpí na zácpu. S jídlem problém není, jí už skoro vše, tak si dá víc. Ale nechce mi moc tekutiny, z láhve, lžičky ani hrnku, spíš to vypadá, že neumí se napít a teče to všude. Jaké mléko byste doporučili, aby dcerku nebolelo bříško? Případně jaké tekutiny a jak? Vodu i čaj jí dávám pokojové teploty. Podotýkám dcerka je zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7715
12.1.23 22:04

To je třeba zkusit každému miminku sedí jiné mléko. My kupovali z DM bio. Neměla nikdy žádný problém.
Láhev jsme měli pro kojené miminka avent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.23 22:05

Ahoj, máme Kendamil a jsme moc spokojeni. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.1.23 23:06

@lalaláček každému dítěti sedí něco jiného, musíš prostě vyzkoušet. My jedeme na Sunaru a v klidu :think: Nutrilon fakt nechtěl a po HiPP byly zácpy. Ale fakt to chce vyzkoušet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.23 23:22

Vyzkoušet! Jedeme od narození Sunar. Vyzkoušeno máme bebu, naše mléko, kendamil. U žádného z nich nebyly problémy :nevim:. V podstatě beru to, co je zrovna výhodnější a na krámě.

• Citovat
  • Upravit
34322
12.1.23 23:48

Nemyslim si, ze by se ti jen tak kvuli horecce ztratilo mleko.
Jak casto kojis? Proc mas pocit, ze mleko neni?
Na UM bych se vykaslala a kojila dal.
K jidlu bych nabizela vodu, deti rady piji treba z obycejneho Rajce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
13.1.23 01:06

@Lucie_Sx 4-6× denně. Ale ještě dneska ráno bylo mléko normální. Odpo přišla teplota a téměř sucho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.1.23 01:18
@lalaláček píše:
@Lucie_Sx 4-6× denně. Ale ještě dneska ráno bylo mléko normální. Odpo přišla teplota a téměř sucho.

Co to je temer sucho? Jak se to projevuje? Jak reaguje dite?

Ted bych fakt zadnou flasku s UM nedavala, koj co nejcasteji, nabizej normalni vodu (ucici hrnek, brcko nebo Rajec), pokud bude mit zizen, napije se, neboj.

Příspěvek upraven 13.01.23 v 01:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.23 01:18

Není to sice předmětem diskuze, ale stalo se mi to samé-před Vánoci horečky a mléka najednou minimálně. Do té doby žádný problém s mlékem nebyl.
Nasadila jsem Nutrilon, teď Sunar a v pohodě s obojím plus se snažím stále rozkojit a je to lepší tak doufám, že to tak půjde dál.

• Citovat
  • Upravit
34322
13.1.23 01:23
@Anonymní píše:
Není to sice předmětem diskuze, ale stalo se mi to samé-před Vánoci horečky a mléka najednou minimálně. Do té doby žádný problém s mlékem nebyl.
Nasadila jsem Nutrilon, teď Sunar a v pohodě s obojím plus se snažím stále rozkojit a je to lepší tak doufám, že to tak půjde dál.

Nevim, jak stare mas dite, ale u zakladatelky je opravdu UM zbytecna komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
13.1.23 14:09
@Lucie_Sx píše:
Nemyslim si, ze by se ti jen tak kvuli horecce ztratilo mleko.
Jak casto kojis? Proc mas pocit, ze mleko neni?
Na UM bych se vykaslala a kojila dal.
K jidlu bych nabizela vodu, deti rady piji treba z obycejneho Rajce.

Covid laktaciu zníži kľudne zo dňa na deň na štvrtinu. Takže možné to bohužiaľ je. Videla som sa už sťažovať desiatky žien ktorým sa to stalo.

Zakladateľka, čo slamky, netekouci hrnčeky? Ja by som ako prvé skúsila ísť týmto smerom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.1.23 17:48
@Elfido píše:
Covid laktaciu zníži kľudne zo dňa na deň na štvrtinu. Takže možné to bohužiaľ je. Videla som sa už sťažovať desiatky žien ktorým sa to stalo.Zakladateľka, čo slamky, netekouci hrnčeky? Ja by som ako prvé skúsila ísť týmto smerom.

Ale to dite ma 10 mesicu, tak holt ted bude furt na prsu, nez to zase stoupne, a co potrebuje se doji/dopije.
Zadny duvod davat UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
13.1.23 19:40

@Lucie_Sx však ja súhlasím, brala by som ho max ako ďalší prikrm ale nie náhradu kojenia a nie z kojeneckej fľaše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová