Neocate + atopický ekzém

11.1.23 20:58

Neocate + atopický ekzém

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli má někdo podobné zkušenosti, které teď zažíváme s malým. Jsou mu 2.měsíce a od začátku má problém při krmení. 5 týdnu jsem kojila, ale mléko se mi postupně ztrácelo a nestačilo mu- u prsa se strašně vrtěl, tahal za něho a dost často plakal do toho má silný reflux, takže i to co si vybojoval do hodiny postupně všechno ze sebe vyhodil. Po jídle přišli křeče, neklid, nespavost.. Začala jsem používat a pomalu přecházet z MM na UM- Hipp Bio Combiotik, což byl stejný scénář, tak jsem to vyměnila za Hipp Comfort, který má líp naštěpenou bílkovinu a líp by mu mělo jít ztrávit- doktorka mi to odsouhlasila s tím, že trpí na koliku a určitě mu to pomůže- bylo to stále stejné, možná i horši, protože fakt nemohl spávat a mléko dost odmítal. Tady se začali na těle objevovat různé ložiska a pupínky, které putovali po postupně po celém těle. Doktorka to smetla ze stolu ze slovy, že to jsou potničky a seborea, ale napsala nám Nutrilon alergy digestive care, protože malý u flašky opravdu dost bojoval a začal i házet šavle. Z toho to mléka dostal silný průjem (13 dní než mě doktorka vyslechla, že je stále něco špatně)a ložiska na těle se zhoršovala, zvětšovala, napuchala a začala i dost svědit( takže dospané úplně). Teď v pondělí jsme odcházeli od doktorky ze slovy že má silný atopický ekzém na který mu dala Lonilu olej do vany a na mazání mléčko - jeho pokožka na to reaguje, že je celý rudý až fialový, po vaně i plakal, takže si myslím, že mu to nesedí a taky kortikoidy ( Locoid ),které jsem mu zatím nedala.- nemám odvahu. Teď je na NEOCATE SYNEO - vše se zlepšilo ohledně krmení, už tak nebojuje a flašku neodmítá, ani už nešavlí, jen ty křeče po jídle občas stále jsou i průjem a tělíčko se mu stále nelepší. Mažu ho teď měsíčkovou zinkovou mastí. Má prosím někdo podobné zkušenosti a průběh? Ráda bych malému pomohla, aby už tak pořád netrpěl a udělám pro to cokoliv. Děkuji moc za odpovědi. :srdce: PS: omlouvám, že je to tak dlouhé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5913
11.1.23 22:25

Probiotika dáváš? Jestli ne nasadit, mělo by to pomoci i na ta střeva a atopák je většinou spojen s něčím v těle. Na atopák obklady z černého čaje, jestli to na sobě nesnese, tak aspoň potírat. Můžeš udělat i koupel z černého čaje. Koupat co nejméně a hodně promazávat, klidně třikrát denně. Mě se osvědčil infadol, ale jen přes den, protože jak je hodně mastný tak v noci dceru nutil ke škrabání. Přes den používám topicrem. Taky se používají ichtyolové masti, ale ty jsem měla na předpis z kožního. Locoidu jsem se taky bála, ale nakonec to bylo jediné co ze začátku zabralo, ale musíš to používat nějakou dobu a pak postupně vysadit a nesmí na oblicej. Tam jsem dávala ten ichtyol. No a klasický nedávat žádné alergeny, prát šetrně, oblečení jen bavlna, nenechávat nikde cedulky. Nedávat na tělo nic co není bavlna, nic co má chloupky atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24285
12.1.23 07:12

Já mám zkušenosti u dítěte pouze teda s ABKM a dalšími potravinovými alergiemi. Ekzém nemá naštěstí. Ale tvému dítěti jsou dva měsíce. Za tu chvíli vyzkoušel hrozně moc mlék. Dej mu teď hlavně čas. Střeva se vždy hojí dlouho. Takže než se vše upraví ( za předpokladu, že neocate bude sedět) může trvat tři týdny. Ekzém se může hojit déle. Ta změna tak rychlá nebude.
Teď ještě zareaguji na probiotika - tuším, že v neocate syneo už probiotika jsou. To se kdyžtak koukni, ať nedáváš zbytečně další.

Tech kortikoidů bych se na krátkou chvíli vůbec nebála. Já sama jsem bývala velký atopik. On ten ekzém hrozně bolí. Je fakt lepší to takto hodně rozjeté namazat párkrát kortikoidy a pak už jen promazávat. Ono se to rychleji zklidní a začne hojit. Samozřejmě kortikoidy ekzém neléčí. Chce to, aby si sedlo mléko a pak zavést ty režimová opatření ( bavlněné oblečení, šetrný prací prášek, žádné vlhčené ubrousky. ). S tou zinkovou mastí nevím. Mě zinek vždy na ekzém spíš vadil. Musí to být jen na mokvající místa. Suchá promazávat něčím mastným. Ale zase to nepřehánět. Ta pokožka musí dýchat. Kolikrát mi bylo řečeno od kožní lékařky mazat desetkrát denně třeba vazelínou a to prostě ten ekzém zhorší. Spíš bych mazala přímo ložiska podle potřeby. Ono každé místečko může vyžadovat trochu jinou péči.
To zvládnete :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.23 07:45

Moc děkuji Vám oběma za odpovědi. Chtěla bych se ještě zeptat, má na obou ručičkách takové ložiska nafouklé, červené jak puchýřky, když to namažu čímkoliv, tak to ještě víc zrudne-to mám promazávat nebo spíše první vysušit? Ten Locoid my řekla v lékarně paní právě, že vysušuje, tak teď už mám v tom zmatek jestli mastit nebo vysušit, abych mu to ještě nezhoršila. Na vysušení můžu i sudocream nebo radši něco spec.pro atopáčky? Moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
12.1.23 08:15
@Michaela121122 píše:
Moc děkuji Vám oběma za odpovědi. Chtěla bych se ještě zeptat, má na obou ručičkách takové ložiska nafouklé, červené jak puchýřky, když to namažu čímkoliv, tak to ještě víc zrudne-to mám promazávat nebo spíše první vysušit? Ten Locoid my řekla v lékarně paní právě, že vysušuje, tak teď už mám v tom zmatek jestli mastit nebo vysušit, abych mu to ještě nezhoršila. Na vysušení můžu i sudocream nebo radši něco spec.pro atopáčky? Moc děkuji za odpovědi.

No hele. Mě bylo na kožním vysvětleno, že pokud je to červený a živý tak vysušovat a jak to zvlbledne tak promazávat. Já na vysušení používám imazol ten je za mě nejlepší, ale každý má to svoje no… (to myslím takovou tu dobu po když už ty kortikoidy vyloženě nejsou potřeba a dělají se drobná ložiska). Každopádně pokud to má zapálené, tak dej ten Locoid, uvidíš jak to rychle zmizne. Jen pozor na to mazání Locoidem, mazat třeba 4-5dni to by se mělo mnohem zlepšit a pak vysazovat postupně. Takže jeden jo, druhý ne, pak ob dva a ob tři dny. Nebo tak mi to bylo řečeno, že bych ty kortikoidy neměla po denodenním mazání hned vysadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.23 08:33

Modrou Indulonu na to promazávání je asi hloupost že? Jen mě to napadlo, že to mi poradila sestřička v porodnici, když byl sušenka a loupal se, že je taky mastný a dobře se vstřebává..Imazol máme doma taky, tím jsem mu mazala zadeček, když začal mít průjem a začalo mu to dole dělat paseku, takže není problém. Jinak nám doktorka k tomu to absolutně nic neřekla, takže jsem opravdu ráda za jakoukoliv radu. :andel: A nějaký typ prosím kde sehnat nejlepší to 100% bavlnu oblečení? V obchodě pro chlapečky je to bída natož, aby to bylo ještě tak kvalitní. Oblékám ho zatím pořád do pyžamek/dupaček- nic co není přes hlavu a nemusím mu dávat tepláčky a ponožky ať má toho opravdu na sobě co nejmíň.. A ještě bych se chtěla zeptat jestli máte tady někdo i zkušenosti s gastrem u tak malého miminka? Mezi dveřmi mi řekla ať se objednám na gastro- a to nemáme ještě ani výsledky- brala mu stolici i krev, tak jsem řekla, že počkám po výsledcích..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24285
12.1.23 10:35

@Michaela121122 indulonu ne, je to zbytečná chemie. Locoid je kortikoid. Takže ten přijde na ty nejhorší místa ( jednou denně podle lékaře), během dne můžeš na mokvající něco s tím zinkem. Na suchá místa - třeba zkusit něco od Weleda. My máme olej, ale mají i krém na promazávání. Ten mi přišel skvělý na ekzém. Já bych se u miminka té chemie snažila vyhnout. Já třeba používala Bioderma, ale teď už bych ji nedala.

Gastro - chodíme a chodíme i na alergii. Nečekej od toho nic velkého. Budou hlídat jen jak prospívá - výšku, váhu. Případně pak odběry krve na alergeny, ale u těch dětí je to fakt většinou negativní - forma non-Ige. Každopádně tam potřebujete chodit kvůli receptu na mléko. Dětský lékař má omezeno kolik toho mléka může za měsíc napsat. Gastro, alergologie píše bez omezení. Takže proto tam jdete. Pak s nimi budeš řešit zavádění přikrmů a testování jestli ABKM stále přetrvává. Většinou se zkouší právě vrácením na štěpené mléko. Takže tam ti právě budou i hlídat tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24285
12.1.23 10:41

Imazol taky moc nepoužívat. Spíš velmi výjimečně. Na opruzeniny - je skvělá měsíčkova mast od Weleda na opruzeniny. Opravdu se vyhnout všem vlhčeným ubrouskům. Používat perlan namočený ve vodě. Fajn je přidat do vody olejíček. Buď jakýkoliv nebo speciální přímo na zadeček - třeba Medvídek. Plenky co nejvíc bez chemie. Já i u druhého syna používám bezva plenky. Opruzeniny známe fakt jen když rostou zuby a nic víc tu ani nemám. Sudokrem, imazol a pod. jsem nikdy nepoužila. Koupu teda děti každý den rychle, aby ta pokožka byla čistá. Přece jenom v těch plenkách se potí a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24285
12.1.23 10:42

@Michaela121122 oblečení - úplně stoprocentní bavlna asi bude problém. Spíš koukej na ten materiál, ať je to prodyšné. Neoblékat moc, aby se nepotil. To je tady v tom počasí dost oříšek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.23 11:24

@anavi13 Strašně moc děkuji za podrobné vysvětlení :hug: Opravdu mi to teď pomohlo se trochu zorientovat jak začít. Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
12.1.23 14:14
@Michaela121122 píše:
Modrou Indulonu na to promazávání je asi hloupost že? Jen mě to napadlo, že to mi poradila sestřička v porodnici, když byl sušenka a loupal se, že je taky mastný a dobře se vstřebává..Imazol máme doma taky, tím jsem mu mazala zadeček, když začal mít průjem a začalo mu to dole dělat paseku, takže není problém. Jinak nám doktorka k tomu to absolutně nic neřekla, takže jsem opravdu ráda za jakoukoliv radu. :andel: A nějaký typ prosím kde sehnat nejlepší to 100% bavlnu oblečení? V obchodě pro chlapečky je to bída natož, aby to bylo ještě tak kvalitní. Oblékám ho zatím pořád do pyžamek/dupaček- nic co není přes hlavu a nemusím mu dávat tepláčky a ponožky ať má toho opravdu na sobě co nejmíň.. A ještě bych se chtěla zeptat jestli máte tady někdo i zkušenosti s gastrem u tak malého miminka? Mezi dveřmi mi řekla ať se objednám na gastro- a to nemáme ještě ani výsledky- brala mu stolici i krev, tak jsem řekla, že počkám po výsledcích..

Mě modrou indulonu kožní posvětila, používám ji na střídačku s tím co jsem psala. Naopak weleda malé vůbec nesedla a červenala z ní. Musíš prostě zkoušet no. Jinak já kupuju body v H&M a ty ji sedí, naopak třeba dražší Lindex vůbec, má tendenci se škrábat když to má na sobě. S jak psala anavi, nemusí to být super truper bavlna, jen aby nebyly příměsy něčeho umělého a aby to byla příjemná bavlna na dotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24285
12.1.23 17:34

@Michaela121122 ono je to ze začátku fakt složité. Ale jde to. Fajn je na fb skupina: alergie/intolerance laktózy, ABKM… Mě tam ty informace moc pomohli. Až začněte s příkrmy tak se to bude hodit. Ale teď to chce na tom mlíčku čas. A pak ty příkrmy zavádět obezřetně. I kdyby dítku přetrvala potom ABKM tak to není tragédie. Fakt se s tím dá krásně žít. Syn má dva roky. Ještě mu vadí víc věcí a jde to ač je to někdy náročnější. Ale na začátku to byl celkem šok :D
@Martha03 určitě nemusí sednout každému vše. To stoprocentně. Spíš píšu zkušenost. Nakonec stačí i sádlo, olivový olej a pod. Ale to já mám ráda. Mě to přijde moc mastné. Fajn oblečení má i CA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
12.1.23 19:03
@anavi13 píše:
@Michaela121122 ono je to ze začátku fakt složité. Ale jde to. Fajn je na fb skupina: alergie/intolerance laktózy, ABKM… Mě tam ty informace moc pomohli. Až začněte s příkrmy tak se to bude hodit. Ale teď to chce na tom mlíčku čas. A pak ty příkrmy zavádět obezřetně. I kdyby dítku přetrvala potom ABKM tak to není tragédie. Fakt se s tím dá krásně žít. Syn má dva roky. Ještě mu vadí víc věcí a jde to ač je to někdy náročnější. Ale na začátku to byl celkem šok :D
@Martha03 určitě nemusí sednout každému vše. To stoprocentně. Spíš píšu zkušenost. Nakonec stačí i sádlo, olivový olej a pod. Ale to já mám ráda. Mě to přijde moc mastné. Fajn oblečení má i CA.

Jj CA taky kupuju, taky fajn. Tak jasně musí zkusit, každý to naše dítko je jiný a specifický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.23 21:18

Moc Vám oběma opravdu z celého srdce děkuji. :srdce: Sepsala jsem to co a kdy mazat a co do vany, dokoupila mastičky, které jste mi tu psaly a chyběli nám v naší malé domácí drogérce :D a budu zkoušet a pozorovat co mu to na tom tělíčku dělá a jak to reaguje. Takže ještě jednou děkuji za všechny rady :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
12.1.23 21:26
@Michaela121122 píše:
Moc Vám oběma opravdu z celého srdce děkuji. :srdce: Sepsala jsem to co a kdy mazat a co do vany, dokoupila mastičky, které jste mi tu psaly a chyběli nám v naší malé domácí drogérce :D a budu zkoušet a pozorovat co mu to na tom tělíčku dělá a jak to reaguje. Takže ještě jednou děkuji za všechny rady :andel:

Tak uvidíš, pozoruj a snad se to brzo zlepší :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna