Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky holky prý existují určité typy UM, které jsou pro lepší zasycení. V obchodě jsem sice takové viděla, ale ty jsou až od ukončeného 6. měsíce. My máme ukončený teprve druhý. Existují taková mléka i pro takhle malá miminka? a pokud ano, kde je seženu? Moc díky
Ahoj,vim o Hami Extra 1 http://www.hami.nutricia.cz/…eko-1-extra/ ,obecne maji Hami i v marketech a drogeriich,jen nevim,jestli i tohle. Zalezi,co bude miminku vyhovovat a jestli nemate HA.
Nutrilon se dělá také Nutrilon extra (má žlutý štít) a je taky od narození ![]()
tak o tom slyším poprvé a můžu se zeptat, proč potřebuješ přidávat sytící UM? Kojíš ještě nebo už dáváš jen UM? Já kojila spolu s UM od začátku protože malý mi pořád plakal z hladu, ale o tom, že je na trhu i sytící UM mi nikdo nic neporadil, ani mudra ne ![]()
kojím a dokrmuju, protože malý se mi začal v noci budit každou hodinu hlady. Tak jsme na radu doktorky začly dokmovat, chvíli to bylo ok a dnes se opět budil snad co hodinu a půl. A i ve dne. Včera jsem ho nakojila, dokmila, šli jsme do města, cca 4 km a v půlce cesty začal neskutečně řvát, dudlíkem se ochcat nenechá. jakmile jsem mu rukou projela kolem pusy tak se moh zbláznit. Tak bych ráda vyzkošela tyhle mlíčka, jestli po nich vážně dýl vydrží ![]()
Pájinka25 píše:
kojím a dokrmuju, protože malý se mi začal v noci budit každou hodinu hlady. Tak jsme na radu doktorky začly dokmovat, chvíli to bylo ok a dnes se opět budil snad co hodinu a půl. A i ve dne. Včera jsem ho nakojila, dokmila, šli jsme do města, cca 4 km a v půlce cesty začal neskutečně řvát, dudlíkem se ochcat nenechá. jakmile jsem mu rukou projela kolem pusy tak se moh zbláznit. Tak bych ráda vyzkošela tyhle mlíčka, jestli po nich vážně dýl vydrží
A nechceš třeba zkousit první malému zvednout dávku toho UM ![]()
Pájinka25 píše:
kojím a dokrmuju, protože malý se mi začal v noci budit každou hodinu hlady. Tak jsme na radu doktorky začly dokmovat, chvíli to bylo ok a dnes se opět budil snad co hodinu a půl. A i ve dne. Včera jsem ho nakojila, dokmila, šli jsme do města, cca 4 km a v půlce cesty začal neskutečně řvát, dudlíkem se ochcat nenechá. jakmile jsem mu rukou projela kolem pusy tak se moh zbláznit. Tak bych ráda vyzkošela tyhle mlíčka, jestli po nich vážně dýl vydrží
A nemůže to být růstový spurt?
milmic píše:Pájinka25 píše:A nemůže to být růstový spurt?
a jak se to pozná?
se zvýšením dávky jsem to už taky zkoušela. Doktorka mi říkala nakojit a pak udělat polovinu toho, co je na krabici, jenže to vyžah sbad během minuty a pořád plakal, tak jsem mu udělala další, ale z tý už vypil jen polovinu a už to nehctěl.............no ale v noci se pak budil stejně. Tak mě jen napadlo, jestli ty sytící mlíka prostě nezaberou líp? překvapuje mě, že se tak ptáš, oni jsou snad ty mlíka nějak škodlivý nebo co?
Pájinka25 píše:škodlivé určitě nejsou, jen mě to napadlo
se zvýšením dávky jsem to už taky zkoušela. Doktorka mi říkala nakojit a pak udělat polovinu toho, co je na krabici, jenže to vyžah sbad během minuty a pořád plakal, tak jsem mu udělala další, ale z tý už vypil jen polovinu a už to nehctěl.............no ale v noci se pak budil stejně. Tak mě jen napadlo, jestli ty sytící mlíka prostě nezaberou líp? překvapuje mě, že se tak ptáš, oni jsou snad ty mlíka nějak škodlivý nebo co?
Pájinka25 píše:milmic píše:a jak se to pozná?Pájinka25 píše:A nemůže to být růstový spurt?
To tak úplně nevím, protože moje malinká sice růstový spurty měla, ale v té její frekvenci kojení se to snadno ztratí.
Prostě to miminko chce najednou víc jest a pláče, protože má hlad a roste. Trvá to pár dní, bývá to okolo 6.týdne, ve 3. a 6. měsíci.
Anebo možnost b - opravdu pláče hladem?
Mě totiž moje malinká taky dost poplakávala, když jsem dala flašku, tak to samozřejmě vyžahla, protože to lehko teče.
Můžeš zkusit nakojit a zvážit na kojenecké váze (třebas u lékařky) a uvidíš, kolik s ivytáhne a budeš moudřejší (pokud jsi už nezkoušela). Může taky chtít chovat, dudlat, spinkat, hrát… inu je to těžký. U nás to funguje metoda pokus omyl.
Mě se malinká budila každou hodinu právě když měla ten růstový spurt. Anebo se občas vzbudí a zkouší, jestli třebas nebudeme vstávat, jestli nepochovám… ![]()
A jak píšou holky, měnit dávky se nemá, protože to může poškodit ledviny. Nezkoušela jsi laktační poradkyni?
Hrozně těžko se takto radí na dálku.
No nevím, jak spíte (jako ty a miminko), ale já mám třebas sundanou bočnici a postýlku přiraženou k té mojí. Takže vlastně spinká sama a přitom se mnou. A když je problém, tak tam strčím hlavu a ona mi zase usne, protože ví, že jsem tam. ![]()
Nicméně já bych asi zkusila to vážení a laktační poradkyni. Protože čím víc budeš dokrmovat, tím snadněji se ti přestane tvořit mlíčko.
POkud mu třebas dáváš dokrm po každým kojení, tak za chvilku si zvykne, že po kojení dostane snadnější zdroj a nebude chtít tahat.
Já jsem takto asi 2 měsíce dokrmovala večer, protože mi malinká furt plakala a chtěla jíst každou hodinu. A večer jsem taky měla už málo mlíčka. Ale taky jsem měla strach, abych si ji nenavykla na flašku.
Mě třebas na večerní rozkojení pomohlo pít ráno, v poledne a večer čaj na kojení a víc jest. Jsem dost hubená, takže jsem muswela začít trochu dlabat. ![]()
Jak říkám - Laktační poradkyně to jistí, mrkne, pokecá s tebou a poradí ti líp než my tady z dálky.
to je jenom moje úvaha nad tím, že by to nemusel být nutně hlad.
Anebo máš malýho otesánka a fakt jo. ![]()
UM se snažím dávat jen na noc a nebo v případě, že jdeme ven a chci aby dýl vydržel, pokud nevydrží, tak ho venku nakojím, ale jde o to, že i po tom kojení občas brečí a když jsme venku, tak je to docela problém, doma je mi fuk, jak dlouho ho mám u prsu. Kojit se snažím pořád a co nejvíc, ale vstávat v noci každou hodinu, to bych fakt nedala
Jednou už jsme ho u doktorky vážili po kojení a vytáh jen 30 ml. Ale to bylo v době kdy byl ještě kojený plně. Jinak co se týče flašky, tak je to zatím v poho, už měl flašku tolikrát a přesto když mu dám prso tak saje jak divej ![]()