Jak navýšit tvorbu mléka?

102677
10.5.11 18:48

jak navýšit tvorbu mléka

ahojky, prosím o všechny Vaše rady a zkušenosti s navýšením laktace. mám devět dní starou holčičku a bojujeme s množstvím mléka. pořídila jsem odsávačku, a po každém kojení ještě tak dvacet minut odsávám. přesto nakojíme tak padesát z obou prsou a odsaju pak stěží desítku, dvacítku. maličké to tedy zatím stačí, je hodná, spinká, nepláče, ale čekala bych, že bude mlíka víc.
beru ricinus comunis, piju kojo čaje po litrech, přikládám a pak ještě odsávám, prsa mě bolí, ale nevidím zlepšení.
budu ráda za každé rady, jak to dělat, aby se produkce mléka zvýšila.
kojíme tak po třech hodinách.pak odsaju, co to ještě jde. ale mezi kojením neodsávám. mám odsávat ještě i mezi kojením? to se zase bojím, že pak nebude co kojit.....
prostě uvítám každý návod, jak by to mělo vypadat. díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14771
10.5.11 18:55

Saji kojo čaje po litrech ne!!!!otrávíš sebe i miminko!!!tak jako já,skončila jsem s horečkama,obluzněná,vysláblá a apatická,to samé malinká.fakt jen dávkování dle krabičky!!!
pij pak třeba meltu,caro,normální čaj a nebublinkovou vodu,vodu se šťávou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
10.5.11 18:58

jinak ta tvorba mlíčka je závislá na poptávce miminka,a pokud má devět dní tak klídek,ono jí to stačí,mlíčko bude přibývat časem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
10.5.11 18:59

a jinak kojení po třech hodinách u takového mimíska můžeš po dvou :wink: pokud chce prostě to šestinedělí je jen o kojení ,sprchování a nevyspání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677

jako stačit jí to asi zatím stačí, je fakt moc hodná, spinká tak ty tři hodky po krmení, ale právě jsem byla od prvního syna zvyklá, že jsem měla nalitá prsa, mléko samo stříkalo, při kojení z jednoho prsa z druhého samovolně teklo mléko a z toho ted nic nemám......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644

Ahoj, mě laktační poradkyně v porodnici říkala, že není důležité jak dlouho, ale jak často. Takže bych zkusila častěji odsávat (jenom chvilku). A potom také hlavně v noci, to dost ovlivní tvorbu mléka. Kojící čaje jsou fajn, jenom bych to nepila po litrech, to se může spíš vymstít, fajn je třeba Caro. Hlavně že je spokojená malá, tvorba mléka se přizpůsobí jejím potřebám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
10.5.11 19:00

já bych klidně kojila po hodině, po dvou, ale když spinká, nechce se mi jí budit, navíc to jsem zkoušela v porodnici a ona se stejně prostě nevzbudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
10.5.11 19:00

ahoj, zkus častěji přikládat a během kojení střídat prsa, já jsem přikládala i co hodinu a k pití je výborný i gravimilk je v něm i hodně vitaminů. Ještě rada od moji babi: černé pivo :mrgreen: tak at se daří :kytka: jo a hlavně být v pohodě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
10.5.11 19:01

petronko, takže když malá spí, tak třeba po hodině místo kojení odsát? a bude pak za další hodinku až se probudí, mít co papat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
10.5.11 19:02
sajinda píše:
já bych klidně kojila po hodině, po dvou, ale když spinká, nechce se mi jí budit, navíc to jsem zkoušela v porodnici a ona se stejně prostě nevzbudí.

aha, tak to ji nebuď, ale třeba odstříkávej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
10.5.11 19:05

takže i mezi kojením odsávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
10.5.11 19:06

Nevim, jestli teda sou kojící čaje ve větším množství toxické, ale každopádně má pití většího množství opačný účinek…to samé ricinus communis. Nevím teď přesně, jak dlouho se má brát a kolik, zkus se zeptat v lékárně. Plus dost rad a tipů najdeš na www.kojeni.net

A neřeš to !!! Pokud je zatím malá spokojená, netrap se množstvím, to se snad po čase zvedne! Co odstříkáš, schovávej do zásoby do mražáku, kde ti to vydrží 3 měsíce (po rozmražení mléko změní chuť, tak se nelekej :) já takhle vylila asi litr mlíka :roll: ).

Zatím děláš maximum, uvidíš, jestli se produkce bude postupně zvyšovat s poptávkou. Pokud ne, pak to teprve začni řešit častějším přikládáním a odstříkáváním.

Btw. já už teď mám mlíka docela dost, ale stejně tou odsávačkou odsaju mnohem míň mlíka, než by si zvládla malá vytáhnout, není to prostě kojení…

Držím pěsti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
10.5.11 19:08
Bude to třeba trvat 3-4 dny než poznáš rozdíl, ale důležitá je ta stimulace bradavek, mlíčko se pak tvoří i v průběhu kojení (já jsem toho příkladem, plochá jsem jak prkno i teď když kojím 6m synka :mrgreen: )
sajinda píše:
petronko, takže když malá spí, tak třeba po hodině místo kojení odsát? a bude pak za další hodinku až se probudí, mít co papat?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
10.5.11 19:10

takže odsávat i mezi kojením a bude pak mít co jíst, jo?
a ještě jedna věc, kojit pokaždé z obou prsou nebo na střídačku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
10.5.11 19:11

ahoj sajindo, říká se, že čím větší poptávka tím větší nabídka, takže bych asi zkoušela přikládat častěji a odsávat, hlavně to nevzdávej, byla by to škoda :wink: navíc se mi zdá (ale možná to má každé mimi jinak), že kojení po třech hodinách u tak malého miminka je docela dlouho. Ze začátku co se malý narodil se mi zdálo, že kojíme pořád a tříhodinový interval máme „až“ teď, co má tři měsíce. Nám taky poradila laktační poradkyně, rada byla zdarma a kdyby se nám nedařilo, nabídla nám i že přijede a mrkne co děláme špatně :-) Tak by to možná taky stálo za pokus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová