Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj holky, mam doma skoro 8mi mesicniho prcka, uz jsme plne na prikrmech a nas jidelnicek vypadal takhle: 6:00 mlicko
10:00 mlicko
13:00 masozel.prikrm
17:00 jogurt
19:30 kase
1:00 mliko
jenze mi ted dva dny uz mliko nechce v tech 6 a v tu 1 si ho jeste vezme ale spis protoze je rozespalej a nevi co papa a vecer kasi uz taky nechce, radsi usne nez aby jedl. co stim? rikam si ze to mliko v 10:00 nahradim treba ovocem ale co vecer kolem ty osmy?? zkousela jsem i jiny mlika i kase ale proste nechce ![]()
mě takhle syn v osmi měsících odmítl vzít prso do pusy.. a bylo po kojení.. ještě pak když byl rozespalý… tak asi týden jsem ho šidila aspoň tak… ale s kojením byl konec! ![]()
ja jeste zapomela napsat ze mame UM a jak jsi to teda delala? mlucko preci jeste potrebuji,ne? ja teda ani nevim jak bych to delala v noci, porad se mi budi na jidlo, tak zatim to jde osidit ale co pak? zacinam byt ztoho cela mimo ![]()
Macík74 píše:
mě takhle syn v osmi měsících odmítl vzít prso do pusy.. a bylo po kojení.. ještě pak když byl rozespalý… tak asi týden jsem ho šidila aspoň tak… ale s kojením byl konec!
Syn přetal pít UM v 10 měsících a to úplně… Taky jsem nevěděla, co dělat… Ale dr mi říkala víc mléčných výrobků - zkoušet nabízet a když nechce, tak nechce - mléčné výrobky mu to snad pokryjí…
Dcerka je na tom stejně - dostanu do ní večer jedině kaši. Jinak mlíko odpoledne tak jednou týdně a to už musí být napůl v limbu ![]()
Zkus nabízet, ale nenuť ho. Dávej sýry, jogurty a kaše a uvidíš, že to půjde ![]()
a to mu mám dat jako k veceri misto ty kase treba sýr? nebo jak ty jsi davala syry? taky jsem parkrat zkousela mu ho dat s rohlikem ale jen to vsude rozpatlal ![]()
Lucyus12 píše:
Syn přetal pít UM v 10 měsících a to úplně… Taky jsem nevěděla, co dělat… Ale dr mi říkala víc mléčných výrobků - zkoušet nabízet a když nechce, tak nechce - mléčné výrobky mu to snad pokryjí…
Dcerka je na tom stejně - dostanu do ní večer jedině kaši. Jinak mlíko odpoledne tak jednou týdně a to už musí být napůl v limbuZkus nabízet, ale nenuť ho. Dávej sýry, jogurty a kaše a uvidíš, že to půjde
Me takhle dcera odmitla vzit prso do pusy po patem mesici, ale lahev s UM si vzala, s ni mam spis opacny problem, mliko by chtela misto vseho jidla, ale co dat do kase presnidavlu nebo oblibene ovoce? Jogurt jednu davku mlicka taky nahradi.. co treba nejake to mlicko s kasi, my kupujeme Nestle a to se moje holcicka nejedlik muze utlouct..nebo jestli chutna zelenina, tak dat kasi s mrkvi nebo zkusim jine UM, co vim, tak nekterym mimcum chtna vic sladsi Sunar nebo Hami..
Jinak ja myslim, ze trikrat denne mlicko staci.. ja davam syr, ze delam syrovou omacku treba na mixlou brokolici a chutna.. proste ho rozpustim na trosce masla nebo olivoveho oleje a rozmicham do toho trochu UM a poleju tim jidlo..
Já měla výhodu v tom, že si před spaním vzali kaši…
Ale sýry normálně - namazala jse prokrojený rohlík a po kouskách uždibovala a krmila ![]()
Dcerce je 11 měsíců a dostane i kousek tvrdého sýru na kousání. Taky jsem mazala chleba a sypala strouhaným sýrem - ale nevím, jak moc máš prcka zvyklého na kousky, ty naše by to mohli všechno po kilech ![]()
tak to je sikovna, me malej takhle moc kousky jeste nechce, vzdy se mu to nalepi na patro a zveda se mu kufru a pak uz nechce
a jaky syry kupujete? ja koupila ten kiri ale nevim jestli je uplne dobrej??
asi budem muset zacit s nakou jinou stravou nez sklenicky a jogurty ![]()
Lucyus12 píše:
Já měla výhodu v tom, že si před spaním vzali kaši…Ale sýry normálně - namazala jse prokrojený rohlík a po kouskách uždibovala a krmila
Dcerce je 11 měsíců a dostane i kousek tvrdého sýru na kousání. Taky jsem mazala chleba a sypala strouhaným sýrem - ale nevím, jak moc máš prcka zvyklého na kousky, ty naše by to mohli všechno po kilech
http://www.feedo.cz/…2x250ml.html
A nwzkoušela jsi tohle? Je to ochucené, třeba by to prckovi chutnalo aspoň na noc ![]()
Já taky nevěděla co jim budu dávat před spaním - i kaši dávám z fláši, protože malá je u toho polospící, krmit jí ve stoličce lžičkou, tak chodí spát hladová
Takhle to víc rozředím a jde to
Zkus to mlíčko s kaší, třeba aspoň na tu noc, jinak já v noci nekrmím - nechtějí od malička ani jeden - jen čajík ![]()
market.s.87 píše:
tak to je sikovna, me malej takhle moc kousky jeste nechce, vzdy se mu to nalepi na patro a zveda se mu kufru a pak uz nechcea jaky syry kupujete? ja koupila ten kiri ale nevim jestli je uplne dobrej??
asi budem muset zacit s nakou jinou stravou nez sklenicky a jogurty![]()
Dávám ty dětské - Kiri, Apetito pro děti a ještě jednu značku - teď si nevzpomenu
Nemá je denně, hlavně teď když už toho papá víc. Kamarádka zase vařila dětský pudink z UM - taky to bylo jediné co jí malá vzala do pusy
ty mlicka jsem nezkousela, ani by me to nenapadlo
tak ja je zkusim koupit a snad aspon vecer si vezme
a doufam ze aspon v noci v tom polospanku si vezme mliko ![]()
to si neumim predstavit davat mu v noci treba rohlik se syrem ![]()
Lucyus12 píše:
A nwzkoušela jsi tohle? Je to ochucené, třeba by to prckovi chutnalo aspoň na noc
Já taky nevěděla co jim budu dávat před spaním - i kaši dávám z fláši, protože malá je u toho polospící, krmit jí ve stoličce lžičkou, tak chodí spát hladováTakhle to víc rozředím a jde to
Zkus to mlíčko s kaší, třeba aspoň na tu noc, jinak já v noci nekrmím - nechtějí od malička ani jeden - jen čajík
market.s.87 píše:
ty mlicka jsem nezkousela, ani by me to nenapadlotak ja je zkusim koupit a snad aspon vecer si vezme
a doufam ze aspon v noci v tom polospanku si vezme mliko
to si neumim predstavit davat mu v noci treba rohlik se syrem
Lucyus12 píše:
A nwzkoušela jsi tohle? Je to ochucené, třeba by to prckovi chutnalo aspoň na noc
Já taky nevěděla co jim budu dávat před spaním - i kaši dávám z fláši, protože malá je u toho polospící, krmit jí ve stoličce lžičkou, tak chodí spát hladováTakhle to víc rozředím a jde to
Zkus to mlíčko s kaší, třeba aspoň na tu noc, jinak já v noci nekrmím - nechtějí od malička ani jeden - jen čajík
No tak to se ti nedivím - to je pěkná představa
![]()
Bude to dobrý, neboj. Násilím do něj stejně nic nedostaneš, takže pokud chtít nebude, tak nebude
Vyroste stejně
Můj syn je toho důkazem ![]()
jo jo mě napadlo že jste na UM..... ale prostě některé děti se rozhodnou dost… a je to!
ale fakt zkus to ochucené… to našemu vojtovi chutná..
nebo kaši…
popř. jogurtový nápoj večer místo mlíka.. ![]()
Mne kdyz Vasek zacal odmitat vecerni kase,oblibil si pudink,delala jsem ho malinko ridsi,ale na lzicku,a papal ho jeste teply-vlazny.Jak byl vetsi,davala jsem mu tam piskoty,ovoce,po roce jsem zacala delat z plnotucneho mleka.