Kdy přestat kojit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
128
9.5.11 10:08

Kdy přestat kojit?

Ahoj holky,určitě už tady podobné téma bylo, ale nepodařilo se mi dohledat. Chtěla jsem se zeptat…ročního syna kojím ráno a večer před spaním,někdy i během dne. Malej na štěstí není závislák, ale říkám si, do kdy bych vlastně měla kojit? Dává mu to mléko ještě vůbec něco? S kojením problémy nemám,ale nevím jestli bude dobré syna dál kojit, pak otěhotním a přejdu na kojení druhého dítěte? :lol: Tak nevím, jestli nemám své mléko nahradit UM nebo zatím kojit dál. Díky za vaše zkušenosti a rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44171
9.5.11 10:12

Kojila jsem první dítě 2 a třičtvrtě roku, druhé 2 a 2 měsíce. Já jsem neměla nejmenší problém, děti taky ne, dokonce to první během kojení muselo v nutném případě spát mimo domov, nevyvádělo, nikoho nesvlékalo, zvládlo to..Potom se mi samy a bez násilí přirozeně odstavili..Děkuju za to, tento úžasný zážitek bych přála každému..

Dnes mají děti skoro 5 let a 2 a půl roku, považuju je za samostatné a poměrně nezávislé, zdravě se vyvíjející děti. Naopak, ta péče a jistota v ranném věku byla k prospěchu, ne na škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44171
9.5.11 10:12

Jo a kojila jsem tandemově - v těhotenství a 3 měsíce po porodu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
9.5.11 10:16

jsem v úplně stejné situaci jako ty ale jsem rozhodnuta zatím kojit nepřestat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
9.5.11 10:22

Dneska v čekárně na gynekologii jsem se v časopise dočetla, že kojit se má, pokud to jde, do dvou let, že je to stále pro dítko prospěšné :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.5.11 10:29

Já do roka, kojila bych asi i dál, jenže už to bylo jen ráno a to nestačilo, aby se tvořilo dost mlíčka. A zas kvůli toho nějak násilně přidávat po roce kojení, to už mi přišlo divné, tak jsme pěkně v poklidu skončily.

Když vám to vyhovuje, tak proč přestávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
9.5.11 10:58

ja jsem u Emci prestala v roce proto, ze jsme chteli druhe mimi, MS neprichazela, bolely me trochu kycle, a slysela jsem, ze by si mezi kojenim a dalsim tehotenstvim treba dva mesice melo telo odpocinout (teda to moje to potrebovalo).
Tomika jsem kojila do dvou let a presne - kdyz jsem byla pryc a uspaval tatka, tak se Tomik po mliku nijak neshanel, zadne sceny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
9.5.11 11:38

Já kojila i v těhotenství. Jak to bude dál jsem neřešila. Tak nějak jsem měla tušení, že to sám utne (nebyl moc prsomil, taky jen večer a ráno) a nemýlila jsem se. Přišla rýma, kojit odmítal. Po nemoci jsem to ještě 2× zkusila, nechtěl.
Pokud by se neodstavil, měla jsem v plánu kojit oba.
Pokud ti to vyhovuje, tak koj dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
9.5.11 12:21

Mně se všechny děti odstavily tak nějak samy. Dvě na deseti měsících, ale jedno jsem kojila tři roky, a to už bylo prdlý, no pak se taky odstavila, s tím, že je mlíko nějaký zkažený a že si vezme raději rohlík(nebylo, prostě už byla fakt velká). No a ted kojím čtvrtý, je mu přes půl roku a doufám, že se taky nějak kolem toho roku odstaví sám.
Jinak do těch dvou let je to asi docela v pohodě, pokud tedy to dítě normálně jí a nedožaduje se kojení 5 krát za noc a 10 krát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
9.5.11 12:22

Kojila sem i v tehotenstvi a ted tandemove. Ovsem starsi dcera uz jen 1× denne, nekdy i zapomene. Pokud je kojeni prijemne pro oba ucastniky,neni duvodu ho rusit. A s UM si v roce nedelej nadeji, zkousela sem a prej hnus. Spis rovnou na KM, ani to ji ale nejede :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
9.5.11 12:41
natyen píše:
Ahoj holky,určitě už tady podobné téma bylo, ale nepodařilo se mi dohledat. Chtěla jsem se zeptat…ročního syna kojím ráno a večer před spaním,někdy i během dne. Malej na štěstí není závislák, ale říkám si, do kdy bych vlastně měla kojit? Dává mu to mléko ještě vůbec něco? S kojením problémy nemám,ale nevím jestli bude dobré syna dál kojit, pak otěhotním a přejdu na kojení druhého dítěte? :lol: Tak nevím, jestli nemám své mléko nahradit UM nebo zatím kojit dál. Díky za vaše zkušenosti a rady :kytka:

To hrozně záleží na tobě, jak to cítíš. Já jsem vždycky plánovala do roka, ale v tom roce se mi ještě nechtělo přestávat… těžko se to vysvětluje… pak najednou ve 13m mi to kojení začlo být trochu nepříjemné, obtěžovalo mě to :nevim: Tak jsem s tím přestala a myslím že to byl správný okamžik :nevim: Počítám že u každého se to dostaví jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
9.5.11 12:43
ginche píše:
A s UM si v roce nedelej nadeji, zkousela sem a prej hnus. Spis rovnou na KM, ani to ji ale nejede :mrgreen:

Tak to nesouhlasím, hrozně záleží na dítěti. Našim chutná úplně cokoliv, Sunar, kravský mlíko, dokonce i ultrahnusný Nutrilon allergy care.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
9.5.11 12:49

Mě se syn odstavil v 10 měs. naprosto sám a dcera byla od 2 měs na UM a měla přes den Nutrilon a v noci Sunar.Když jsem to řekla dr. tak se divila že jí 2 různý mlíka, no ale spokojenost na všech frontách :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
9.5.11 12:57

Já chtěla kojit do roka, ale Terezka těsně před prvními narozeninami dva dny při kojo otočila hlavu se slovy ble. Takže jsme to týden zkoušely, ale už prostě nechtěla tak místo toho pokaždé dostala UM. Bylo to takhle fajn pro nás obě, žádné stresy, žádné nucení do něčeho. Prostě až si dítě samo řeklo, tak bylo po kojo. Ale mám kamarádku, která první dítě kojila něco přes dva roky a druhému budou za chvíli dva a pořád kojí. A to během toho stihla být třeba 14 dní v nemocnici, takže kojo nebylo a když se vrátila tak kojily dál. Asi je to podle mě o dítěti a o tobě, jak dlouho chceš a máš mlíčko. Já si dala limit dva roky, Terezka bohužel jen rok. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.11 21:35

Ahoj, já se přidávám s dotazem. Dcerce budou v červenci 2 roky a stále kojím, ale už jen večer před spaním, spíš je to takový rituál, který jí neodpírám a ani mně to nevadí. Ještě tak cca před měsícem jsem kojila i nad ránem, ale to jsem odbourala kvůli svojí alergii, která se mi vždycky při probuzení hned rozjela a já pak nemohla třeba hodinu a půl spát, protože jsem smrkala, pšíkala a tak… a budila jsem i malou (oplatila mi to tím, že teď vstává o hodinu dřív, vypadá to, že fakt má hlad, že jí to kojo předtím ještě zapláclo). Ale ráda bych věděla, jestli v tomhle věku jí mám třeba ráno dávat nějaký UM (žádný jsme teda ještě nezkoušeli)? Jako jí bílý jogurt, kaši i třeba Lipánka nebo něco podobnýho, ne moc slazenýho, spíš preferuju ten bílý jogurt, takže myslím, že mléčných výrobků má dost (cca 3× denně). Ale přeci jen nad tím přemýšlím… stačí jí to? Jako nestrádá, je to spokojený hravý veselý batole, někdy až moc živý :mrgreen: Tak díky za případné rady nebo zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna