Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj!
hledám tu v podobných tématech, ale nějak nemůžu najít, co by mi pomohlo…
téměř 7 měsíců odsávám a krmím z lahve. teď už mám mléka málo a nestačí pokrýt celodenní dávku (zatím lovím z mrazáku) příkrmu moc nesní - zeleniny kolem 60ml, ovoce tak 3 lžičky (začínáme a fakt nechutná…)
mám problém s um. včera jsem zkoušela poprvé (babydream z rossmanna) a pak mi tu dcera brutálně 3 hodiny zvracela.
dneska jsem teda vyzkoušela bebu. to jen cucla, oklepala se a pak už jen řev a vystrkování dudle ven.
mám nerva, že jí nebudu už mít co dát (zásoby se tenčí a já už mám mlíka fakt málo) a ona takhle vyvádí
poradíte nějaký postup, jak jí naučit to um pít? s flaškou problém nemá, ale vadí jí prostě jiné chutě (kaši odmítá úplně, ovoce vlastně taky)
můžu jí to nějak míchat?
hlavně se bojím jí něco narvat, aby zase nezvracela ![]()
Ja jsem vyzkousela prave kolem toho 7 mesice taky kvuli nedostatku mlika asi 4 znacky, vsecko plivala a na Nutrilon se mi chytila hnedka. Asi bych radila zkusit koupit v lekarne vzorecky a treba par lzicek dat, jestli to vezme ![]()
Taky bych resila vzorecky… My mame Nutrilon Ha, ten je mirne nahorkly a i tak jsem nemela problem. Ale znama to taky resila a mala se chytila na Hami ![]()
A neboj, ono mimi pozna, kdy muze delat drahoty a kdy ne ![]()
Jako moje mala… kdyz jsem jeste kojila a napr. to chtela mit rychleji za sebou a tak, tak doma se UM mlika ani netkla a vriskala jak pavianka! Kdyz jsme byly venku, nejak jakoby vedela ze se neda nic delat a UM vypila bez nejmensich cavyku ![]()
Já ted potřebuju na celé odpoledne odjet a dvojčata plně kojím. Nechci je tahat s sebou k lékaři, tak jsem je ted zkoušela na flašku, aby mi je nakrmila mamka. Nutrilon nechtěli, ale sunar si vzali oba dva bez cavyků ![]()
Je sladší než nutrilon. Určitě doporučím vyzkoušet víc značek.
vzorecky v lekarne nebo na webu UM a taky bych zacla nutrilonem ja teda davam nutrilon od 2 mesice a nikdy jsme nemenily
Jinak u prvního syna jsem s UM začínala v 8 měsíci a také si vzal jen sunar. Každému mimču chutná něco jiného.
U nás zabral Sunar (nechtěl Hami), ale velmi pozvolna. Začínali jsme na 30ml a během pár dnů se dobrali na 100ml. Kombinuj s kojením a ono to půjde. A hlavně, až zjistí, že nic jinýho není, tak si dá říct! ![]()
zkusila bych normální Sunar, obsahuje složku kterou má i MM. Ostatní UM ji prý nemají. A jinak bych asi slívala do jedné flašky něco MM a něco UM a postupně bych upravovala poměr.
MMartina1 píše:
zkusila bych normální Sunar, obsahuje složku kterou má i MM. Ostatní UM ji prý nemají. A jinak bych asi slívala do jedné flašky něco MM a něco UM a postupně bych upravovala poměr.
Tak tak, taky bych mixla MM a UM a postupne ubirala MM ![]()
Také jsme zkoušely mléko Baby dream,hami,nutrilon po všem buď zvracel,nebo ublinkával a nebo měl bolení.Nakonec jsme zůstali u sunaru,ten malému chutná ze všeho nejvíc a hlavně si myslím že je z těch všech mlíček nejlepší,je svým bohatým složením nejvíce podobné MM.Krásně po něm přibýváme,máme 2,5 měsíců a krásných 7 kilo,vše bez problémů ![]()
Já teda sama mlíko nepiju, ale co jsem měla možnost ochutnat UM, tak Sunar má opravdu nejlepší chuť. A nejhnusnější mi přišel Nutrilon, to snad s mlíkem nemá nic společného… ![]()
Sunar je opravdu chuťově dobrej, ale dávala bych ho pozvolna, některé děti ucpává, protože je hutnější než ostatní mléka. My si s tím zavařili docela velké problémy. Od té doby je na Hami a velká spokojenost ![]()
madi píše:
Sunar je opravdu chuťově dobrej, ale dávala bych ho pozvolna, některé děti ucpává, protože je hutnější než ostatní mléka. My si s tím zavařili docela velké problémy. Od té doby je na Hami a velká spokojenost
Z tohohle jsem měla taky strach, slýchám to ze všech stran. Naštěstí u nás nebyl jediný problém!!