Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj maminky chtěla bych se vás zeptat co podporuje tvorbu mléka já teda ještě nerodila ale vyzvídam zkušenosti jiných
chtěla bych své dítko kojit co nejdéle ![]()
já budu mít homeopatika na kojení.. pak mám kojící čaje a Gravimilk… ![]()
Potom samozřejmě taky hodně pít, dostatek tekutin, říká se, že až třeba 5litrů ![]()
Ahoj, no, můžeš zkusit kojo čaje, ale nepočítej s nějakým velkým výsledkem, spíš si tak dodržuješ pitný režim. Hlavně to chce hodně pít. Někomu pomáhá kuřecí vývar, někomu gravimilk. Mně pomohla homeopatika ricinus communis 5Ch - po tom jediném se mi fakt zvýšila laktace, což jsem nutně potřebovala.
obilna kava - melta, caro, inka, a spousta dalsich, ani nevim, jak se jmenujou.. ja ztratila mleko na 3 dny a tohle me opet plne rozkojilo.
a jak dlouho jste své mimi kojily??Může se mi mléko vytratit a proč??
ja jenom 1,5roku.. mala se sama odstavila, kdyz jsem mela zamlkly potrat..
možná anonymní nechtěla, aby se jí to uložilo do diskuzí ve kterých diskutuje (nebo jak se jmenuje ta záložka)
Jinak podpora:
Homeo,
Caro,
Melta, Čajík
(ten gravimilk nevím, už se to mám pocit řešilo, že je to špíš na vitamíny, je to takový sunar pro mamči a bacha, pěkně se prý po něm tloustne, já ho dostala, ale nechutnal mi),
ale co vím, tak někomu nepomůže bohužel nic.
Nejlepší podpora je fakt dobrý savec a jedlík. Já měla to štěstí, že prcek je žroutík (taky odpovídá jeho váha), takže zatím jen kojíme.
Držím pěstičky, ať se zadaří, ale když ne, tak se nic neděje. ![]()
podívej se na www.kojeni.net nebo na www.kojeni.cz tam je vše napsáno a vysvětleno ![]()
Monny89 píše:
podívej se na www.kojeni.net nebo na www.kojeni.cz tam je vše napsáno a vysvětleno
děkuji
![]()
me pomohly kojici caje a gravimilk,jinak homeopatika jsem nezkousela
tak ja kojim uz skoro 3roky,kojila jsem jeste par dni pred porodem druheho ![]()
Tak malá má 9 měsíců, pořád kojíme a dlouho ještě kojit chci
Mě pomáhá Caro, vývarové polévky hlavně i jíst a pít… Ale pět litrů se mi zdá trochu moc. Aby jsi zas nepřetěžovala svoje ledviny, ale nevím, jak jsi zvyklá.
A hlavně nejlepší na tvorbu mléka je kojení.. Čím víc budeš kojit, nebo kojení stimulovat, tím víc se Ti bude tvořit mléka.
Ze začátku to pro měbylo těžký. Zhruba 2 měsíce jsem kojila asi hodinu, hodinu byl klid a pak zas hodinu kojit.. Jde o to vydržet a rozkojit se. Malá pak, když se to naučila a já se rozkojila, pila 5min a dvě hoďky byl od krmení klid.
Toť mé zkušenosti
![]()
jj, hlavně neodendavat od prsa. Ze začátku to kojení trvá fakt dlouho… sama sem se divila, že vydrží cucat třeba půl hodiny i déle… teď je za 5 minut napuclej ![]()
kacerval píše:
tak ja kojim uz skoro 3roky,kojila jsem jeste par dni pred porodem druheho
Počkat tomu nerozumím kolik ma ten maly/á??
![]()