Málo nalitá prsa

14110
6.5.11 15:47

málo nalitá prsa

Dobrý den,
vím, že je tu spousta diskuzí na toto téma, ale v žádné jsem nenšla přesně to, co hledám. Mám 2,5 měsíčního chlapečka. Kojím ho plně, ale některé dny mám prostě prsa nalitá a některé dny vůbec. ty dny, kdy je mléka hodně stačí kojení z jednoho prsu a když nalitá nejsou, musím kojit z obou a ještě po kojení se vzteká a musím uklidňovat dudlíčkem. Také mi přijde, že přes tyto dny spí hůř. V noci spí vždy dobře.
Všude čtu, že tvorbu mléka zvyšuje častější odsávání, ale kdy mám odsávat? když si odsaju mezi kojením, už bych neměla co kojit…prosím poraďte. Piju gravimilk a nově i kojicí čaj. Malý prospívá dobře, má 6,32 kg. Mám dvouletou dcerku a tu jsem kojila 14 měsíců, ale pouze z jednoho prsu ( druhý od půl roku bojkotovala).Jinak bylo kojení bez problémů…
díky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
6.5.11 15:56

Odsávat nejlíp do 15min po kojení (nejde o to něco vyždímat, ale o stimulaci)

Jak jsi na tom s celkovým příjmem tekutin, jídelníčkem, máš všechno pravidelně a kolísá to, nebo třeba zapomínáš pít, nejíš vždycky stejné množství?

Mohlo by to být způsobené i hormonálně, kdybys měla rozhozené hormony, tak některé tvorbě mlíka spíš brání :nevim:

Možná je to kolísání způsobené i tím, že někdy kojíš z obou a někdy jen z jednoho, tvorba mlíka má většinou tak dvou až třídení zpoždění. Asi bych zkusila i v době „hojnosti“ nakojit z obou prsů, zda by pomohlo, že bys kojila dlouhodobě z obou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
6.5.11 16:07

Ahoj, asi ti moc nepomuzu, ale mame to podobne. Mi prijde, ze je toho mleka porad bud malo nebo moc a tak se to nejak dokola porad balancuje. Proste kdyz je malo, tak nakojim z obou a dalsi kojeni je holt trochu na suchu. Za dva dny je mlicka zase vic. Hodne mi pomaha pravidelne kojeni, takze proste v noci budim po 3 hodinach, ale to ti nechci uplne radit, protoze to zase neni optimalni pro dite. Ale ja jsem fakt lina v noci vstavat a vytahovat odsavacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
6.5.11 16:12

no abych pravdu řekla, jídlo určitě pravidelné nemám. zjistila jsem, že mi pomáhá jíst maso, o to se snažím,a le zrovna předešlé dny jsem se s nažila pít, dobře jíst a mléka bylo dost a najednou je to tady zase…Radimek se s tím sice spokojí, ale je na něm vidět, že by si klidně ještě dal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
6.5.11 16:14

jinak malý spí od cca devíti do cca 4 ráno…pak zase po třech až čtyřech hodinách,a le právě nechci odsávat mezi tím,a by se mi stihlo něco udělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
6.5.11 16:28

Ahoj, já bych si s tím nelámala hlavu, pokud, jak píšeš, malý prospívá dobře. Já jsem měla u prvních dvou dětí tak nalitá prsa, že jsem pořád musela mít něco v podprsence, pořád ze mě teklo, ani jsem se nemohla pořádně vysprchovat. U třetího vůbec, taky jsem jako Ty měla pocit, že kde nic, tu nic, ani vlastně skoro nebylo co odstříkat, ale ten přitom přibýval nejlépe :-) A kojila jsem ho taky do 3 let, z toho 6 měsíců plně. Mléko se tvoří i přímo při kojení, tak si s tím nedělej starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
6.5.11 16:35

to mi bylo taky divné, u klárky jsem bez těch tamponů do podprsenky nemohla existovat a teďka nic..přitom ty dny, co je mléka hodně to ze mě stříká hrozně a pak ty dny nic..jen je mi právě divný, proč to tak kolísá…a mrzí mě, že když je mlíka víc, je prostě spokojenější..ale flašku mu opravdu dávat nechci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
6.5.11 16:42

A ještě jsem si u všech třech všimla, že došlo k nějakému zlomu, nevím tedy přesně kdy, snad kolem 4. měsíce (?) Šlo o to, že do toho zlomu trvalo kojení docela dlouho, třeba i 1/2 hodiny, večer po koupání možná i hodinu, ale po tom zlomu už třeba jen 5 minut. V podstatě ze dne na den přišel ten zlom. Vždycky jsem z toho byla poplašená, co se děje, ale pokaždé se kojilo dál a v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová