Z porodnice s flaškou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1863
8.5.11 15:04

z porodnice s flaškou

Milé maminky, dneska jsme přijela domů z porodnice a přesto, že jsem si to nalajnovala úplně jinak, stalo se to, že malá je už od narození na UM. mám z toho depku jak vrata, ale snažím se s tím nějak porvat a moc chci poprosit ty z vás, které jsou (byly), ať už z jakéhokoliv důvodu, na tom stejně, jestli by mi prosím neporadily jak na to. o kojení vím totiž všechno, ale info o UM jsem nikdy neřešila. Zatím jsme dostaly v porodce lahvičky BEBA Premium 1HA se savičkou (ty jen vložím do ohřívačky) a večer se chystám na nákup potřebného. malá zatím vypije 50-60ml co tři hodiny, už se ale 2× poblinkala a docela často kadí (i 3× denně).když brečí, nevím, jestli třeba už nemá hlad…mám dávky nějak zvyšovat? moc vám všem děkuji!!!a prosím nesuďte mě, samotnou mě to dost trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
8.5.11 15:14

ahoj, byla jsem v trošku jiné situaci, ale něco poradti můžu
vypadá to, že o kojení nechceš mluvit, nebo se k němu vracet? takže to nechávám na tobě
našim dítkám chutná nutrilon - kupujeme alternativu, dovážený bebilon z Polska, je to totéž, ale ušetříme skoro 100Kč na jedné piksli (už máme větší balení 800g) - i na mimibazaru se dá sehnat.
Takže potřebuješ nějaké láhve - my máme Avent - naprostá spokojenost.
S tím hladem - to myslím časem vysleduješ sama, takhle se těžko soudí. Dítka se často po příchodu z porodnice chovají úplně jinak, než tam. Ale množství vypadá na první pohled dostatečné. A kdy ti malá brečí? Jestli ti vypije všechno, tak bych zkusila přidat. Jestli ne, tak by hlad neměla mít.
Držím palce a neboj bude líp :hug: .

Příspěvek upraven 08.05.11 v 15:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
8.5.11 15:15

Prosímtě, proč bychom Tě měli soudit, to se může stát každé z nás. Moje dcera šla také z porodnice s flaškou beby, a světe div se, osmý den po porodu jsem nakonec dostala mlíko a kojila jsem plně až do 1,5 roku. Ale s UM to jde taky, neboj. A kakání 3× denně není nijak často…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
8.5.11 15:20

Kolik malá vážila když se narodila? Naše holky měly obě tři kila a dr. nám vypočítala, že mají vypít 80ml, takže má možná hlad a proto brečí.

Jinak UM se neboj. Holčička to přežije… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
8.5.11 15:24

Ahoj!
Ani nevíš jak Ti rozumím!! :hug:
Měla jsem totéž- během těhu mě vůbec nenapadlo, že by mohl být problém s kojením (zřejmě jsem měla nějaké zatmění- jsem totiž porod.asist. :oops: ).
Bohužel jsem měla díky velmi přísné žlučníkové dietě málo mléka a už z porodky jsem jela s flaškou dokrmu- Nutrilonu.
Jak já bulela. :cry:
Hned z porodnice jsem musela pro flašky , mléko, vodu- doma nebylo nic. Ale díky bohu za mého muže- první dny to mléko chystal on- já se na flašku jen podívala a příval slz.
Nakonec se to srovnalo, kojili jsme s dokrmem Nutrilonem půl roku, synovy je teď už 8.let a je zdravější než mladší syn plně kojený.
Co poradit?- odbloknout v hlavě, že JEN kojení není pro dítě to nejlepší (mé dítě by pouze kojením zemřelo hlady) a najít si výhody flašky např. můžeš kdykoliv kamkoliv a mimčo nemusí nutně s Tebou pokud ho je schopen z lahve nakrmit někdo jiný.
No a mě se moc vyplatil parní mikrovlnný sterilizátor- tenkrát stál pár korun a měla jsem v něm lahve na celý den.
Lahve jsme měli NUK- mají pěkně přehledné gradování.
Kolik Kubík pil už si nepamatuju, ale vím, že to ze začátku bylo cca každé 2-3 hodinky.
Vydrž a užívej si mrňouska! :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.5.11 15:40

ahoj,
takže poradím, kup si v lékarně vzorky UM a zkoušej, pokud jste ale na bebě zůstala bych u ní jen v sypké verzi. Kadit můžou prckové i při každém jídle, takže klid. Blinkání, no musí se během jídla odříhávat, i když je možné, že to bude chtít změnu mléka. Jinak si kup lahvičky nejméně dvě, abys měla náhradu při vyvařování. Vyvřovat stačí v páře, dáš do hrnce vodu a lahve a dudlíky, přiklopíš poklicí a máš to tam 5 min. Lahve kupuj bez BPA bez bisphenolu. Kup si termosku at porad nelitas pro vodu, zvlast v noci. Prevaris vodu v konvici, nechas vychladit na teplotu cca 40 stupnu a nacpes do termosky, vodu pak mas pri ruce, jen to frknes do lahvicek vhodis UM zamichas a krmis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.5.11 15:44

davky UM zvysuju, kdyz malej rve jakmile doji :)
krmim po 3 hod, jinak ma malej v brise prechozi mleko a pak ho boli pupik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
8.5.11 15:56

Ahoj,taky Ti moc rozumím,v životě by mě nenapadlo že ploché bradavky bude takový problém při kojení,takže z porodnice už jsme taky jeli na Bebě,malé to nešlo se přisát,tak jsem odsávala,to co jsem odsála,tak jsem jí dala,zbytek beba,a tak to šlo,ale pak se mi mlíčko ztrácelo,ale to jsem měla hlavně z nervů.Malá je stále ne Bebapro 1 s bifidem,tráví pěkně,už jí budou 4 měsíce a krásně přibírá.Taky jsem to strašně moc obrečela,že jsem nemohla kojit,bylo mi to šíleně líto,ale nedá se nic dělat.Má to opravdu i své výhody,víš kolik vypije atd.jen ta příprava,no nejdřív jsem používala ohřívačku na lahve,teď zapnu asi na 5 vteřin rychl.konvici (už tu teplotu nějak odhadnu) ale ze začátku jsem to měla přesně 40st. a pak ochladila na správnou teplotu.Jinak na začátku mají ty mimča aspoň naše hlad i po dvou hodinách,někdy ta naše měla i po hodině,brečela hlady,a já čekala,až uplynou 2hodiny,protože mi řekli že to je interval,aby se mlíčko ztrávilo,jenže já jsem potom četla v knížce o mimi,že dnes je to UM lehce stravitelné,obsahuje laktózu,a prý se může dát kdykoliv.A hlavně naše mimi prostě když nechtěla a to i do teď našpulí pusinku,takže se nestane že by se přejídala,ale teď už máme docela režim po 3 hodinách.No a jinak dávkování je na krabici,tak uvidíš,jak Ti bude papat.Naše hltala,tak jsem jí musela vždycky v půlce nechat krknout,a pak jsme pokračovali.Jinak ublinkávání je normální,že vyteče s krknutím mlíčko,to by musela zvracet obloukem,aby jí to zrovna nesedlo,taky se mi to párkrát stalo,ale to je strašně málokrát,dneska už naštěstí ne.Tak držím palečky a nesmutni,já bych už to taky tolik neprožívala.No a lahvičky používám Avent,protože má takový lepší dudák,než ty obyčejné jí to teklo okolo,takhle jí ta větší část dudáku napodobuje prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
8.5.11 16:01

přemýšlela jsem i o koupi ohřívačky. to se pak dělá jak s tím mícháním? dám do té ohřívačky jen převařenou studenou vodu? a pak zamíchám s práškem? chápu to tak, že vodu ohřeju v láhvi v ohřívačce nebo přeliju z termosky do lahve a pak zamíchám prášek - do té lahve?(vím, že nyní vypadám jak magor, ale já vůbec nevěděla, že se musí používat převařená voda atd, prostě jsme s UM absolutně nepočítala).
jo a jinak malá měla 3,2kg, ale po čtyřech dnech v porodce se dostala na 2,7kg (nechci komentovat přístup sester v porodnici, bylo to peklo), a od té doby, co jsme na UM (2dny v porodce), má opět 3,2kg. takže tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
8.5.11 16:16

Ale jo,ze začátku to mimi vždy zhubne,to je asi normální.Jinak do ohřívačky jsem si dala láhev s převařenou kojeneckou vodou studenou,a když se to ohřálo,tak jsem dala sušené mléko a zamíchala,a potom ochladila na správnou teplotu.pak jsme zase nechávali projít kojeneckou vodu jen rychle varem,pár bublinek a pryč,protože když se vařila 5 min,udělal se bílý povlak,a zůstal tam ,,bordel,, no asi ty minerály.Dr. mi říkala,že kojenecká voda se převařovat nemusí,tak si to každý udělá po svém no,ze začátku jsem převařovala,pak jen trochu,a teď už jen ta konvice,pár bublinek a vypínám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
8.5.11 16:24

a jak to ochladíš na tu správnou teplotu? jak ji poznám? myslela jsem, že ohřívač už vodu ohřeje na tu požadovanou teplotu 40st. a já zamíchám prášek a můžu krmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
8.5.11 16:25

tak my šli z porodky taky na lahvičce…jak už tady někdo psal je dobré mít v termosce nachystanou vodu nebo a tak to dělám já-mám v láhvi vodu převařenou a vždycky potřebné množství šupnu do milrovlnky a ohřeju(chce to ale vychytat délku ohřívání). synovi nejvíc sedí Nutrilon i Benilon, ale každému miminku sedí něco jiného. Mě vypil Martin po odchodu z porodnice 100ml co tři hodiny, ale měl 4kg když se narodil…Na každé krabici je dávkování nic méně je dobré spíš krmit podle potřeb miminka. A je dobré mít více lahviček, nám třeba nejvíc sedí od NUKu, mají širokou savičku(koupila jsem novou speciální antikolikovou a měl prdy jak blázen :zed: )S tím blinkáním-záleží jak moc blinká, jestli jen ublinkává tak je to v pohodě, ale pokud to háže obloukem tak se radši informovat u dr.
Taky jsem nepočítala že nebudu kojit a všechno jsem scháněla po příchodu z porodnice…
V porodce říkaly, že mléko HA je dobrý když má někdo v rodině nějakou alergii na jídlo jinak že stačí normální UM
No snad ti ten román trochu pomůže :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
8.5.11 16:40

určitě, jsem vděčná za každou radu, snažím se tím netrápit, ale je to fakt brutální masáž všude kolem…prostě kojit, kojit…a že to nejde je blbost atd, ale u mně to prostě nešlo z více důvodů a byla jsem už v porodce totálně v depce (i ty hormony mě zmohly a zmáhají). takže se snažím jít dál a zkoumat, co mě teda vlastně čeká…snažila jsem se striktně dodržovat ty tříhodinové intervaly (50ml co 3hod - jak mi řekli v porodce), ale někdy malá řve už po jedné - dvou hodinách a já čekám a huškám než uplyne ten interval a teď třeba papala ve dvě, trochu vygrcala, za chvíli usnula a teď stále spinká…takže se budu asi řídit spíš jejími potřebami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
8.5.11 16:41

Pro nas jsou nejlepsi antikolikove lahvicky Mam.. Zustala bych u beby.. A pokud nutne nemusite mit Ha tak bych sla do normalni beby.. Ha jsou totiz horke.. My nakupujeme na internetu vzdy v akci baleni na mesic ci dva a vazne se na tom da dost usetrit.. Co se tyce vody pouzivame neperlivou aquilu prijde mi lepsi nez kojenecka voda.. :wink:

A nestresuj se ono to kojeni taky neni zadny med.. Vysiluje, mas bolave bradavky, natekla tvrda prsa, zanety atd.. :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
8.5.11 16:52

Vodu prevarujem v konvici a po vychladnuti prelivame zpatky do lahve.. Pak akorat nalijem do konvice a ohrejem kdyz to prezenem tak lijeme i trosku studene.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová