Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jeste jsem si vzpomnela,ze jsem mu ke svacine nekdy mixovala do UM ovoce,nejradsi banan,a to mu tedy jelo ![]()
Sýry jsou nejlepší Lučina, žervé…
Apetito pro děti, Kiri - to všechno má jenom hezký obal, ale je to stejný hnus jak normální taveňáky… ![]()
Presne tyhle mlicka s kasi moc chutnaji moji Rozi,akorat jsem zatim kvuli alergii nezkousela jahodove, ale banan je dobry, chutna i me..
Ja nekupuju Kiri, je tam dost ecek, ale divam se na slozeni a vzala jsem mozzarelu a takovy ten maly syr Babybel nebo jak se jmenuje, aby tam nebyly ecka a malo soli.. mam knizku s recepty a tam do vseho davaji cedar, ale nevim jak je na tom se soli, ja ho jeste nezkousela..
Ahoj všem.
Tohle téma je pro mě akorát aktuální. Malý má něco přes devět měsíců. Kojím už jen v noci asi 2× a někdy ráno, ale to si vždycky jen trošku cucne. A dneska o půlnoci prso odmítl, s křikem se odvrátil. Zkusila jsem to ještě párkrát, ale nic, jen hysterický řev. Když se vzbudil ve čtyři, tak tím že byl ospalý jsem ho nakojila, i když nejdříve taky nechtěl, ale ráno nechtěl taky. U nás je spíše ten problém, že nechce pít z láhve. Udělala jsem mu sunar, nechtěl ho a tak jsem ho nechala tak. Nabízela jsem znovu a znovu asi po čtvrt hodinách nakonec vypil celou láhev, asi mu došlo, že nic jiného nebude
.
Nevím jen, jestli to není moc drastický způsob
. Musím ale ještě dodat, že sunar už pár krát měl, takže to není tím, že by mu nechutnal. A večer v pohodě zvládne porci kaše.
Na jednu stranu jsem ráda, chtěla jsem kojení pomalu vypouštět, ale teď mám strach, aby mu mléko nechybělo. Dcera mi začala odmítat mléko asi ve třinácti měsících, byla ale na UM a nikdy nebyla velký jedlík, naprostý opak bráchy, nahradili jsme to mléčnými výrobky, miluje je v jakékoli podobě
.
Market - moc nepotěším. Mně prcek odmítl UM taky kolem 8. měsíce. Vstávala jsem pak budíkem 2× v noci (půlnoc a pátá) a dávala mu ve spaní, to vypil. Přes den 1 jogurt a večer kaši. Do roka jsem vstávala, aby měl mlíko. Pak odmítl půlnoční, okamžitě se vzbudil a řval. Takže od roka do 14 měsíců jsem dávala jediné noční ve dvě ráno. Přes den pořád 1 jogurt a kaši. Ve 14 měsících odmítl jediné noční. Od té doby doteď máme ráno jogurt, večer kaši a odpoledne někdy druhý jogurt, nebo v obědě mléčnou omáčku nebo odpo pár plátků eidamu do ruky. Dr. říkala, že ohledně mléčných dávek to stačí (2,5 dávky vlastně, cca 400 ml, i když do dvou let se doporučuje 500 ml mléčných věcí).
Mně aspoň jí kaši, tu má rád. Bez ní bych byla namydlená. Dneska v 18 měsících si cucne jeden lok normál mlíka z hrnku, když snídám a to je celé jeho pitné mléko.
no on rana mu nabizim mliko, radsi neji ani nerve hlady, takze asi radeji nebude jist nez aby mel mliko, tak jsem mu k obedu udelala spagety stou syrovou omackou a to zbastil, pak dostane jogurt a vecer uvidime co stou kasi, kdyz nebude chtit tak fakt nevim
hold pockam az usne a narvu mu to ve spanku
zitra skusim koupit to mlicko s kasi (bydlim na vesnici a jet hodinu do mesta se mi v tom vedru nechce) takze zitra
a co vubec malej uz smi? me rekla doktorka ze vsechno ale to je sirokej pojem
market.s.87 píše:
no on rana mu nabizim mliko, radsi neji ani nerve hlady, takze asi radeji nebude jist nez aby mel mliko, tak jsem mu k obedu udelala spagety stou syrovou omackou a to zbastil, pak dostane jogurt a vecer uvidime co stou kasi, kdyz nebude chtit tak fakt nevimhold pockam az usne a narvu mu to ve spanku
zitra skusim koupit to mlicko s kasi (bydlim na vesnici a jet hodinu do mesta se mi v tom vedru nechce) takze zitra
a co vubec malej uz smi? me rekla doktorka ze vsechno ale to je sirokej pojem
To mlíčko s kaší mají teď v Kauflu za 29,90,– jestli budeš mít možnost ![]()
No, relativně asi všechno kromě alergizujících potravin (třeba pozor i na rajčata - i když naše malá reakci neměla). Já jsem dávala i hodně syrové zeleniny a ovoce, ale jak jsem psala, naše děti nemají s kousky problém - takže zblajznou úúúúúúúúúúúplně všechno
![]()
Mě malej nechtěl prso od 7 měsíce tehdy jsem mu dala ochutnat pacholíka a pak zeleninovou polevku a viděl prso a začal se vzpírat
Doktorka to odůvodněla tak že ochutnal něco jiného tak mlíko ktery měl ted pořád nechce tak začal jíst postupně všechno.
Ahoj, já mám podobný problém, ale s mým mlékem. Jinak jsem přikrmovala až od 6 měsíců, jak mi řekla doktorka, dřív jsem nemohla a to už jiní v tu dobu přikrmovali. Já se řídím příručkou co mi dala a tak jsem malé dávala :
7.00 - moje mléko + 150 ml nutrilon
10.00 - ovoce
12.00 - zelenina, maso-zelenina
15.00 - 233 ml nutrilon
17.30 - 150ml kaše Hami
19.00 - moje mléko + 150 ml nutrilon na noc
a během dne jsem jí dávala ještě čaj bylinkový od Lerosu, ten jí moc chutná. Teď už ale od soboty nechce ode mě z prsu,tak taky nevím co s tím a s mlékem co mám v prsou. Moc ho tam asi není, ale i tak co s ním, stratí se nebo ho mám odsát? Akorát ještě nemůže ovocné přesnídávky, zvlášť pokud je tam vitamín C a je taková nakyslá, to se jí pak udělají na každé straně hlavičky nad uchem velké červené fleky, které asi za hodinu zmizí, tak jí raději dávám banán a kupované jablíčka uvařená a rozemletá na piré.