UM pro nedonošené mimi

120
26.2.14 12:23

UM pro nedonošené mimi

Zdravím všechny maminky a prosím o rasu maminky nedonošených kulíšků.
Před 3 měsíci jsem předčasně porodila syna 29+3 tt.Po náročném začátku vše ustál a nyní jsme doma. V porodnici byl krmen nejdříve sondou a pak postupně mé MM z lahvičky.
Poctivě odstříkávám mléko každé 3 hodiny a dělám vše pro zvýšení laktace, ale množství mléka se mi ustálilo na 100 ml a proto dotaz:
budu potřebovat dokrm UM. pediatr mi nabídl PreBeba nebo Nutrilon Nenatal.
Který vybrat, prosím poraďte ze svých zkušeností, moc děkuji.

PS: prosím nepište mi jak mám kojit, skutečně to nejde, v nemocnici dostal flašku a nikdo žádné mé kojení úplně neřešil. Byl moc slabounký a tak jsme zkusili přiložit až po měsíci, beru jako zázrak, že mám vůbec MM:-)
také vím, že musím UM prostě vyzkoušet, ale potřebuji poradit které kdyžtak první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2693
26.2.14 12:29

@adolfa Já bych spíš volila možnost dovozu z Německa. Dcera byla donošená ale Nutrilon jí nedělal vůbec dobře.
Zkus odsávat v kratším intervalech. Jste skvělá že jste zvládla takto dlouho přikrmovat vlastním mlékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
26.2.14 12:30

My meli PreBebu a mala vahove krasne prospivala. Nebolelo ji bříško. Mne se po porodu laktace rozjela velmi malo a malou to tak vycerpalo ze jsme skoncili u lahve a nez jsme prisly na spravnou ze ktere se moc nedusila ci se rychle neunavila trvalo to dva dny. U nas se osvedcila lahev MaM z Aventu ji to vubec neslo sat a nedala ani celou davku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
26.2.14 12:39

Dobrý den, ja jsem dávala nutrilon nenatal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
26.2.14 12:40

Musíš vyzkoušet co mu sedne. Každé dítě je jiné a sedne mu něco jiného. Ale pokud má již 3 měsíce na Nenatal je pozdě, ne? Tuším, že se dává do 5 kg. Pokud je ještě nemá a je drobounký, Nenatal bych dávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
26.2.14 12:40

Odsávat v kratších intervalech snad uz nejde-odsavam cca necelou hodinu, pak přebalit a tak na 15 min, pak přes půl hodiny krmení mm z lahve-jde mu to pomalu, pak aspon 20 min držet, jinak se poblindí, pak vydrhnout lahvičky a pak mam tak tu necelou hodinku občas na spaní:-)
takhle jedu už 3 měsíce:-)
Jinak malý začínal na 1460g, z nemocnice 2500g a nyní 3700 g, za měsíc mi přibral přes kilo-prospívá krásně :potlesk: je to šikula!
má se právě krásně a bojím se, že nám to UM nějak rozhodí když mu nesedne, proto pořád váhám které vybrat, zásoby v mrazáku se tenčí a UM se blíží, ale které??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
26.2.14 12:43

Korigovaně mu bude zítra 2 týdny
pediatr říkal že může jedině mléka pro nedonošence až do 5000 g.
jinak bych asi volila Hipp-podle diskuzí zde:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
26.2.14 12:44

@adolfa Ono je to tezke, kazdemu prckovi vyhovuje neco jineho…proste se pro jedno rozhodnete a uvidite..my byli taky nedonoseny, bohuzel se mi kojeni nerozjelo a tak mel v porodnici Nutrilon HA, ale prijeli jsme domu a zacalo ho po tom bolet brisko, tak jsem zkusili Bebu a ta byla v pohode…trosku pak ublinkaval, tak jsme kupovali BEBU AR a v pohode…kdyz pak byl starsi, tak uz pak jsme meli obyc Bebu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
26.2.14 12:52

Ahoj, naše holčička je také nedonošená a když už nešlo kojit-měla reflux a mléko se muselo odsát a zahustit takže s odsáváním se mléko ztrácelo-nejvíce mléka se tvoří nočním kojením, tak zkus odsávat i v noci-a pak jsme přešli na nutrilon ar, ale pokud nemá reflux tak je pro tyhle prcky but nutrilon ha nebo comfort. nutrilon dcerka snášela super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
26.2.14 12:53
@adolfa píše:
Odsávat v kratších intervalech snad uz nejde-odsavam cca necelou hodinu, pak přebalit a tak na 15 min, pak přes půl hodiny krmení mm z lahve-jde mu to pomalu, pak aspon 20 min držet, jinak se poblindí, pak vydrhnout lahvičky a pak mam tak tu necelou hodinku občas na spaní:-)
takhle jedu už 3 měsíce:-)
Jinak malý začínal na 1460g, z nemocnice 2500g a nyní 3700 g, za měsíc mi přibral přes kilo-prospívá krásně :potlesk: je to šikula!
má se právě krásně a bojím se, že nám to UM nějak rozhodí když mu nesedne, proto pořád váhám které vybrat, zásoby v mrazáku se tenčí a UM se blíží, ale které??? :nevim:

Jako by jsi popisovala mě před rokem a kousek ;) naši dostávali už na JIPu Nutrilon Nenatal a v pohodě a podle pediatry jsme ho měli dávat do 3,5kg a pak jsme najeli na normoš Nutrilon, ale naši se narodili 36+0tt, chce to vyzkoušet co sedne a myslím, že do určitého věku nebo váhy byl na předpis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
26.2.14 13:09

Pediatr jasně řekl Nutrilon Nenatal nebo Pre Beba. Jiné prý určitě ne do 5000g.
A bude na předpis, ale o finance mi nejde.
Spíš které zkusit jako první.
Moc děkuju za vaše zkušenosti a prosím další maminky!
A obdiv všem maminkám nedonošeňátek :potlesk: Nikdy bych si nedokázala představit jak je to náročný :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
26.2.14 13:32

Ahoj,
taky mám nedonošence, na neonatologii mi doporučili Nutrilon, obyčejnej, taky se se mnou nikdo nepáral, když se mi nepovedlo rozkojit, a kor s takovýmhle malým miminkem! Synek Nutrilon parádně přijal a začal pak hezky přibírat.
Držím pěsti a ať ti dělá prcek radost! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
26.2.14 13:40

@adolfa tak dvojčata narozená 32+6 váhy kolem dvou kilo- bohužel já mlíčko neměla takže UM.Na neonatologii jejdřív cizí mateřinka pak Nutrilon obyčejný nedělal jim moc dobře tak po příchodu domů hned změna UM a jak jim bylo dobře hned za jeden den byla znát změna :D z mojí zkušenosti bych proto první doporučila zkusit Bebu a nutrilon bych nechala v záloze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
26.2.14 13:41

@adolfa já měla pro holky nutrilon nenetal, dávali jim ho už v nemocnici pak asi do 4kil doma, pak jsem přešla na hipp, po tom nutrilonu jsme měli trošku občas problém s bříškem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
26.2.14 21:12

Ahoj, co jsem tak slyšela, tak víc vyhovuje Beba, je lepší na bříško. Osobně teda nemám zkušenost přímo s Nenatalem…
My jsme začínali s Nutrilonem, pak jsme museli dávat Nutrilon AR, protože malý hrozně blinkal. Zkusili jsme pak Bebu - na bříško mu seděla o něco líp, ale ta AR se hrozně blbě míchala, musela jsem to rozmíchávat frapovačem, tak jsme se vrátili k Nutrilonu a ten máme doteď…
Jinak přeju, ať malý dobře roste a ať je zdravý. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna