Lehký průběh infekce díky kojení?

Nicolink
25.2.14 14:11

lehký průběh infekce díky kojení ????

Zdravím :mavam: chtěla bych se zeptat jestli má kojení vliv na imunitu matky??? :think: nikde sem to nenašla tak se zeptám vás zkušenějších ;) malá ( 8m ) dostala rýmu, mě nic nebylo…ovšem ten den večer mě začlo bolet celé tělo a mám pocit jako bych měla horečku 40stupňů :zed: přitom bud teplotu nemám a nebo jen lehce zvýšenou ( nejvýše 37,2 ) :nevim: a co mě zajímá : jednou jsem byla kvůli nachlazení malé u doktorky a ta mi řekla, že pokud jsem nemocná i já tak je to dobře, protože se mi v těle tvoří protilátky a malá je pak pije v mlíčku…je tedy možné že sem onemocněla právě z toho důvodu, že má malá rýmu?? :nevim: a nebo mám infekci a díky kojení mám jen lehký průběh??? trošku zmatený dotaz já vím ale budu ráda za každou odpověd :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
25.2.14 14:13

@Nicolink nn, takhle to nefunguje. Dítko je chráněno dítky Tobě, ale že by Tebe chránilo kojení, to ni.. spíš máš víc vitamínů (člověk si víc hlídá, co jí), tak možná ten lehký průběh díky tomu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
25.2.14 14:14

Tím, že malá pije seznamuje tvé tělo se svými patogeny a tvá imunita pak reaguje a do mléka posílá to, co je třeba. Když jste nemocné obě nebo jen ty, je to výhra, protože malé moc pomahas. Ale to, že jsi onemocněla bych viděla na nějakou virózu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
25.2.14 14:18

@martina.se jediné vitamíny které stihnu pozřít sou pro kojící matky :mrgreen: ovoci moc nedám a zelenině taky ne…tak nevím teda :D potom si to teda neumím vysvětlit…je mi hrozně jakobych měla horečku jak blázen přitom žádná a nebo hodně nízká :zed: žádný kašel, rýma nic takovýho :nevim: ovšem omezuje mě to dost teda…nevím jak budu fungovat zítra když tady budu s malou celý den sama…a co vůbec můžu za léky na takovou teplotu?? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
72725
25.2.14 14:20

@Nicolink :mrgreen: tak potom zázrak :mrgreen: nevím, že by kojení ovlivnilo průběh nemocí - sama jsem při kojení odpadla 1× na šílenou střevní chřipku - ale výhodu to fakt mělo, dítku nebylo vůbec nic :mrgreen: Jinak na teplotu normálně paralen a pod. A pak čaje, med, citron a takovou tu klasiku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
25.2.14 14:29

@martina.se no mi se to taky zdálo jako kravina tak jsem tu napsala jeslti nemá někdo zkušenost :mrgreen: zas jsem našla že teplota se nemá srážet pokud není víc jak 39 ale to bych tady už asi nebyla..když mám JEN 37 a jsem mrtvá :zed: je možný mít chřipku jen se zvýšenou teplotou?? :D bez kašle, rýmy :nevim: každopádně díky za radu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Nicolink
25.2.14 14:30

@MarieOVMUC tak takovou virozu jsem ještě nikdy neměla…budto jsem lehla úplně s kašlem, rýmou, horečkami a nebo vůbec ale takhle lehce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
72725
25.2.14 14:31

@Nicolink já srážím, když mám 37,1, jinak bych zhynula - moje normální je to tiž kolem 34 st :mrgreen: pokud je ti zle, srážej - můžeš i obklady, zábaly a pod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
25.2.14 14:40

@martina.se tyjo to už je na hranici podchlazení ne?? :mrgreen: dám si na noc paralen at dobře usnu a uvidím co bude zítra… zapřáhnu babičku at jde vozit a já si dáchnu…překvapivě spát se mi nechce i když sem za posledních 8 měsíců naspala prd :mrgreen: díky moc :)

• Citovat
  • Upravit
72725
25.2.14 18:12
@Nicolink píše:
@martina.se tyjo to už je na hranici podchlazení ne?? :mrgreen: dám si na noc paralen at dobře usnu a uvidím co bude zítra… zapřáhnu babičku at jde vozit a já si dáchnu…překvapivě spát se mi nechce i když sem za posledních 8 měsíců naspala prd :mrgreen: díky moc :)
:mrgreen: u někoho asi jo, pro mne je to normální. Co bys chtěla při tlaku 90/60 :mrgreen: jinak pokud je Ti zle, tak lepší teplotu stáhnout, než se mordovat ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
25.2.14 20:02

@martina.se už jsem stahovala, měla jsem nad 38 tak jsem si dala paralen ;) akorát nevím jak často můžu případně ten paralen brát :think:

• Citovat
  • Upravit
72725
26.2.14 06:27

@Nicolink tuším, že maximum jsou 4 denně - ale to mrkni do letáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová