UM vs Kojení

Anonymní
17.11.23 19:08

UM vs Kojení

Ahoj všem,

Stalo se vám někomu, že vyhovovalo miminku více UM než mateřské mléko, ikdyž jsem dodrzovsla bezmléčnou dietu, vajíčka nejedla atd.. Tak prostě řev, na obě prsa Teda nakojim 120 ml na odříkání. Mám holčičku, v příštím týdnu ji bude 6 týdnu. Má stále hrozné prdy. Zácpu. Nic nám nepomáhá. Masáže před každým kojením, rozbalim ji ať se prokope, paseme koníčky, procvičujeme nožičky, odrihavame i půl a vic hodiny a stále nic.. Pak už jediné rektalni rourka, přes kterou to stejně někdy nejde všechno. Řev třeba i 7 hodin. Je vidět, že chce spinkat, vždy zabere ale ta bolest ji nejspíš probudí. Je mi ji hrozně líto kroutí se a je vyřízená :(!nastupuje to hned po kojení. Zkusila sem nasadit UM večer, protože už jsem byla v koncích pak sem si myslela, že už mám málo mléka, tak sem ji zkusila dat UM, protože sem byla zoufalá… A spinkala celou noc, ráno sem ji dala taky a bříško nic nebolelo ani nebrečela hlady… Já už opravdu nevím :( ještě mi přijde, že když kojím, tak nasává hrozně vzduchu a hlta. Laktační mi řekla, že se s tím nic dělat nedá.

Má někdo podobné zkušenosti prosím? Děkuji moc ❤️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
17.11.23 19:42

Pokud je po UM takto razantni zmena k lepsimu, tak bych resila „proc“, co v tom MM (resp. ve tve strave) muze vadit.
Pokud zvazujes konec kojeni, tak bych jeste pred tim treba na 14 dni zkusila nejakou drsnou eliminacni dietu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6561
17.11.23 19:50

Znám pár případů, kdy žena přestala kojit kvůli bolestem břicha a um bylo opravdu zlepšení.

Nicméně, to jak reaguje na um se projeví až třeba za týden, 14 dní.
Mohou nastat jiné problémy.
Teď je jen na tobě, zda to chceš zkusit, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
17.11.23 19:54

A nekdo z Mamily? Nemuze to byt pripojenim? Jinou polohu zkusit? Zkousela si nosit v satku a zkousela si bezplenkovku?

Napada me jeste, ze UM zasyti na dyl a mam pocit, ze stolice neni tak ridka nebo cetna - tj. mene „problemu“ s vylucovanim? Neni ta zmena kvuli tomu?

Ja mela.obe deti citlivky, dcera by se do plenky v leze nevykadila, jedine nad WC do klubicka.

Preju hodne sil a dej vedet :hug:

Příspěvek upraven 18.11.23 v 07:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.23 19:55

U nás konec kojení vedlo k razantnímu zlepšení trávení u dítěte. Dítě mělo a má polyvalentní potravinové alergie. Nebyly to ale „jen“ prdy, dítě na tom celkově nebylo moc dobře…

• Citovat
  • Upravit
24959
17.11.23 20:01

Ano a dítě mělo ABKM a alergii na MM (což prý nelze), obyč UM, naštěpené UM a skončilo na výživě aminokyselinami.
Alergie se projevovala kolikami a krví ve stolici. Byla na bezmléčné stravě do 10 měsíců, pak se postupně mléčné výrobky zařazovaly a v pořádku.
Mně se tehdy velmi ulevilo, když se našla ta správná výživa, kojení mi bylo samozřejmě líto. Tohle je období křehké psychiky a člověk byl dělat především to, co cítí, že je v ten daný okamžik správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.23 20:09

Ano přesně to se mi stalo a tenkrát manžel když tu razantní změnu viděl tak na mě zatlačit ať kojení ukoncim. Dodnes nevím čím to bylo, mela jsem uz tak drsnou eliminacku že jsem týden jedla jen vyvary z určitých druhů zelenin a houby. Ale teď mě mrzí že jsem to aspoň ještě nezkusila, že třeba ve 3 měsících by se to trávení zlepšilo samo…jako kojení má pak později spoustu benefitů pro oba no. Ale zas v tu chvíli mi bylo nejhůř a tím jsme se z toho dostali, syn je naprosto zdravý a v pořádku, takže nemá smysl přemýšlet co by kdyby. Řešení to může být a naprosto chápu jestli prostě nemáš sílu premyslet nad dlouhodobymi souvislostmi, já taky neměla.

• Citovat
  • Upravit
Kocicka1987
18.11.23 06:56

A zkoušela jsi odsávat pravidelně a spíše miminku dát na přilepšenou MM z lahvičky? Mám nedonošenou holčicku, kde jsem si kojení vybojovala, odcházely jsme s dokrmení a postupně přešly na plné kojení, někdy se přes rýmu dostatečně nenakojí, tak ji dokrmim…prdíky má taky, klidně 12dní nekadí…ale spíše to řeším s doktorkou, ale UM kvůli prdíkům rozhodně nedostane, to spíše probiotika a bylo nám doporučeno šetrné projímadlo pro kojence do zadečku, rourka nefungovala, je to na chvíli a bude dobře :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová