Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
snažíme se s manželem o miminko asi půl roku. Zatím nic moc neřešíme, kromě životosprávy.
Dostala jsme se ke článku, který se zabývá souvislostí mezi umělými sladidly a plodností a je minimálně k zamyšlení. Já umělá sladidla používám ve velkém množství a nenapadlo mě, že by mohla mít souvislost s plodností. Proto bych ráda poslala tuto informaci dál, viz odkazy níže.
Píďila jsem se dál a dočetla jsem se, že vajíčka dozrávají 3 měsíce, než jsou při ovulaci vypuštěna k oplodnění. Proto jsou prý, po třech měsících od vyloučení umělých sladidel ze stravy, zdravá.
https://www.novinky.cz/…ost-zen.html
http://www.myotec.cz/…na-plodnost/
Všem Vám přeju hodně štěstí při snažení ![]()
@Lumíkovec A nejen plodnost, ono to zasí*á celý organismus. Umělá sladidla nepatří do žádného jídelníčku. ![]()
Problém je ze jsou dneska snad všude
a i jiné podobné věci co ovlivňují naše těla ![]()
@Icestar Já jsem se o nich snažila načíst, než jsem je začala používat. Používala jsem sukralozu, protože jsem se podle všech těch článků utvrdila v tom, že je jako jediné sladidlo naprosto neškodná… O plodnosti nikde ani slovo ![]()
Je to asi 14 dní, co jsem to úplně odstranila z jídelníčku. Sladím teď medem…
@aggla Je to pravda, ale když člověk vaří ze základních potravin a u nákupu přemýšlí, tak si myslím, že se to dá docela ohlídat… Ale je to fakt mor ![]()
Já se snažím cukru vyhýbat..nesladím si doma čaje, ani vodu různými sirupy, nepiju ani žádné slazené limonády, minerálky.. A když si třeba trošku chci osladit, tak jen medem nebo obyčejným cukrem. Při pečení používám taky jen obyč. cukr. Přítel sladí kapkami ze stévie.
@Lumíkovec ja mam pocit ze je úplně jedno co v krámu koupím stejne tomu co tam je napsané nevěřím…do všeho neco nacpou a účinky zkoumají až někdy po par letech jestli vubec…zrovna doma připravuju zahrádku ze aspoň ty základní potraviny budeme mít domácí to je možná jediná jistota
a aspoň ušetříme ![]()
@aggla Záhrádka je určitě super, taky pěstuju ![]()
@LLenule111 Pro mě má stévie takovou divnou pachuť
Med je supr, dávám do kafe ![]()